2022.augusztus.08. hétfő.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

MVM Koncertek – Korobejnyikov

2 perc olvasás

mvmkon.jpgA Zongora-sorozat jubileumi nyitóhangversenye a Zeneakadémián. A 15 éves múlttal büszkélkedő “A Zongora”-sorozat január 7-én Andrej Korobejnyikov zongoraestjével, a Zeneakadémián nyitja a 2018-as évet.

 

A húsz nemzetközi díjat nyert, a világ négy kontinensének 45 országában számos világhírű karmester és muzsikus társaságában koncertező fiatal művész kiemelkedő merészséggel és érzékenységgel keríti hatalmába a publikumot. Műsorának összeállításakor mindig a személyességre, valamint az irodalom és a költészet zenében való találkozására törekszik. Budapesti koncertjén Schubert és Rachmanyinov leglírikusabb alkotásai mellett Liszt Ferenc monumentális és korszakalkotó művét, a h-moll szonátát is hallhatjuk. A sorozat januárban Mitsuko Uchida, Fazil Say és Balázs János (utóbbi bérleten kívüli) hangversenyeivel folytatja az ünneplést a Zeneakadémián és a Müpában.

 

Andrej Korobejnyikov a Moszkva melletti Dolgoprudnijban született. Ötéves korában ismerkedett meg a zongorával. Nem mindennapi tehetségéről árulkodik, hogy alig nyolcévesen adta első szólóestjét az Azerbajdzsáni Zeneakadémián. 2006-ban, 19 évesen diplomázott a Moszkvai Csajkovszkij Konzervatóriumban, ahol a záróvizsgán olyan kimagasló eredményt ért el, melyet ebben az életkorban utoljára Rachmanyinovnak sikerült felmutatnia – több mint száz évvel korábban. Ezután a londoni Royal College of Musicban képezte tovább magát, ahol végzősként neki ítélték az intézmény elnöke, Károly herceg által alapított különdíjat. Andrej Korobejnyikov a világ négy kontinensének 45 országában adott már nagy sikerű szóló- és kamarakoncerteket, számos világhírű karmester és muzsikus társaságában. Az élete nagy részét kitöltő koncertezés mellett egyébként 17 éves kora óta diplomás jogász is, már számos cikket publikált orosz szakmai lapokban. Három idegen nyelvet beszél.

 

A koncert társrendezője a Besszer Koncert Kft.

Jegyvásárlás a Zeneakadémia jegypénztárában, a www.azongora.hu oldalon vagy a www.jakobikoncert.hu honlapon a Jegyvásárlás menüpontban.

 

Pogram:

Schubert: B-dúr impromptu, op. 142, f-moll impromptu, op. 142, Esz-dúr impromptu, op. 90,

Rachmanyinov: Elégia, op. 3/1, Variációk egy Corelli-témára, op. 42

Schubert–Liszt: Sei mir gegrüßt, Auf dem Wasser zu singen, Erlkönig,

Liszt: h-moll szonáta

 

  1. január 7. (vasárnap), 19.30 óra

Andrei Korobeinikov zongoraestje

„MVM Koncertek – A Zongora”

Zeneakadémia Nagyterem

 

http://www.korobeinikov.com/29.html

https://www.youtube.com/watch?v=GeOH3517arU

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.