2023.február.07. kedd.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Microsoft tréning árleszállítás a Számalknál

4 perc olvasás
<p><span class="inline left"><a href="/node/12162"><img class="image preview" src="/files/images/pc5.gif" border="0" width="108" height="90" /></a></span>A Microsoft a SZÁMALK-kal közösen, tréningsorozatot indít a hazai fejlesztői tudásbázis megerősítésére. Intenzív tanfolyami képzésben, a piacon jelenleg elérhetőnél rövidebb idő alatt és közel harmad áron válnak megszerezhetővé az iparágban meghatározó Microsoft fejlesztői kompetenciák és MCP vizsgák.</p><p>

pc5A Microsoft a SZÁMALK-kal közösen, tréningsorozatot indít a hazai fejlesztői tudásbázis megerősítésére. Intenzív tanfolyami képzésben, a piacon jelenleg elérhetőnél rövidebb idő alatt és közel harmad áron válnak megszerezhetővé az iparágban meghatározó Microsoft fejlesztői kompetenciák és MCP vizsgák.

pc5A Microsoft a SZÁMALK-kal közösen, tréningsorozatot indít a hazai fejlesztői tudásbázis megerősítésére. Intenzív tanfolyami képzésben, a piacon jelenleg elérhetőnél rövidebb idő alatt és közel harmad áron válnak megszerezhetővé az iparágban meghatározó Microsoft fejlesztői kompetenciák és MCP vizsgák.

Az elmúlt években számos felmérés és tanulmány mutatott rá arra, hogy Európa egyre komolyabb mennyiségi és minőségi gondokkal küzd a magas informatikai képzettségű munkaerő terén. A Microsoft tapasztalatai szerint itthon is egyre több minősített fejlesztőre van szükség, akik egy iparilag elfogadott szabvány (Microsoft Certified Professional) szerint képesek részt vállalni az új fejlesztési projektekben. A hivatalos Microsoft szakértői minősítés a világon mindenhol elfogadott bizonyítvány, mely a magas szintű IT és fejlesztői ismereteket hivatott igazolni, emellett napjainkra már egyre több állás betöltésének és karrierlehetőségek növelésének feltétele.

„Felméréseink szerint a fentiek elsajátítása egyre komolyabb terhet ró a magyarországi fejlesztőközösségre." – hangsúlyozta Kollár László, a Microsoft fejlesztési üzletág igazgatója. – „A legújabb technológiákkal kapcsolatos kompetenciák megszerzése időigényes és költséges. A napi munka mellett rendkívül nehéz lépést tartani a fejlődéssel és részt venni komolyabb képzési programokban."

A piaci igény egyértelmű: egy széles körben hozzáférhető, intenzív technológiai képzés, melyben témakörönként rövid idő (három nap) alatt, igen alacsony költségek mellett szerezhetők meg az iparág meghatározó Microsoft alapú fejlesztői kompetenciái (Visual Studio 2005 alapú .NET 2.0 Core, Web, Windows és Distributed Application Development ismeretek).

Ezért a Microsoft a SZÁMALK-kal közösen .NET fejlesztői és MCP vizsgaelőkészítő intenzív tanfolyamot indít .NET 2.0 Smart Program néven.

A képzés célja, hogy rövid idő alatt, igen alacsony költségek mellett segítséget és támogatást nyújtson programozók, fejlesztők, tervezők részére a .NET 2.0 technológiák megismerésére, a .NET 2.0 alapú Windows, webes és osztott alkalmazásfejlesztési ismeretek elsajátítására. A program célja hosszabb távon, hogy jó alapot biztosítson az egyes témákhoz kapcsolódó hivatalos Microsoft vizsgákra való felkészüléshez és nemzetközi technológiai szakértő (MCTS) minősítések megszerzéséhez, növelve így a minősített Microsoft fejlesztői szakértői bázist és kielégítve ezáltal a piac egyre növekvő programozói munkaerő igényét.

A Microsoft és a SZÁMALK által szervezett tanfolyamok nem a piacon már meglévő 5 napos hivatalos képzések kiváltását célozzák meg, hanem sokkal inkább az a céljuk, hogy meghozzák a kedvet ezekhez a mélyebb ismeretek adó tréningekhez.

„A Smart program a kezdetektől fogva a szívügyünk." – emelte ki Nyisztor József, a SZÁMALK Zrt., továbbképzési és fejlesztési igazgatója. – „A piacon dolgozó fejlesztők komoly elméleti alapképzésben részesültek főiskolai vagy egyetemi tanulmányaik során, azonban tapasztalataink szerint gyakran nem találkoznak a legfrissebb technológiákkal. A fiatal, frissdiplomás diákoknak túl magas költséget jelentenek a hivatalos képzések, a piacon dolgozó fejlesztőknek pedig nincs idejük hosszú tréningeken részt venni. Emellett a munkáltatók – a felmérések szerint – sem szentelnek elegendő figyelmet a dolgozók továbbképzésére; ráadásul nem is mindig engedhetik meg maguknak, hogy egy-egy munkatárs egy egész hétre kiessen a munkából. A Microsoft kezdeményezésével, közösen indított képzési lehetőséggel éppen ezt a piaci űrt szeretnénk betölteni, megoldást kínálva ezzel mind a munkáltatók, mind pedig a (leendő) munkavállalók közös problémájára. "

„Minden vizsga a maga szubjektív módján, kisebb-nagyobb mérési pontatlansággal értékeli a vizsgázó tudását, ez alól az MCP vizsga sem kivétel." -mondta Grossmann Gábor, a Synergon Informatika Nyrt., Szoftverfejlesztés Üzletág Igazgatója. – Ennek ellenére, ma ez az egyetlen módja, hogy a fejlesztők Microsoft technológiákban való jártasságát, naprakészségét egy nemzetközi mérce szerint megmérettessük, összehasonlítsuk. A vizsgázónak a felkészülés jó alkalmat ad arra, hogy a projektek során megszerzett tudását rendszerezetten, és a technológiát tekintve teljeskörűen átgondolja, felépítse a fejében. Felvételkor nem elsődleges szempont, de fontos mutató az MCP vizsgák, illetve magasabb minősítések megléte: mutatja a jelölt elkötelezettségét a folyamatos képzés iránt, a szakmai elhívatottságát és nem utolsó sorban a versenyszellemét, megmérettetés utáni hajlandóságát."

www.szamalk.hu/tisza/net20smart

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.