A Moha Kultúrtér és Kávéház februárban is pezsgő összművészeti programkínálattal várja a nem csak kávézni vágyókat, de természetesen a csak egy kávéra betérő vendégeket is.  Megújul a Moha gyerekprogram kínálata, a Moha Jazz sorozat interaktív beszélgetéssel gazdagodik és sorozat indul Godot Irodalmi Est keretében.

 

A Moha Kultúrtér és Kávéház februárban is pezsgő összművészeti programkínálattal várja a nem csak kávézni vágyókat, de természetesen a csak egy kávéra betérő vendégeket is.  Megújul a Moha gyerekprogram kínálata, a Moha Jazz sorozat interaktív beszélgetéssel gazdagodik és sorozat indul Godot Irodalmi Est keretében.

 

A gyerekprogram keretében minden szombat délelőtt családi rendezvények várják a kisebb és a nagyobb korosztályt. Lesz többek között családi társasjáték és Horvát Helén Sára kiállításhoz kapcsolódva közös maszkkészítés is. A Moha Jazz sorozatán interaktív beszélgetéssel, rendhagyó koncerten a közönség megismerheti a fellépő művészek életét, gondolatait. Berki Tamás február 8-án Sárik Pétert és Gyárfás Istvánt látja vendégül.

Februárban a Godot Irodalmi Est keretében 5 héten keresztül tartó sorozat indul, amely ebben a hónapban Móricz Zsigmond munkásságát közelíti meg új nézőpontból, valamint arra keresi a választ neves írókkal, hogy olvasni miért jó.

 

És most tekintsék meg dátumszerűen február első felének programajánlatát:

 

2013. február 8, péntek, 19.30

Moha JAZZmásképp sorozat (16. RÉSZ)

Interaktív beszélgetős koncert, házigazdaBerki Tamás

Vendég: Sárik Péter (zongora) & Gyárfás István (gitár)

A JAZZmásképp sorozat havi egy alkalommal kerül megrendezésre. Az interaktív, beszélgetős koncerten a közönség és Berki Tamás énekes, az est házigazdája együttesen fedezik fel a meghívott jazz muzsikusok életének rejtett szeleteit, egészen a kisgyermek kortól az érett muzsikussá válásig. Megtudhatjuk, mit éreznek komponálás, vagy improvizáció közben, mit gondolnak önmagukról, és egymásról. Az est során rejtett ereklyék is előkerülnek, melyet a közönség egyik szerencsés tagja vihet haza. Így találkozik a Mohában muzsika és lélek. Jazz terápiájuk minden korosztálynak ígér valami kedvére valót.

Sárik Péter a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen diplomázott 1997-ben. Később klasszikus zenei tanulmányokat folytatott Prunyi Ilona irányításával. Az évek során a jazz mellett majd' minden zenei irányzatban kipróbálta magát: játszott klasszikus, könnyű, pop, latin és világzenét. Jelenleg saját trióját vezeti, e mellett számos zenekarban és előadóval dolgozik. Mint zeneszerző jelentős nemzetközi sikereket mondhat magáénak: kompozíciói rendre dobogós helyezéseket értek el az Egyesült Államok és Nagy Britannia legjelentősebb dalszerző versenyein.

Gyárfás István a fiatalabb muzsikusgeneráció jeles képviselője. Diplomáját a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz Tanszékén szerezte. Másfél évtizede alakította trióját, amellyel 1995-ben elkészítette Live At The Jazz Café című első CD-jét. Gyárfás zenei példaképei Wes Montgomery és más mainstream jazz óriások. Deseő Csabával az utóbbi években rendszeresen lépnek fel együtt, ilyenkor a trió kvartetté bővül. Hazai koncertek mellett nagy sikerrel szerepeltek a közelmúltban Ausztriában, Dániában, Németországban és Romániában. Alkalmanként kvintett formában is játszanak.

Belépő: 1.500 Ft

 

2013. február 14. csütörtök, 19.00

Grafikai kiállítás megnyitó

Horvát Helén Sára grafikai kiállítása: Lélekáttűnések

A kiállítás megtekinthető március elejéig

„Alakjai nem is emberi figurák, nem emberi arcok, hanem az univerzum maszkjai: a bennük élő istenek emlékei rólunk. A végtelen áramlásban lebegő figurák." (Kishonty Zsolt)

A belépés ingyenes.

 

2013. február 14. csütörtök, 18.00 – 19.30

Programkapocs: Családbarát Kultúrtér – Hozd magaddal a Csemetéket is!

Kiállítással egybekötött múzeumpedagógia mindenkinek

Horvát Helén Sára: Lélekáttűnések munkáihoz kötődően 18 órától a megnyitó előtt és azon túl 19.30-ig az "univerzum maszkjai"-t készíthetik el a gyerekek és felnőttek együtt

A család minden tagjára számítunk!

Érintetté, fogékonnyá, nyitottá tesszük a gyerekeket és szüleiket egyaránt, a kiállítás képi és tartalmi vonatkozásaira.

Részvétel: 1.200 Ft  

 

2013. február 16. szombat, 17.00

Mester és tanítványa, Horgas Eszter fuvolaművész-tanár

Házigazda: Kerényi Judit

Horgas Eszter a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán diplomázott. 1987-től gyakori szereplő volt a Liszt Ferenc Kamarazenekar és a Budapesti Fesztiválzenekar fellépésein. 1992-től tanszékvezető a Weiner Leó Zeneművészeti Szakközépiskola fafúvós tanszékén és fellépései mellett a Weiner Leó Konzervatóriumban is tanít. 1993-ban megalapította a Forrás Kamarazenei műhelyt, 2000 januárjában pedig a Class Jazz Band-et. 2002-ben az Artisjus előadói díját, és 2009-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjét nyerte el.

Belépő: 700Ft

 

Moha Kávéház és Kultúrtér, ahol kávézás közben is megtalálja Önt a kultúra.

Budapest, XI. kerület, Bartók Béla út 11-13.

 

http://www.facebook.com/MohaCafe?fref=ts

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük