2009 július 31-től indította 'Iskolakezdés' akcióját a Tesco. Az áruházlánc ezúttal is a tavalyihoz hasonló, rendkívül alacsony árakkal szeretné megkönnyíteni a családok számára a tanévkezdést. Számos áruházban tanító nénik segítenek összeállítani a szükséges tanszercsomagot.

2009 július 31-től indította 'Iskolakezdés' akcióját a Tesco. Az áruházlánc ezúttal is a tavalyihoz hasonló, rendkívül alacsony árakkal szeretné megkönnyíteni a családok számára a tanévkezdést. Számos áruházban tanító nénik segítenek összeállítani a szükséges tanszercsomagot.

A nyár utolsó hónapjában több százezer család számára fontos feladat a szeptemberi iskolakezdés előkészítése. Mindez a családi kasszát is komoly kihívások elé állítja. A Tesco július 31-étől egészen szeptember 3-áig nagyszabású, „Iskolakezdés" akciója ehhez nyújt segítséget, hiszen 1200 különböző árucikkből választhatunk a szokásosnál is alacsonyabb áron. Az tanszerek között megtalálható a Tesco mintegy 700 saját márkás terméke, melyek különösen kedvező áron érhetők el (pl. színes ceruzák, radírok, zsírkréták, filctollak, vízfestékek, zselés tollak).

Az áruházakban minden kapható, ami szükséges az iskolakezdéshez, az írószerektől a bútorokon és számítástechnikai eszközökön át egészen a kötelező olvasmányokig és a ruhákig. A hetente megújuló akciós ajánlatok között olyan leértékelések is szerepelnek, mint az 50 százalékos kedvezménnyel kapható bútorok (székek, számítógépasztalok, könyvespolcok) vagy az 1990 forintba kerülő angol-magyar szótár. Az iskolakezdési vásárban már 999 forintért lehet iskolatáskát kapni.

Az iskolai felszereléseket számos ismert és új rajzfilmfigura díszíti, mint a Jégkorszak 3, a Hannah Montana, a Bolt vagy a Disney Fairies alakjai.

A szezon slágerterméke az A/5, illetve A/4 méretű iskolai füzet lehet, melyből idén mintegy 2,5 millió darabbal készül a Tesco. Az utóbbi évek tükrében elmondható, hogy az áruházlánc az iskolakezdést megelőző időszakban realizálja éves papír-írószer forgalmának mintegy egyharmadát.

„Amit a tanító nénik biztosan kérni fognak" címmel speciális szolgáltatással várja vásárlóit a Tesco. Az ingyenesen igénybe vehető tanácsadás lényege, hogy a vásárlás helyszínén tanítónők segítenek összeállítani a személyre szabott tanszercsomagokat. A szolgáltatás országszerte 32 Tesco hipermarketben érhető el július 31. és szeptember 6. között, péntektől vasárnapig, az áruházakban kifüggesztett plakátokon megadott helyeken és időpontokban.

„Iskolakezdési akciónk keretében igyekszünk úgy alakítani kínálatunkat, hogy a családi költségvetéshez mérten mindenki össze tudja állítani az iskolai kezdőcsomagot. Tudjuk, hogy a jelenlegi gazdasági helyzetben különösen nagy megterhelést jelenthet a családok számára a tanévre való felkészülés, így rendkívül alacsony árú termékeink komoly segítséget jelentenek a szülőknek", mondta el Hackl Mónika, a Tesco kommunikációs vezetője.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük