Az INNOSTART Nemzeti Üzleti és Innovációs Központ által működtetett Első Magyar Üzleti Angyal Hálózat és az AD Capital Pénzügyi Tanácsadó Kft. közös szervezésében került megrendezésre Budapesten 2008. szeptember 24-én a XIV. Üzleti Angyal Klub, amelyen hat nagy növekedési kilátásokkal rendelkező magyar vállalkozás mutatkozott be a potenciális befektetői kör előtt. A rendezvényen a vállalkozások képviselőin túl közel 20 potenciális és aktív üzleti angyal, valamint intézményi befektető, köztük három újonnan alapított alapkezelő volt jelen.

 

Az INNOSTART Nemzeti Üzleti és Innovációs Központ által működtetett Első Magyar Üzleti Angyal Hálózat és az AD Capital Pénzügyi Tanácsadó Kft. közös szervezésében került megrendezésre Budapesten 2008. szeptember 24-én a XIV. Üzleti Angyal Klub, amelyen hat nagy növekedési kilátásokkal rendelkező magyar vállalkozás mutatkozott be a potenciális befektetői kör előtt. A rendezvényen a vállalkozások képviselőin túl közel 20 potenciális és aktív üzleti angyal, valamint intézményi befektető, köztük három újonnan alapított alapkezelő volt jelen.

A rendezvényt az  INNOSTART igazgatója,  Pongorné dr. Csákvári  Marianna nyitotta meg, majd Alpek István az AD Capital Pénzügyi Tanácsadó Kft. ügyvezető igazgatója tartott rövid előadást a mikrovállalkozások és start-up-ok által kínált befektetői lehetőségek természetéről. A moderátori feladatokat Dr. Makra Zsolt, az Első Magyar Üzleti angyal Hálózat vezetője látta el.

A rendezvényen bemutatkozó vállalkozások között három technológia-orientált és három „hagyományos" iparágban működő is szerepelt. A megjelent kis- és középvállalkozások közös jellemzője, hogy további expanziójukat külső tőke bevonásával tervezik megvalósítani. Prezentációjukban bemutatták projektjeiket, felvázolták fő tevékenységi körüket, piaci helyzetüket és lehetőségeiket, valamint a dinamikus növekedésük alapjául szolgáló megoldásaikat. Az előadásokat követően kérdések és válaszok hangzottak el, valamint kötetlen beszélgetés keretében közelebbről is megismerkedhettek egymással a vállalkozások és a potenciális befektetők.

IDENTRACE

Az IDENTRACE egy olyan új intelligens videomegfigyelo rendszer, amely telephely szinten képes a személyek távoli azonosítására és nyomonkövetésére, a meglévő videomegfigyelo és beléptető rendszerek integrálásával. Az intelligens videomegfigyelo rendszerek piaca az egyes piackutató cégek előrejelzései szerint átlagosan 50-60%-kal növekszik az elkövetkező években. A technológia befejezéséhez és piacra dobásához 100 millió Ft kockázati tőkét kívánnak a tulajdonosok bevonni.

Deeptest

A Deeptest egy olyan egyedülálló eszköz, amely lehetővé teszi ipari méretű szoftverek analizálását és statikus regressziós tesztelését, ezzel jóval hatékonyabbá és olcsóbbá teszi a szoftverfejlesztés költségeinek mintegy 30-40%-át kitevő tesztelési és fenntartási munkát. A rendszerváltás óta működő, komoly referenciákkal rendelkező informatikai cég a technológia piaci bevezetésére spin-off vállalat létrehozását tervezi, és 110 millió Ft értékű kockázatitőke-befektetést keres.

Gencom

A hat éve működő vállalkozás üzleti telefonrendszerek telepítésével, karbantartásával foglalkozik. Az általuk kifejlesztett Gencom IP PBX egy olyan PC alapú – linuxos – telefonközpont szerver megoldás, amely a szélessávú internet irányából közelíti meg a cégek körében máig „kötelező" vezetékes telefóniát. Használatával a vállalati távközlési kiadások 50-80%-kal csökkenthetőek. A cég 2007-ben mintegy 50 millió Ft árbevételt ért el.

Beteg-taxi

A 2006 óta működő vállalkozás egészségügyi tárgy- és személyszállítást végez intézmények és magánügyfelek részére. Szlogene és tevékenységének alapelve: „Gyorsabban jön mint a mentő – olcsóbb mint a taxi". 2007-es árbevétele 25M Ft volt, amelyet 6 jármű üzemeltetésével ért el. A további bővülés érdekében új tulajdonos bevonása tervezett, de akár az üzletrészek 100%-a is eladó.

Comfortline

2001 óta működő vállalkozás, mely elsősorban biztonsági és egészségügyi távfelügyeleti rendszerek fejlesztésével és telepítésével foglalkozik, 2003-ban az "Év távfelügyeleti megoldása" címet nyerték el. Emellett egyedi felügyeleti rendszert is kifejlesztettek, pl. ki- és beszállítást ellenőrző, készlet-lopást gátló rendszert aszfaltkeverő-telepeken. Árbevételük 40 millió Ft volt 2007-ben.

Hajam.hu

Saját területén piacvezető, 2006 januárja óta működő szakportál (70.000+ napi oldalletöltés), mely árbevételét hirdetésekből, webáruház működtetéséből és rendezvényekből szerzi. Webáruháza 2008-ban indult, jelentős felfutás előtt áll, mind szakmai (fodrász), mind lakossági értékesítés területén. Akár internetes, akár szépségipari cégcsoportban jelentős szinergia-lehetőséget képvisel.

Az Első Magyar Üzleti Angyal Hálózat az INNOSTART új kezdeményezéseként, annak szervezeti keretén belül jött létre 2007 elején. Küldetése, hogy a befektetők és vállalkozók közötti kapcsolatteremtéssel, aktív tanácsadó és fejlesztő munkával megszüntesse a korai fázisú innovatív cégek, projektek finanszírozása útjában álló akadályokat. Célja egy olyan „közösség" és kommunikációs csatorna kiépítése, amely többféle eszközzel segíti elő a vállalkozók, innovátorok, valamint az üzleti angyalok és kockázati tőkések egymásra találását és ezzel a sikeres befektetések létrejöttét.

Az EMÜAH munkája során aktívan keresi, gyűjti azokat a projekteket, vállalkozásokat, amelyek tőkét bevonva nagy növekedést képesek megvalósítani. Ezek a projektek, vállalkozások általában fejlődésük korai fázisában járnak, és innovatívnak tekinthetőek.

Közülük a leginkább ígéreteseket üzleti tervezéssel, napi szintű tanácsadással, csapatépítéssel felkészítik a befektetésre. A befektetői oldalon aktívan keresik a már tevékeny és potenciális üzleti angyalokat, kockázati tőkéseket, befektetési cégeket, akik érdeklődést mutatnak a korai fázisú vállalkozásokba, projektekbe történő befektetések iránt. A regisztrált befektetőkkel kölcsönös bizalmon alapuló személyes kapcsolat kialakítására törekszenek. Mindkét oldal számára rendszeresen szerveznek klubokat, kerekasztal beszélgetéseket, konferenciákat, amellyel egyfajta tájékoztató, "evangelizáló" szerepet is felvállalnak. A nemzetközi vérkeringésbe való bekapcsolódást szolgálja az Európai Üzleti Angyal Hálózatba (EBAN) történő belépés.

http://www.uzletiangyal.net/

A budapesti székhelyű AD Capital Pénzügyi Tanácsadó Kft. egy 2006-ban alakult független vállalati pénzügyi tanácsadó cég, amely vezetői révén komoly régiós és hazai referenciákkal rendelkezik a tranzakciós tanácsadás területén. Állandó munkatársai már több mint 25 tranzakció lebonyolításában vettek részt és együttesen 36 év szakmai tapasztalattal rendelkeznek. Tipikus ügyfeleik a magyar középvállalatok tulajdonosai, akik cégüket el kívánják adni vagy tőkét szeretnének bevonni.

Az AD Capital fő tevékenységei:

  • vállalatfelvásárlások,
  • cégeladások,
  • fúziók,
  • vezetői kivásárlások,
  • cégértékelés,
  • cégátvilágítás,
  • befektetési célpontok felkutatása és vizsgálata,
  • külső tőkebevonás,
  • beruházásfinanszírozás megszervezése,
  • cégértékesítési vagy akvizíciós stratégia kidolgozása.

http://www.adcapital.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük