A 2010-ben egyetemmé nyilvánított intézmény és a pénzügyi szektor élvonalában lévő Morgan Stanley együttműködése támogatja az egyetem fejlesztését és a diákok elhelyezkedési esélyeinek növelését a munkaerőpiacon.

 

A 2010-ben egyetemmé nyilvánított intézmény és a pénzügyi szektor élvonalában lévő Morgan Stanley együttműködése támogatja az egyetem fejlesztését és a diákok elhelyezkedési esélyeinek növelését a munkaerőpiacon.

A Morgan Stanley és az Óbudai Egyetem 2011. február 8-án tartották a Neumann János Informatikai Karon újonnan létrehozott virtualizációs labor megnyitóját. A labor része a két intézmény együttműködésének, melynek célja a gyakorlati üzleti tapasztalatok és a magasszintű felsőoktatás ötvözése.

A partnerség részét képező vékonykliens alapú labor egyike az ország első olyan műhelyeinek, melyek az innovatív munkaállommás virtualizációt alkalmazzák, ezzel lehetővé téve hogy a diákok elméleti és gyakorlati tudásra tegyenek szert a virtualizációs technológiák terén.

Ahogy Christopher Edmonds, a Morgan Stanley vállalati informatikai infrastruktúráért felelős részlegének egyik igazgatója megnyitó beszédében kifejtette, „A Morgan Stanley fontosnak tartja hosszú távú kapcsolatok kialakítását egyetemi partnereivel. A virtualizáció nagyban átalakítja az asztali számítógépek és más informatikai szolgáltatások alkalmazását, s ennek az új létesítménynek a megnyitása is mutatja elkötelezettségünket, hogy segítsünk a diákoknak megérteni a kihívásokat, melyekkel iparágunknak az alkalmazott technológiák terén napjainkban szembe kell néznie."

Dr. Nádai László rektorhelyettes, a Neumann János Informatikai Kar dékánja megjegyezte, „Örömmel tölt el bennünket, hogy együtt dolgozhatunk a Morgan Stanley-vel, ezzel az együttműködéssel is támogatva, hogy a nálunk diplomázó diákok már tanulmányaik során közelebb kerülhessenek napjaink valódi üzleti technológiai kihívásaihoz." Sima Dezső, a kar ipari kapcsolatainak felelőse szerint „Ennek az együttműködésnek köszönhetően a kar diákjai már értékes speciális ismeretekre tehettek szert a nagyvállalati infrastruktúrák terén, s várjuk a további együttműködést, kapcsolataink elmélyítését a céggel."

A partnerség részeként az Óbudai Egyetemen a Morgan Stanley munkatársainak előadásaival tavaly szeptemberben elindították a nagyvállalati infrastruktúra kurzust, a cég segítséget nyújt olyan készségek fejlesztésében, mint az önéletrajz írása, interjúkon való részvétel, és szakmai konzultációval támogatja diplomamunkák megírását is. Mindemellett a diákok részt vehetnek a cég által szervezett eseményeken, mint a Technology Expo, mely betekintést nyújt az IT munkakörökbe, vagy a Portfolio in Peril, egy a cég által kifejlesztett portfólió menedzsment szimulációs játék. A kimagasló eredményeket elérő diákoknak lehetőségük nyílik a vállalat informatikai szakmai gyakorlat programjában, valamint a végzős diákokat megcélzó tréning programokban való részvételre.

Míg a magyarországi felsőoktatásról készült felmérések, mint például a Tempus Közalapítvány által támogatott LeO2 tanulmány1, szerint a felsőoktatás további fejlesztése szükséges az innováció és a diákok valós gyakorlati képzése és munkaerőpiacon való alkalmazhatósága terén, addig az Óbudai Egyetem és a Morgan Stanley most megerősített partnersége is egyike a felsőoktatás és az üzleti élet együttműködése terén található követendő példáknak.

1 http://www.tpf.hu/pages/subpage/index.php?id=1167&page_id=371

A Morgan Stanley a nemzetközi pénzpiaci tanácsadás és végrehajtás terén világszerte elismert pénzintézeteként évtizedek óta nyújt kimagasló színvonalú szolgáltatásokat ügyfeleinek. Negyvenkét országban lévő több mint ezerkétszáz irodájával a cég valóban globális, ráadásul piacvezető mind az Egyesült Államokban, mind Európában, Ázsiában valamint a világgazdaság feltörekvő piacain is. További információért kérjük látogasson el honlapunkra: http://www.morganstanley.com/

Budapesten a Morgan Stanley 2005-ben nyitotta meg első irodáját, de már 1993-tól kezdődően együttműködött magyar intézményi partnerekkel. 2005-ben Budapesten megalapította Matematikai Modellező Központját, hogy a cég fix kamatozású kötvénykibocsátás üzletágát a kötvénypiaci műveletekhez szükséges kvantitatív elemzésekkel erősítse. Ezt követően a kitűnő magyar felsőoktatás nyújtotta lehetőségek, s a helybéli szakemberek kíváló felkészültsége arra késztette a céget, hogy a Morgan Stanley észak-amerikai, európai, és ázsiai üzleti tevékenységét támogató Ügyviteli és Technológiai Szolgáltató Központját Budapesten nyissa meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük