2023.december.10. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

MYRTILL – Párizsi szimfónia / Symphonie de Paris a Müpában

3 perc olvasás

fotodegiattila.jpgFoto: Dégi Attla

Micheller Myrtill a múltszázad közismert francia dalait, sanzonjait adja elő szimfonikus zenekari kísérettel, eredeti hangszerelésben. Párizsi szimfónia című koncertjén az Óbudai Danubia Zenekarral áll színpadra 2018. január 5-én, a Müpában.

 

Myrtill nemcsak az egyik elsőszámú jazzénekesnő, hanem a francia dalok talán leghitelesebb előadója hazánkban. Nevével a kiváló szakmai felkészültség és elegancia fonódott össze. 2017-ben meghívást kapott a Macedón Nemzeti Filharmonikusoktól, hogy legyen francia estjük sztárvendége Skopjében. Mostani koncertjének ez a műsor adja a gerincét, amelyet a nagyszerű Óbudai Danubia Zenekar kísér, vezényel a hangszerelések elkészítője, a macedón Dzijan Emin.

 

A Párizsi szimfónia című koncerten az elmúlt század Franciaországának közismert dalai és sanzonjai hangzanak el eredeti hangszerelésekben, felidézve a kor közkedvelt francia előadóit, mint például Yves Montand, Edith Piaf, Charles Aznavour, Dalida, Joe Dassin vagy Michel Legrand. A műsorban közreműködik Schmied Zoltán színművész, valamint Myrtill formációinak állandó jazz muzsikusai, Révész Richárd, Pintér Tibor, Sárkány Sándor és Kaszás Péter.

 

Az Óbudai Danubia Zenekar megalakulásától kezdve a fiatalos lendületet képviseli a hazai klasszikus zenei életben. A professzionális zenekarok közül kitűnik újító kezdeményezéseivel, és az ifjúság zenei nevelését célzó eredeti törekvéseivel. A zenekar az elmúlt három évben teljes körű megújuláson esett át művészeti vezetőjük, Hámori Máté irányításával, aki új koncertsorozatokkal, és rendhagyó ifjúsági programokkal bővítette ki az együttes tevékenységét. A zenekar koncertjei állandó teltházak mellett zajlanak, és az elmúlt évek újításainak köszönhetően egyre több fiatalt üdvözölhetnek visszatérő vendégként előadásaikon. Az ÓDZ számos alkalommal öregbítette hazánk és Óbuda hírnevét a nagyvilágban is, legutóbb 2016 novemberében adtak nagy sikerű koncertet a párizsi rádió székházában. Az együttes évente több mint kilencven koncertet – bérletsorozatai a Zeneakadémián és a Budapest Music Centerben hallgathatók meg –, opera és ifjúsági előadást tart, amivel az utóbbi években hazánk egyik legsikeresebb szimfonikus zenekarává vált.

 

Rendező: Myrtill Jazz Production

Közreműködik:

Óbudai Danubia Zenekar

Schmied Zoltán színművész

Révész Richárd, Pintér Tibor, Sárkány Sándor és Kaszás Péter

 

  1. január 5. (péntek), 19.30

MYRTILL – Párizsi szimfónia

Müpa

 

https://www.youtube.com/watch?v=bl_re0TgrFw

http://www.myrtill.hu

 

Lantai József

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.