2022.augusztus.19. péntek.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Miért félünk a prosztatavizsgálattól?

2 perc olvasás

prosztata_vizsgalat.jpg

A  prosztata vizsgálata

A férfiak többsége berögzült tévhitek miatt nem jár szűrővizsgálatokra. Június harmadik vasárnapján az apákat ünnepeljük. Egyre többen hálálják meg apró meglepetésekkel az apai gondoskodást is, a legnagyobb ajándék azonban a szeretteinkkel együtt töltött idő.

 

A Czeizel Intézet egy gyakorló apa vallomásával és szakorvosi tanácsokkal segít abban, hogy egészségük megőrzésével ott lehessenek gyermekük diplomaosztóján is.

 

„Sajnos a magyar lakosság körében még mindig él az a szokás, hogy orvoshoz csak akkor fordulunk, ha már nagy a baj. Bár nem győzzük hangsúlyozni a szűrővizsgálatok fontosságát, általános tapasztalat, hogy főként a férfiak nem foglalkoznak prevenciós jelleggel az egészségükkel” – osztja meg tapasztalatait Dr. Zóber Tamás, a Czeizel Intézet urológus szakorvosa.

 

A nők egészségügyi edukációjában szerencsére egyre természetesebb a nőgyógyászati vizsgálatok megjelenése, az édesanyák gyakran kísérik el kamasz lányaikat az első orvosi konzultációra. Így az éves rendszerességgel javasolt méhnyakrákszűrésen a magyar nők többsége legalább 2-3 évente részt vesz. A prosztatavizsgálatot 45 éves kor felett szintén évente javasolt elvégeztetni, hiszen korai stádiumban jól gyógyítható, tüneteket azonban még nem okoz. A szűréssel kapcsolatban fájdalmas és megalázó kép él a páciensekben, pedig a valóságban gyors és egyszerű rutinvizsgálatról van szó, mindössze pillanatnyi kellemetlen érzésről, ami életet menthet.”

 

Olvassa el, hogy látja ezt egy 40-es apa, aki tervbe vette, hogy sokáig fog élni: https://czeizelintezet.hu/hirek/apak-napja-igy-lettem-bator

 

Ha úgy dönt, megvizsgáltatja magát, fontos, hogy jó kezekbe kerüljön. A Czeizel Intézet által végzett szűrővizsgálatokról itt tájékozódhat:

 

https://czeizelintezet.hu/szolgaltatasok/urologiai-vizsgalat-uraknak

https://czeizelintezet.hu/szolgaltatasok/felnott-kardiologia

https://czeizelintezet.hu/szolgaltatasok/felnott/ultrahangvizsgalatok

 

https://czeizelintezet.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.