Október 17-én mutatták be a Szépművészeti Múzeumban a Múzeum Café című magazint, melynek megjelenését a Szerencsejáték Zrt. egymillió forinttal támogatta. A Társaságot Feldmájer Sándor szponzorációs igazgató képviselte az ünnepélyes eseményen. 

 

Október 17-én mutatták be a Szépművészeti Múzeumban a Múzeum Café című magazint, melynek megjelenését a Szerencsejáték Zrt. egymillió forinttal támogatta. A Társaságot Feldmájer Sándor szponzorációs igazgató képviselte az ünnepélyes eseményen. 

A lap alapítója és kiadója a Szépművészeti Múzeum. Az új magazint sajtótájékoztatón mutatták be. Jelen volt többek között dr. Baán László igazgató, Török László professzor a szerkesztőbizottságból, Feldmájer Sándor a Szerencsejáték Zrt-től, Marton Erzsébet főmunkatárs és F. Tóth Benedek  felelős szerkesztő.

A Múzeum Café a Szépművészeti Múzeum gondozásában megjelenő, a magyar múzeumi világról hozzáértéssel és színesen tájékoztató, igényes tartalommal és küllemmel rendelkező magazinnak ígérkezik.  Kéthavonta 60 oldalas terjedelemben kerül a magyar múzeumi világ iránt érdeklődőkhöz, hogy információkkal lássa el őket, hírt adjon az eseményekről, egyaránt segítse a múzeumi dolgozók munkáját és elégítse ki a múzeumba járó közönség igényeit. 

A Szerencsejáték Zrt. részéről Feldmájer Sándor fontosnak tartja, hogy lehetőségeihez mérten szolgálja, támogassa az értékteremtő, értékeket megőrző kulturális törekvéseket, kezdeményezéseket. Ezért szívesen és örömmel vállalt szerepet a Múzeum Café létrehozásában, különösen olyan időszakban, amikor, nem utolsósorban a Szépművészeti Múzeum tevékenységének köszönhetően, egyre nő a múzeumlátogatók és a muzeális értékek iránt fogékonyak száma. A Néprajzi Múzeum, Iparművészeti Múzeum és a Műcsarnok programjait is támogatják. 

A Szépművészeti Múzeum gondozásában kéthavonta megjelenő, küllemében rendkívül igényes 60 oldalas magazin célja, hogy a múzeumi világ iránt érdeklődőket ellássa információval hírt adjon a szakmai területen történt eseményekről, segítse a múzeumi dolgozók munkáját, ugyanakkor olvasmányélményt nyújtson a múzeumba járó közönségnek is.

A szerkesztők szándékai szerint az egyelőre 3000 példányban megjelenő lap azokról a kezdeményezésekről, kiállításokról, eseményekről, műhelyekről szól, vagy olyan személyeket mutat be, érdekesen színesen, amelyek, vagy akik hozzájárultak a magyar múzeumok megújításához és céljuk a látogatók és az intézmények közötti falak lebontása.

Az újság olyan témákat taglal, amelyek az intézmények mindennapi életét segítik, ilyen az a rovat, amely a támogatások, megszerzéséhez nyújt segítséget, ezt a célt szolgálja a pályázatfigyelő rovat is. 

Az új Múzeum Café lap felkelti az érdeklődést, a kulturális események, kiállítások iránt, színvonalas programot kínál, az egész lap megjelenése szép, jó kézbe venni, öröm tájékoztatni róla.

A kiadványt különlegesen jó minőségű papíron és egyedileg formatervezett francia ambroise betűtípussal nyomtatták.

Tájékoztat a magyarországi és külföldi kiállításokról, értékeli azokat, és bemutatja a legkisebb eldugottabb helyeken levő, de bemutatásra érdemes kiállításokat. Bemutat alkotókat, alkotásokat, a helyet, és a tárlatrendezőket is, akik elkötelezettek és lehetővé teszik a látogatóknak, hogy gazdagabb élménnyel térjenek haza.

A Szépművészeti Múzeum folytatja Docent Programját, önkéntesek idegen nyelvű tárlatvezetést tartanak minden nap délelőtt 11 és délután 2 órakor.  

Simon Éva

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük