2022.december.07. szerda.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Minden Európai Uniós országban betiltásra kerülnek a hagyományos izzók

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/64096"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/Image4_184.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="66" /></a></span>A hagyományos izzók gyártása és importálása minden Európai Uniós országban tilos lesz 2012. augusztus 31-től.</p> <p> 

image4 184.thumbnailA hagyományos izzók gyártása és importálása minden Európai Uniós országban tilos lesz 2012. augusztus 31-től.

 

image4 184.thumbnailA hagyományos izzók gyártása és importálása minden Európai Uniós országban tilos lesz 2012. augusztus 31-től.

 

A szabályozás elsősorban a hagyományos izzók alacsony energiahatékonysága miatt született meg, ezek a világítótestek általában a felhasznált energiának mindössze 10 százalékát alakítják át látható fénnyé.
 

Miután minden raktáron levő hagyományos izzó eladásra került, a fogyasztóknak alacsonyabb energifelhasználású alternatívát kell választaniuk, mint például a LED-izzók, amelyek akár 85 százalékos energiahatékonyságra is képesek.

Az energiatakarékos izzókhoz képest a LED-es világítótestek ötszörös élettartammal rendelkeznek, miközben azonnal világítani kezdenek felkapcsolásnál és nem tartalmaznak olyan káros anyagokat, mint a higany. Mindemellett a LED-izzók ellenálnak az ütéseknek és a rezgésnek is.
 

Jeanine Chrobak-Kando a Verbatim üzletfejlesztési vezetője így nyilatkozott: " A LED-izzók számos előnnyel rendelkeznek különösen az energiahatékonyság, a teljesítmény, a megbízhatóság és az élettartam szempontjából. A LED-es világítótesstek mintegy 85 százalékos energiamegtakarítást tesznek lehetővé a hagyományos izzókhoz képest és mivel nincs bennük izzószál ami kiégne, így harmincötszörös élettartammal számolhatunk. Ez 15 évnyi plusz használatot jelent."
 

"A LED-izzókra való áttéréssel elérhető hatékonyságnövekedés és a befektetés gyors megtérülése mellett azt is el lehet mondani, hogy ezek a világítótestek kivételes fényminőséget és színmegjelenítést nyújtanak. A vásárlók a szikrázó fehér fénytől a megnyugtató meleg árnyalatokig kiválaszthatják a nekik leginkább megfelelő színt. A lámpák fényereje állítható és könnyen kacsolhatóak. Mi több, formatervezésük modern és időtálló és minden jelenleg elterjedt foglalattal kompatibilisek."

Jelenleg a világítás felel a világ áramfogyasztásának 19 százalékáért. A LED-es világításra való teljes átállásal a világításra fordított energia mintegy 40 százaléka megspórolható lenne, ami nagyjából 130 milliárd eurós költségcsökkenést tenne lehetővé. Ez évente 670 millió tonnával kevesebb kibocsátott szén-dioxidot jelent a Climate Group jelentése szerint. Ez körülbelül megegyezik a világ légiforgalmának teljes, 2011-es szén-dioxid kibocsátásával.

A hírhez tartozó angol nyelvű infografikát az alábbi linkről tölthetik le:

http://download.publitek.com/Verbatim-infographic.zip

 

www.verbatimlighting.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.