Az Electrolux Lehel Hűtőgépgyár Kft. több mint 560 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült a „Piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység támogatása" elnevezésű pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében.

 

Az Electrolux Lehel Hűtőgépgyár Kft. több mint 560 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült a „Piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység támogatása" elnevezésű pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében.

 

Az Electrolux Lehel Kft. a világhírű Electrolux cégcsoport tagja, mely a konyhai, takarítási és szabadtéri célra készített termékek legnagyobb gyártója a világon. A vállalkozás 1991-ben kezdte meg működését Magyarországon, mely mind piaci, mind termelési szempontból stratégiai szerepet élvez, ugyanis a Csoport egyik legfontosabb európai gyártóbázisa itt található.

 

Az Electrolux folyamatosan törekszik annak biztosítására, hogy termékei és gyártási folyamatai a legmagasabb szintű technológiai körülmények között valósuljanak meg. Az elmúlt több mint 20 évben jelentős terméktervezés és mintakészítés valósult meg. Ezen fejlesztések eredményeként létrejövő technológiák és produktumok folyamatosan épültek be a cég által kínált termékpalettába.

 

Jelen beruházás keretében az EcoDesign és Simultaneos Engineering tervezési irányelvek és módszerek hasznosításával új hűtőgépek, fagyasztóládák és porszívó termékek fejlesztésének ipari kutatása, a prototípusok előállítása, azok tesztelése, a technikai eszközpark fejlesztése, a fehéráruk területén a hűtőkör és vezérlés optimalizálásának kutatása és mérési rendszerek fejlesztése valósul meg.

 

A projekt során olyan új gyártmány-típusok kialakítása a cél, amelyekben a legkorszerűbb technikai megoldások testesülnek meg. Továbbá a termékek és gyártástechnológia minőségének és megbízhatóságának növelése érdekében a gyártmányok műszaki jellemzőinek mérésére szolgáló módszerek és a mérési infrastruktúra fejlesztése valósul meg.

 

A jelen 1.306.401.231 Ft összköltségű beruházás megvalósításához 564.090.987 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el az Electrolux Lehel Kft. A projekt eredményeként a vállalat új területekre és piacokra lesz képes betörni, mely az eddiginél is előnyösebb piaci helyzet kialakítását, valamint további fejlesztési lehetőségek kihasználását teszi lehetővé.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük