Megjelent a Napokon zenekar legújabb nagylemeze, a Borders of Babylon! Lemezbemutató koncert 2014. május 9-én a Roham bárban (volt Metró Klub). Az este során fellép még: Spacetaxi és a Grand Mexican Warlock.

 

Megjelent a Napokon zenekar legújabb nagylemeze, a Borders of Babylon! Lemezbemutató koncert 2014. május 9-én a Roham bárban (volt Metró Klub). Az este során fellép még: Spacetaxi és a Grand Mexican Warlock.

 

A stílusok között kalandozó csapat régi módszerekkel, ám új felállásban rögzítette a számokat. A Carbonfools-ba távozó Miklós Milán basszusgitáros helyét a korábban a Blind Myself-ben és az Esclin Syndo-ban is megforduló Kolozsi Péter vette át, akit a rajongók már megismerhettek az elmúlt koncerteken. Az ütőhangszeres Vasicza Péter pedig a tavalyi, kiválóan sikerült MR2 Petőfi akusztikus fellépéssel búcsúzott.

 

„Most is teljesen együtt vettük fel a hat dalt, ezúttal a törökbálinti Supersize stúdióban, Horváth Attila profi vezényletével. Még az ének is egyszerre ment fel a hangszeres részekkel, vagyis ez tulajdonképpen egy élő lemez. Ezt a módszert amúgy kevesen merik bevállalni, elég komoly koncentrációt igényel, miközben hatalmas élmény. Két nap alatt megvoltunk a felvételekkel, a stúdiónak és Attisnak ezúton is óriási köszönetet! További különlegesség, hogy régi szalagos magnóra rögzítettünk, ami egyedi, egyfajta retro ízt ad a daloknak. Újabb szintre sikerült lépnünk, ami igaz a lemez szöveges koncepciójának kidolgozottságára, a számok minőségére, egységességére, a hangzásra, illetve a hangszerelési megoldásainkra is" – mondja a Seen zenekarban Kolozsi Péterrel együtt muzsikáló, de a Soulbreakers-ben is pengető Ratkóczi Huba gitáros.

A Borders of Babylon keverési, masterelési munkálatait Hidasi Barnabás végezte.

 

A Borders of Babylon-t május 9-én, a fővárosi Roham bárban mutatja be a zenekar a nemrég szintén új lemezzel jelentkezett Grand Mexican Warlock és a Spacetaxi társaságában.

A zenekar tagjai:

Kacsóh Dániel – ének

Ratkóczi Huba – gitár

Egri Gábor – gitár

Kolozsi Péter – basszus

Mózes Zoltán – dob

 

A zenekar a kísérletezésben érzi igazán jól magát, így tíz éves fennállása alatt összetéveszthetetlen, valóban egyéni hangot érlelt, s játszik egyfajta art – rockot, melyben emelkedés és zuhanás különös ívekkel váltakozik. A sokéves közös munka eredménye: sajátos stílus, melyben a hetvenes évek pszichedéliájának árnyalatai és napjaink muzsikáinak hatása egyaránt fellelhető.

 

Nem foglalkoznak stílusbéli korlátokkal, csak a kezeik között születő zene érdekli őket.

Jó pár zenei tehetségkutatón szerepeltek sikeresen, a legjelentősebb ezek közül az volt, amikor 2008-ban hazahozták Bécsből az International Live Award magyar fődíját.

Feledhetetlen pillanat a Napokon történetében, amikor 2010 nyarán egy rádióműsorban spontán találkozásból közös muzsikálás született a világhírű hegedű virtuózzal, Lajkó Félixszel. Az erről készült felvétel a Youtube-on is megtekinthető.

 

2011 telén megjelent a zenekar második nagylemeze, Barabbas címmel. Az album érdekessége, hogy a zenekar egyszerre, együtt játszva rögzítette a számokat a stúdióban.

Lemezek:

Are you happy – 2010

Barabbas – 2011

Borders of Babylon – 2014

2014. május 9. (péntek), 20:30

Napokon: Borders of Babylon – Lemezbemutató koncert

Roham bár (volt Metró Klub)

 

http://napokon.hu/

https://www.youtube.com/watch?v=oJBeg5a3Sw4&list=PLCBE3B65DEF17DDF9

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük