Gondolta volna, hogy arcunk apró ráncocskái, finom elszíneződései, fénylései bizonyos ásványi anyag hiányos állapotokat , illetve betegségeket jelezhetnek ? Ezekről az eltérésekről , és Schüssler arcdiagnosztika rejtelmeiről dr Farkas Orsolya homeopátiás orvost, Schüssler arcdiagnosztát kérdeztük.

Gondolta volna, hogy arcunk apró ráncocskái, finom elszíneződései, fénylései bizonyos ásványi anyag hiányos állapotokat , illetve betegségeket jelezhetnek ? Ezekről az eltérésekről , és Schüssler arcdiagnosztika rejtelmeiről dr Farkas Orsolya homeopátiás orvost, Schüssler arcdiagnosztát kérdeztük.

Hogy találkozott a Schüssler arcdiagnosztikával?

Napjainkban a prevenció korát éljük, azaz mind hagyományos, mint alternatív orvosként keressük azokat a módszereket, mellyel bizonyos betegségekre való hajlamot szűrhetjük. Ezért keltette fel érdeklődésem a Schüssler arcdiagnosztika. Homeopátiás orvosként kézenfekvő volt, hogy olyan terápiás, és diagnosztikus rendszert használjak, mely homeopátiás alapokon nyugszik. Hosszú évek tapasztalata, és a betegek visszajelzései megerősítettek abban, hogy a Schüssler sók különböző betegségek terápiájaként is remekül működnek. Egy orvos számára nincs nagyobb sikerélmény, mint amikor Schüssler só alkalmazása után egy várandós anyuka arról számol be, hogy megszűnt a pocakkeményedése, ami miatt koraszüléstől tartottak, vagy egyik óráról másikara lumbágós panaszokat is meg tudunk szüntetni.

Tudna pár példát mondani, amit akár mi is észrevehetünk arcunkon?

A bőr korai öregedése, speciális szem, száj, illetve fül körüli ráncok megjelenése egyaránt Schüssler arcdiagnosztikai jelek. Volt már olyan betegem, aki Schüssler sókat alkalmazva azért kért sürgősen időpontot férjének is, mert olyan szembetűnő változásokat tapasztalt, hogy ezt még férje is észrevette, és követni szerette volna felesége példáját. Ugyanakkor azt azért nem ígérhetjük, hogy a Schüssler sók és krémek alkalmazásával ismét bababőr finomságúvá varázsoljuk arcunkat, de hasonló látványos „szépüléseknek" már számtalanszor tanúja voltam. És ez csak a külcsín, ugyanis ilyenkor a  Schüssler hiányállapotok nem csak a bőrünket, hanem ereinket, és csontjainkat is erőteljesen igénybe veszik.

Azonban nem csak bőrünk konzisztenciára vannak hatással a Schüssler sók. Ha bőrünk tágabb pólusú, vagy értágulatokat, piros foltokat észlelünk, az szintén egy-egy Schüssler arcdiagnosztikai jelnek számít, és a megfelelő Schüssler só alkalmazását igényli. Ami számomra is meglepő volt, hogy Schüssler sót, és krémet alkalmazva több évtizede jelen lévő pigmentációs eltéréseket is korrigálni lehetett. Ilyenkor a Schüssler sók alkalmazását májméregtelenítéssel szoktam kiegészíteni.

Szintén diagnosztikus jelnek számít a különböző típusú pattanások megjelenése is. A Schüssler sók alkalmazása ilyenkor kitartást igényel, és a legtöbb esetben táplálkozási szokások megváltoztatását is javasoljuk. Azonban ha figyelembe vesszük, hogy természetes úton szabunk gátat a pattanások megjelenésének minden egyéb korlátozás nélkül, akkor érthető, hogy egyre többen használják a Schüssler sókat.

Nyáron mire javasol Schüssler sót?

Az allergia népbetegségnek számít napjainkban. Évek óta használom betegeimnél az allergia kezelésére használatos Schüssler koktélt. Ilyenkor azt kérem a betegeimtől, hogy alaposan figyeljék meg az allergia kapcsán jelentkező váladék jellegét, és ezt követően választom ki a megfelelő Schüssler sót.

Még jobb a helyzet, ha a kezelést már az allergiaszezon beköszönte előtt meg tudjuk kezdeni.

www.peithner.hu  

Ha kérdése van, hívja a 06- 70- 376- 06- 06-os Homeopátiás orvosi tanácsadó szolgálat telefonszámát.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük