Bemutatóval indul a 2011/2012-es évad a József Attila Színházban. 2011 október 1-jén, szombaton mutatják be Molnár Ferenc: A Doktor úr című vígjátékát két részben.

Bemutatóval indul a 2011/2012-es évad a József Attila Színházban. 2011 október 1-jén, szombaton mutatják be Molnár Ferenc: A Doktor úr című vígjátékát két részben.

Molnár Ferenc világhírű színpadi szerzőnk, legtöbbet játszott darabjában minden baj okozója Puzsér, a valaha látott legszimpatikusabb, vajszívű tolvaj. A fergeteges bohózatból nem hiányozhat a szerelem, a cselszövés, a féltékenység és a tucatnyi félreértés sem.

 

Szereplők:

Dr. Sárkány: Márton András, Jászai Mari-díjas

Sárkányné: Piros Ildikó, Jászai Mari- és Déryné-díjas, Érdemes művész

Puzsér: Mikó István, Jászai Mari-díjas

Csató:  Nemcsák Károly, Erzsébet- és Jászai Mari-díjas

Marosiné: Pásztor Erzsi, Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas, Érdemes művész

Bertalan: Viczián Ottó, Jászai Mari-díjas

Lenke: Magyar Tímea

Cseresnyés: Benkő Péter, Jászai Mari-díjas

Igazgató: Győri Péter

Földrajz tanár: Zsolnay András

Első rendőr: Bozsó József

Második rendőr:Beszterczey Attila

Szobalány: Borbély Krisztina/Virga Tímea

Játéktér: Huszti Péter / Szcenikus: Krsztovics Sándor
Jelmez: Kovács Yvette Alida / Rendezőasszisztens: Szabó Anikó

Rendező: Huszti Péter
Jászai Mari – és Kossuth-díjas, Kiváló és Érdemes művész

 

Ezzel a bemutatóval, színpadon ünnepli 75. születésnapját Pásztor Erzsi, Jászai Mari- és Balázs Béla díjas, Érdemes művész.

 

A 2011/2012-es évad további bemutatói:

2011. október 22.

Alekszej Arbuzov: Kései találkozás
Rendező: Kerényi Imre

A tengerparti gyógyszálló betege éjszakánként meglepő dolgokat művel; mezítláb mászik az ablakon át, hogy etesse a sirályokat és énekeljen a szanatórium holdfényes kertjében. A főorvos magához rendeli, hogy számon kérje rajta, miért nem tartja be a gyógyintézmény rendjét. A nő és a férfi vitájából lobban lángra a szerelem. A tisztességben megőszült férfi és nő "kései találkozásának" történetét idézi meg a színdarab. Bájjal és humorral, könnyből és mosolyból szőtt mese a szerelemről. Tolnay Klári és Mensáros László legendás szerepét most Piros Ildikó és Huszti Péter alakítja.

Az előadás Alekszej Arbuzov örökösének engedélyével a RAO és a Hofra Kft. közvetítésével jött létre.

 

2011. november 12.

Sarkadi Imre: Elveszett paradicsom
Rendező: Csiszár Imre

Sebők Zoltán, a fiatal, tehetséges agysebész, lakásán tiltott műtétet végez egy fiatal nőn, a szeretőjén, aki belehal az operációba. Zoltán, tisztában lévén következményeivel, elutazik vidéken élő apjához, hogy elbúcsúzzék tőle. Az öreg Sebők és Zoltán közötti ellentétet, a fiú kétségbeesett cinizmusát a kettejük közötti mélységes szeretet oldja fel.Sarkadi gigantikus és nagysikerű műve nem csak a magyar irodalom egyik gyöngyszemét mutatja be, de emléket állít az írónak, akinek ez volt az utolsó műve. Nem élhette meg.

Szereplők: Koncz Gábor, Viczián Ottó, Magyar Tímea, Bregyán Péter, Tóth Judit, Schnell Ádám, Kocsis Judit, Márkó Eszter, Ömböli Pál

 

2011. december 17.

Vajda Anikó: Nem tudok élni nélküled
Rendező: Böhm György

Nehéz a boldogságtól búcsút venni, Okosabban kéne élni, Búcsúzik a nyár, Homokvár, Nem tudok élni nélküled – és még rengeteg sláger. Ugye, ismerősek ezek a dalcímek? Mind-mind az APOSTOL együttes elképesztő sikerű dalai! Szinte hihetetlen, de igaz: negyven éve alakult meg az APOSTOL! Ez az évforduló adott apropót, egyszersmind inspirálta az alkotókat a Nem tudok élni nélküled című musical bemutatására. A darab története alapvetően egy 100 éves szálloda átalakítás utáni megnyitója körül bonyolódik, a cselekmények mozgatórugója pedig nem más, mint a szerelem! Az a szerelem, amihez mindennek, és mindenkinek köze van, hiszen nincsen olyan ember, akit valaha ne érintett volna meg, vagy így, vagy úgy. A fordulatokban bővelkedő zenés darabban szinte minden korosztály képviselteti magát. A publikum láthatja, amint az eseményfolyamban fiatalok szerelme bontakozik ki, ugyanakkor szemtanúi lehetünk, hogyan talál ismét egymásra, két régi szerelmes. A szerelem ereje tehát minden akadályt legyőz, történjen az akár a nagybetűs Életben, vagy éppen a színpadon. Azokon a deszkákon, ahol a szereplők viszonylag "könnyű" helyzetben vannak, hiszen tizennyolc igazi sláger segíti őket abban a törekvésükben, hogy eljussanak a boldog beteljesülésig. Természetesen a dalok mellett az előadás nem nélkülözheti a humort sem, a darab vége pedig tartogat egy igazi meglepetést, ami nem más, mint…: a darabbeli szálloda megnyitóján, néhány dal erejéig élőben fellép az APOSTOL együttes!

A főbb szerepekben: Mikó István, Egri Márta, Sövegjártó Áron, Rárósi Anita, Boros Zoltán, Nyírő Bea Tibor, Győri Péter Szabó Dávid, Bozsó József , Benkő Péter.

 

Bővebb információk és érdekes olvasnivalók (pl. vacsora féláron!, ajándékjegyek, stb.)

a www.jozsefattilaszinhaz.hu  oldalon.

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük