Az MTV Video Music Awardson tér vissza Lady Gaga. 2013. augusztus 25-én Brooklyn szolgál színhelyéül az idei VMA gálának. A nívós díjátadón a 27 éves divatdiktátor, a popkultúra egyik legbotrányosabb alakja, a betegségéből frissen felépült Lady Gaga lép fel, aki Artpop című új albumának egyik sikervárományos dalát adja elő.

 

Az MTV Video Music Awardson tér vissza Lady Gaga. 2013. augusztus 25-én Brooklyn szolgál színhelyéül az idei VMA gálának. A nívós díjátadón a 27 éves divatdiktátor, a popkultúra egyik legbotrányosabb alakja, a betegségéből frissen felépült Lady Gaga lép fel, aki Artpop című új albumának egyik sikervárományos dalát adja elő.

 

Az MTV a Video Music Awards jelöltjeit idén az Instagramon tette közzé, így Lady Gaga bejelentése is ezen a platformon történt meg. Gaga az egyik legjobban kereső popsztár jelenleg, 2012-ben több mint 80 millió dolláros bevételt hoztak slágerei, mint a „Paparazzi" és a „You and I". Az énekesnő Artpop című új, negyedik albuma 2011 óta készül.

A botrányairól híres énekesnő 2009 óta 13 ezüst asztronautát zsebelt be eddig, idén azonban a KAWS nevű popkult művésznek köszönhetően a VMA új díjat kap. A soha nem látott, új helyszín mellett egy képregényfigura veszi át Buzz Aldrin helyét a rendezvényen.  De vajon egy űrlény elfoglalhatja a helyét egy történelmi hősnek?

 

És Lady Gaga végleg letaszítja trónjáról Madonnát? Augusztus 25-én kiderül.

 

Magyarországon elsőként a Morning Show-ban mutatták be a világpremierrel szinte egy időben az extravagáns énekesnő, Lady Gaga vadonatúj felvételét.

Elkészült a  többszörös platinalemezes és Grammy-díjas előadóművész, Lady Gaga első slágere legújabb albumáról, az ARTPOP-ról. Az énekesnő, akire sokan Madonna riválisaként is tekintenek, majd két év kihagyás után tért vissza az Applause című felvétellel. A nagy dobással eredetileg augusztus 19-ét célozták meg, de mivel a dal elkezdett kiszivárogni az interneten, biztonsági okokra hivatkozva egy héttel korábban hozták nyilvánosságra a hivatalos verziót. 

 

Az Applause egy gyors tempójú elektropop sláger, amely Lady Gaga 2012-es turnéja alatt született.

„Én és DJ White Shadow voltunk az Applause szerzői és a producerei. Annyira boldogak vagyunk, imádunk zenét csinálni nektek!" – üzente Gaga a twitteren a kiadás napján a dalról, amellyel Magyarországon először a Class FM-en találkozhattak a hallgatók.

A kislemez borítóján Gaga fehérre mázolt arcképe látható, amelyet különböző színű felfestések ékesítenek. Az énekesnő elmondása szerint sajátos küldetéstudatát tükrözi a kép.

„Nem egyetlen ikon vagyok. Én vagyok minden ikon. Egy olyan ikon vagyok, amely a paletta minden színét minden időben egyszerre hordozza magán. Nincsenek korlátaim."

 

Lady Gaga harmadik albumára még novemberig kell várnia a rajongóknak, az énekesnő azonban addig sem tűnik el a nyilvánosság elől, többek közt színészi oldalát is megcsillogtatja majd Robert Rodriguez szeptemberben megjelenő filmjében. Az Applause-hoz pedig hamarosan napvilágot lát a videoklip is, a dalt pedig elsőként az idei MTV Video Music Awards-on adja elő élőben augusztus 25-én.

 

A magyar nézők a hagyományoknak megfelelően felirattal nézhetik majd meg az MTV Video Music Awards gálát teljes egészében, az MTV Hungarynek köszönhetően.

 

http://instagram.com/p/cM19qnn9Ei/

http://www.mtv.co.hu/

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük