2022.05.25.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Módosul az agrárképzési terület 2016. évi érettségi vizsgakövetelménye a 2016. évi általános és pótfelvételi eljárásban

2 min read
<p> <span class="inline inline-left"><a href="/node/98337"><img class="image image-preview" src="/files/images/aaaa_32.jpg" border="0" width="156" height="107" /></a></span>2016. január elején hivatalosan jelezte a Felsőoktatásért Felelős Államtitkárságnak a Magyar Rektori Konferencia elnöke, hogy az agrárképzési területen egyes alapszakok esetében 2016-ra előírt érettségi vizsgakövetelmények módosítását kéri.

2016. január elején hivatalosan jelezte a Felsőoktatásért Felelős Államtitkárságnak a Magyar Rektori Konferencia elnöke, hogy az agrárképzési területen egyes alapszakok esetében 2016-ra előírt érettségi vizsgakövetelmények módosítását kéri.

2016. január elején hivatalosan jelezte a Felsőoktatásért Felelős Államtitkárságnak a Magyar Rektori Konferencia elnöke, hogy az agrárképzési területen egyes alapszakok esetében 2016-ra előírt érettségi vizsgakövetelmények módosítását kéri.

A most módosuló követelményeket a Magyar Rektori Konferencia kérésére, egy eljárási hiba következtében, annak megfelelő tartalommal tette közzé 2014-ben a Felsőoktatásért Felelős Államtitkárság, szigorítva ezzel a felvételi követelményeken, kötelezővé téve az agrárképzési területen az érettségit biológiából vagy kémiából. A Magyar Rektori Konferencia most azért kérte a módosítást, mert az agrárképzési területen a jelentkezők számának erőteljes csökkenésétől tartott. Az államtitkárság – elsődlegesen az agrárképzési területre felvételizők, valamint az agrárium szakmai érdekeit szem előtt tartva – a rendkívüli kérésnek eleget tett, az ehhez szükséges lépéseket végrehajtja.

Az agrárképzési területen ennek megfelelően az alábbi érettségi vizsgakövetelmény kerül alkalmazásra a 2016. évi általános és pótfelvételi eljárásban:

 

„Választható érettségi vizsgatárgyak: biológia vagy fizika vagy földrajz vagy egy idegen nyelv (angol, német) vagy informatika vagy kémia vagy matematika vagy természettudomány vagy egy szakmai előkészítő tárgy. Két érettségi tárgyat kell választania a jelentkezőnek."

 

A módosítások egy jelentkezőt sem érintenek hátrányosan, hiszen az érintettek az adott képzési területen több szak közül választhatnak, mint amennyiből a 2014-ben közzétett szabály alapján választhattak volna.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.