Minden korábbinál kedvezőbb díjú utasbiztosítási lehetőséggel jelent meg a 2009. június 25.-től  az AEGONdirekt.hu: az Interneten elérhető, a szomszédos országokra érvényes 250 forint napi díjért kínált termékével azokat az utazni vágyókat célozza meg, akik eddig sajnáltak magasabb összeget áldozni külföldi biztonságukra.

 

 

Minden korábbinál kedvezőbb díjú utasbiztosítási lehetőséggel jelent meg a 2009. június 25.-től  az AEGONdirekt.hu: az Interneten elérhető, a szomszédos országokra érvényes 250 forint napi díjért kínált termékével azokat az utazni vágyókat célozza meg, akik eddig sajnáltak magasabb összeget áldozni külföldi biztonságukra.

 

 Az öngondoskodás terén meglévő lemaradásunkat az is jól mutatja, hogy utazóknak még mindig közel 60 százaléka nem fordít gondot külföldi biztonságára, pedig a továbbiakban bemutatott példák igazolják, hogy a külföldön elszenvedett baleset vagy betegség még a szomszédos tájakon is könnyen összehozhat 3-5 milliós egészségügyi számlát.

„Egy online biztosítási szolgáltató esetében elvárás, hogy minden élethelyzetre tudjon megfelelő biztosítást kínálni. – magyarázza Marosvölgyi Péter, az AEGONdirekt.hu szakmai igazgatója. – Fontos küldetésnek érezzük, hogy minél kisebb legyen azok köre, akik biztosítás nélkül indulnak nyaralni. Ezért kínálatunkban – a piacon elérhető egyik legösszetettebb búvárbiztosítás, illetve a strandolás-sportolás fedezettel is bővíthető klasszikus utasbiztosítások mellé – egy „fapados", jóval napi egy euró alatti díjért kínált, ám baj esetén komoly segítséget jelentő alaptermékkel is megjelentünk."

Akár a dalmát tengerpartra, akár az erdélyi havasokba vagy éppen az osztrák tavak mellé igyekszik valaki, igénybe veheti a piac legolcsóbb biztosítását, amely – bár poggyászbiztosítást nem tartalmaz, személyi asszisztenciát és alapvető pénzügyi biztonságot nyújt: a legfőbb egészségügyi segítségek mellett limit nélkül biztosítja a hazaszállítás költségeit is.

Az utasbiztosítás a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás mellett a második legnépszerűbb online biztosítási termék: tavaly már több mint ötvenezren voltak, akik a neten keresztül gondoskodtak maguk és családjuk nyaralás alatti biztonságáról. Ez a megoldás főleg azoknak optimális, akiknek a készülődés alatti utolsó órákban jut eszébe, hogy a biztosítást még nem kötötték meg. A néhány perces ügyintézés végén a biztosítás azonnal kifizethető, és a kötvény visszaérkezésével a fizetéstől számított három óra múlva életbe is lép.

Horribilis tételek

Sokszor hallottuk már azt az érvet, hogy naponta egy capuccino árát mindenkinek ki kell tudnia fizetni a külföldön töltött napok biztonságára. Nézzük azonban a másik oldalt is, mivel szembesülhet az, aki nem jár el gondosan.

Abból kell kiindulnunk, hogy a baj – természeténél fogva – bárhol, bármikor bekövetkezhet, és ha arra külföldön kerül sor, a külföldi egészségügyi intézmények a számlát kérlelhetetlenül be fogják nyújtani. Egy-egy külföldi egészségügyi ellátás – biztosítás híján – alapjaiban veszélyeztetheti anyagi biztonságunkat.

Néhány kedvelt célországban felmerülő egészségügyi költségek (tájékoztató adatok)

 

Ausztria

Spanyolország

Törökország

 

Egyiptom

Görögország

Ambuláns ellátás

45 – 235 ezer Ft

25 – 180 ezer Ft

30 – 150 ezer Ft

Kórházi kezelés

150 ezer – 2,9 millió Ft

200 ezer – 7,5 millió Ft

50.000 – 5,1 millió Ft

Kórházi kezelés + mentés

1- 4.3 millió Ft (helikopter)

230 ezer – 7,5 millió  Ft

70 ezer – 5,5 millió Ft

Hazaszállítás

200 ezer – 4,6 millió Ft

3 – 7,5 millió Ft

250 ezer – 7,5 millió Ft (mentő v repülő)

Forrás: EUB Zrt.

Egy nagyobb műtétért Törökországban vagy Görögországban akár egy ötmillió forintos számlát is kezünkhöz kaphatunk. Ugyanez Egyiptomban vagy Spanyolországban akár 7 millió forint is lehet, a szintén fizetendő kórházi napidíjat és a betegszállítás költségét nem is számítva. De már a szomszédos Ausztriában is – intézménytől függően – 90-180 ezer forintig terjed a kórházi napidíj, egy komolyabb síbaleset pedig szintén akár 3-4 millióval terhelheti pénztárcánkat.

„A családi kassza kímélése miatt az idén sokan egzotikus országok helyett közeli célpontokat választanak maguknak. Sokan nem is gondolnak bele, hogy egy hosszú hétvégi kiruccanás a szomszédos országokba ugyanolyan kockázatokat rejt magában, mint egy nagyobb utazás. – figyelmeztet Marosvölgyi Péter. – Azzal, hogy a <szomszédolóknak> napi egy euró alatt is kínálunk biztosítást, reményeink szerint sokak hozzáállását fogjuk pozitív irányába változtatni."

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük