A Moha Kávéház és Kultúrtérben nincs megállás, a MOHA JAZZ tovább dübörög augusztusban is. A program mondanom sem kell, nagyon színes és mindenki megtalálhatja benne a számára kedves és tetsző előadókat, stílusokat. Hat alkalommal is Jazz-By-the-Way és Jam Session. Tekintsék meg a programokat. 

 

A Moha Kávéház és Kultúrtérben nincs megállás, a MOHA JAZZ tovább dübörög augusztusban is. A program mondanom sem kell, nagyon színes és mindenki megtalálhatja benne a számára kedves és tetsző előadókat, stílusokat. Hat alkalommal is Jazz-By-the-Way és Jam Session. Tekintsék meg a programokat. 

 

2013. augusztus 15. 19.30

Moha Jazz-By-the-Way: Moran Magal (Israel)-Fekete István duó

Moran izraeli énekes, dalszerző, zongorista a Tel Aviv-i Zeneakadémián diplomázott. Alapvetően reneszánsz folk-rock-ot játszik, a magyarországi közönség Gerendás Péter koncertjein hallhatta már őt. 2012-ben a Zsidó Nyári Fesztivál meghívottjaként találkozott Gerendás Péterrel, akivel közös magyarországi turnén vett részt.

Morant  Moha-beli koncertjén Fekete István jazztrombitás és basszus gitáros kíséri majd. István  a Fekete István Quartett, a Drum and Folk nevű népzenei formáció és a Police Tribute zenekarnak is oszlopos tagja.

Ezen az estén  Moran simogatóan kellemes hangja, szenvedélyes zongora játéka és István támogató basszusa együtt érinti meg majd a közönség lelkét.

Moran Magal (Izrael) – ének, zongora, Fekete István – basszusgitár

Ingyenes belépés

 

2013. augusztus 17. 19.30

Moha Jazz-By-the-Way: Gáspár-„Soso"-Egri-Gyárfás European Quartet

Különleges, unikális koncertre kerül sor a Mohában. Két Hollandiában élő fiatal jazzmuzsikus és a hazai jazzélet két neves szereplője alakul egy zenekarrá. "Soso" Lakatos Sándor szaxofonos és Gyárfás Attila dobos, fiatal koruk ellenére a magyar és a nemzetközi jazzmezőny elismert és sokat foglalkoztatott tagjai. Mivel az utóbbi években Hollandiában élnek,ritkán hallhatóak itthon, így igazán érdemes kihasználni a lehetőséget és élvezni játékukat.

Egri János nagybőgős, a Trio Midnight és más vezető jazz együttesek basszistája. Játszott már olyan nagyságokkal mint: Pat Metheny, Joe Lovano, Steve Grossman, Lee Konitz, Jack DeJohnette. Számtalan lemezen élvezhetjük bőgő és basszusgitár játékát. Elsősorban modern mainstreamet játszik, de részt vett számos crossover, world music és popzenei produkcióban is. 2009. március 15-én a Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszttel tüntették ki.

Gáspár Károly zongorista, saját triójával és mások formációiban egyaránt hallható. A Moha Caféban több nagy sikerű koncertet adott eddig, olyan nagyszerű muzsikusokkal, mint: Tony Lakatos (GER), Egri János, Szőke Nikoletta, Barcza Horváth József, Kunovics Katinka és Csondor Kata.

A 17-i koncerten igazi örömzenélés várható a négy muzsikustól. Felejthetetlen élményre számíthatnak, az improvizatív, modern, ugyanakkor dallamos zene kedvelői.

"Soso" Lakatos Sándor – szaxofon, Gáspár Károly – zongora, Egri János – bőgő, Gyárfás Attila – dob

Ingyenes belépés

 

2013. augusztus 19. 19.30

Moha Jazz-By-the-Way: Late Night Groove

Late night groove egy speciális felállásban izgalmas harmóniákkal és smooth jazz -swing grooveokkal variálja a pop és standard dalokat.

Külföldön és itthon egyaránt fellépő formáció két különleges énekhanggal megspékelt, 
vidám  és energikus előadásmódjukkal, ismert dallamokkal ragadják magukkal a hallgatóságot.

Szabó Edit – ének, ütők

Lukács János – zongora

Megyeri Karcsi – basszusgitár

Ingyenes belépés

 

2013. augusztus 24. 19.30

Moha Jazz-By-the-Way: Gyárfás István – Ávéd János duó

Remembering Lester Young

Lester Young születésének 104. évfordulójának egyik előestéjén Gyárfás István és Ávéd János a jazz egyik leghatásosabb muzsikusának szellemiséget igyekszik megidézni.

Műsorukban "Prez" kedvelt és ismert dalai fognak megszólalni e két muzsikus tolmácsolásában.

Gyárfás István – gitár, Ávéd János – szaxofon

Ingyenes belépés

 

2013. augusztus 29. 19.30

A 10 éves Chameleon Jazz Band koncertje

Az új, négytételes műsorban – mely a Popcorn! nevet viseli – ezúttal a popzene határait feszegetik a kaméleonok, de a megszokott forró latin táncok, a ropogós jazz-rock ritmusok és a fülbemászó balladák sem hiányozhatnak a programból. A gondosan összeállított, egyéni hangszerelésű dalokat tartalmazó est minden eleme magával ragad és különleges zenei utazásra hív!

A jubileumi turné 6 európai ország több mint 20 városán robog keresztül. A magyarországi helyszínek mellett a 7 tagú formáció fellép majd Ausztriában, Romániában, Szerbiában és Szlovákiában is, valamint első alkalommal Horvátországban.

Belépő: 2.000 Ft

 

2013. augusztus 30. 20.00

Moha Jam Session with Oláh Krisztián Trio

A fiatal, tehetséges trió zongoristája, a jazz muzsikus családból származó Oláh Krisztián a Bartók Konzervatórium klasszikus zongora tanszakán tanul, emellett 14 éves kora óta foglalkozik jazzel. Schildkraut Vilmos a Tóth Aladár Zeneiskolában, Csuhaj-Barna Tibor növendéke jazz-bőgő szakon. Dobon Serei Dániel játszik, aki a Zeneakadémia jazz tanszakának hallgatója.

Repertoárukon elsősorban az '50-es, '60-as évek jazz örökzöldjei szerepelnek. Játékukban nagy szerepet tölt be a spontán, közös improvizáció. A koncertet követően a fiatal és az idősebb jazz generáció tagjaival jammelnek.

Oláh Krisztián – zongora, Schildkraut Vilmos – nagybőgő, Serei Dániel – dob

Ingyenes belépés

 

MOHA JAZZ

Moha Kávéház és  Kultúrtér

1114 Budapest, Bartók Béla út 11-13.

 

www.mohacafe.com

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük