cimlap

A szeret érzése, az öröm átélése az emberiség nagy ajándéka. Erre kívánja felhívni a figyelmet Müller Péter könyveivel.

 cimlap

A szeret érzése, az öröm átélése az emberiség nagy ajándéka. Erre kívánja felhívni a figyelmet Müller Péter könyveivel.

A kötet a szeretet összetartó erejéről, az öröm átélhető élményéről szól. A bevallottan nőpárti szerző hirdeti, hogy a nők jobban képesek szeretni. Szomorúan látja, hogy világunk hadat üzent minden lelki élménynek, felkavaró örömnek, szeretetnek, boldogságnak. A mai ember szégyelli a könnyeket, a kitárulkozást.

Az „Örömkönyvben" felkavaró emlékképek sorjáznak, a szovjet tisztről, aki anyja szavai nyomán keserves zokogással siratja megölt családját, az elegáns bárókisasszonyról, akit romantikus módón szöktet meg a kazánházban fűtőként robotoló szerelme, vagy a szerző Pécsi Sándorhoz fűződő baráti-misztikus kapcsolatáról.

Sajátos nézőpontra vall, hogy Müller Péter szerint a világirodalom legtökéletesebb szerelme, az, amely Don Quijotet a csak képzeletében létező Dulcineához fűzi.

 A szerző élettudása, irodalmi felkészültsége, színházi tapasztalatai szublimálódnak a kötetben.

Az emberiség lassan elveszti gyermeki csodalátó képességét, a megfelelés, a pénz utáni hajszában. Erre kíván rádöbbenteni ez a könyv, a szeretet hatalmáról írottakkal, az öröm semmivel sem pótolható élménye hirdetésével.

cimlap

Müller Péter:

Örömkönyv

Alexandra Kiadó, 2007

  • 336 oldal
  • Kötés: kemény kötés
  • ISBN: 9633704721
  • Ára 3380 FT

Kende Györgyi    

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük