Idén már tizennyolcadik alkalommal rendezik meg az Egri Bikavér Ünnepet Szent Donát, a szőlőskertek, szőlősgazdák védőszentjének napja alkalmából, 2014. július 10-13. között.

 

Idén már tizennyolcadik alkalommal rendezik meg az Egri Bikavér Ünnepet Szent Donát, a szőlőskertek, szőlősgazdák védőszentjének napja alkalmából, 2014. július 10-13. között.

 

Mintegy negyven borászat és húsz étterem garantálja a páratlan gasztronómiai élményt Eger szívében, az Érsekkertben. Eger és az Érsekkert kivételes hangulatú környezetében évről-évre igazi kuriózum az Egri Bikavér Ünnep. A gasztronómiai fesztiválon az Egri Borvidék minden jelentős borászata képviselteti magát, a minőségi egri nedűkhöz pedig az éttermek kínálnak egyedi fogásokat. Az érdeklődők a rendezvény négy napja alatt a gasztronómiai csodákon túl számos zenei és kulturális élménnyel gazdagodhatnak.

 

Az Egri Bikavér Ünnepen díszvendég a Bikavér fehér párja, az Egri Csillag, valamint helyet kapnak a helyi termelők remek rozéi is.

 

A zenei kínálat kialakítása során a szervezők 2014-ben is a műfaji sokszínűségre törekedtek. A kezdőnapon remek szórakozást ígér a Mystery Gang koncertje, majd Majsai Gábor és a Pénzügyőr Big Band, a Group'N'Swing és a közelmúltban ismét Fonogram-díjjal elismert, meglepetésvendéggel kiegészült egri Kerekes Band is garancia a jó hangulatra.

A Zenepavilonnál, az Egri Csillag Színpadon egri dj-k, vendégeik és különböző formációk a nagyszínpadtól eltérő zenéket játszanak a bikavéres – csillagos, nyári estéken. Fellép továbbá a tehetségkutatókon sikerrel szereplő, egri fiatalokból álló Hungariddim, valamint a Zombori, Barkóczi Noémi és a Rokokó Rosé is. A kisebb színpadnál minden nap délután öt órától kreatív gyermekprogramokkal várják a legkisebbeket.

 

Az egri bor nagy ünnepén újra felbőgnek a traktormotorok: az egri szőlészek – borászok belvárosi traktoros gyorsulási és szépségversenyét július 12-én, szombaton délután rendezik a Deák Ferenc út színház előtti szakaszán. Kellemes kikapcsolódást ígér mindemellett a XXVI. Agria Nemzetközi Folkhétvége, melynek számos programelemével az Egri Bikavér Ünnep érsekkerti színpadán találkozhat a közönség.

 

A XVIII. Egri Bikavér Ünnep teljes területén ingyenes WiFi, valamint nyereményjáték várja az érdeklődőket. A „Fotózz Bikavért" c. pályázat során olyan fotókat várnak, melyek minőségi módon, egyedi látásmóddal mutatják be az Egri Borvidék vezető nedűjét.

Az Egri Csillag Színpadnál a már jól ismert „fényfestésre" (fény-kompozíciók vetítése épületekre, fákra, közterületekre) is várnak alkotásokat a szervezők.

Érdemes pályázni, hiszen a nyeremény természetesen jó pár kiváló palack egri bor!

 

Az Egri Bikavér Ünnep megújult honlapján mindig naprakész információk, felhívások, videók és fotók várják a látogatókat. Érdemes csatlakozni a fesztivál hivatalos Facebook-oldalához és Facebook-eseményéhez is.

 

2014. július 10-13.

XVIII. Egri Bikavér Ünnep

Eger, Érsekkert

 

www.bikaverunnep.hu

www.facebook.com/egribikaverunnep

https://www.facebook.com/events/244234332436672/

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük