2024.február.23. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Négy napon át a Zene Birodalma lesz a Millenáris

4 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/64581"><img class="image image-_original" src="/files/images/M_3.jpg" border="0" width="83" height="173" /></a></span>2012. szeptember 20-án éjszakai koncert a Budapesti Fesztiválzenekarral, ami más, mint a többi, majd következik a három napos II. Jazzy Fesztivál a London Community Gospel Choir-ral, Chuck Loeb-vel és a De Phazz-al.  </p> <p><strong> </strong>

m 32012. szeptember 20-án éjszakai koncert a Budapesti Fesztiválzenekarral, ami más, mint a többi, majd következik a három napos II. Jazzy Fesztivál a London Community Gospel Choir-ral, Chuck Loeb-vel és a De Phazz-al.  

 

m 32012. szeptember 20-án éjszakai koncert a Budapesti Fesztiválzenekarral, ami más, mint a többi, majd következik a három napos II. Jazzy Fesztivál a London Community Gospel Choir-ral, Chuck Loeb-vel és a De Phazz-al.  

 

2012. szeptember 20. csütörtök, 23.30. Millenáris Teátrum

Midnight Music – „Contemporary meets Baroque"

Midnight Music, klasszikus zene azoknak, akik éjjel élnek!

 

A Budapesti Fesztiválzenekar 2012-ben elindított koncertsorozatának célja, hogy a kulturális értékek befogadására nyitott, a művészetet kedvelő fiataloknak, különleges koncertélményt, egyedi (éjszakai) szórakozást nyújtson. Már az első évadban nyilvánvalóvá vált, hogy ez a korosztály is szívesen elmerül az éjszakai órákban kötetlen keretek között a klasszikus zenei dallamokban. Messiaen madarai, Richard Strauss Zarathustra-dallamai elnyerték az egyetemisták, fiatal felnőttek tetszését. Kíváncsian várjuk, hogy Vivaldi, Ligeti, Bartók és Rachmaninov mekkora sikert aratnak majd!? A rendhagyó koncerthelyszín (Millenáris) és a szokatlan körülmények (a jegyek nem helyre és nem székre szólnak: hanem babzsákokra!) is jelzik: ez a koncert más, mint a többi…
Közreműködik:

Budapesti Fesztiválzenekar, Pilz János – barokk hegedű, Fejérvári Zoltán – zongora
Koncertmester: Matthew Truscott          
Vezényel: Jonathan Cohen és Rácz Zoltán
Jegyár: 1200 – Ft.

 

2012. szeptember 21-23. péntek-vasárnap, Millenáris Teátrum 

90.9 JAZZY RÁDIÓ bemutatja: II. Jazzy Fesztivál

 

Szeptember 21. London Community Gospel Choir

Hillsong-dalok világszerte fiatalok millióinak szívében ébresztették fel a hitet és a reményt. A kortárs gospel zene egyik legfrissebb és legdinamikusabb csapata a London Gospel Choir. A Hillsong hangzás mára fogalommá vált és új színt hozott a modern gospel zene világába. Koncertjeikről nem hiányoznak a forradalmian új, látványos vizuális elemek és jellemző az egyedi színpadi megjelenés is. Az elmúlt évek során keresztül-kasul beutazták a Földet, csak az elmúlt évben 25 országban százezrek előtt zenéltek.

A London Community Gospel Choir-t, Nagy Britannia immár elsőszámú modern gospel kórusát Bazil Meade, a neves gospel énekes álmodta meg és hívta életre 1982-ben. Azonnal európai ismertségre tettek szert sokoldalú zenei stílusukkal és lüktető színpadi mozgásukkal. A mai napig ők a szigetország legaktívabb és legismertebb gospel kórusa. Stílusban és előadásmódban is rendkívüli változatosságot mutató, soknemzetiségű csapatról beszélhetünk, amely akár öt, akár háromszáz 300 fős felállásban is katartikus koncertélményt tud nyújtani. Az „Anglia legjobb hangja" cím mellett tíz lemezzel és több száz koncerttel büszkélkedhetnek.

Bársonyos hangok, szárnyaló ének, fantasztikus kórus, vallási áhítat, mindez művészi előadással párosulva szeptember 21-én, a Millenárison.

 

Jegyárak:
6.990 Ft – Állóhely (küzdőtér)
8.990 Ft – Ülőhely (tribün)
11.990 Ft – Kiemelt ülőhely (színpad előtti)

 

Szeptember 22. Chuck Loeb:

" Chuck hihetetlenül virtuóz gitáros, aki könnyedén játszik a hangszerén, a muzikalitása és líraisága utolérhetetlen. Szólói és kompozíciói természetesek, őserejűek – egyike ő legnagyobb mestereknek" – (Michael Brecker)

Chuck Loeb New York-ban született. Hihetetlen tehetségére már korán felfigyeltek.

Elsőként a legendás Stan Getz hívta őt a zenekarába. Aztán következtek az újabb jazzlegendák: Dizzy Gillespie, Bill Evans, Jim Hall, Gary Burton. A korszakteremtő supergroup, a STEPS formáció tagja is volt olyan jazzóriásokkal együtt, mint Mike Brecker, Steve Gadd, Eddie Gomez és Mike Mainieri.

Később saját karrierbe kezdett: egyike lett a smooth-jazz alapítóinak. Dalai rendszeresen az amerikai toplisták első helyén szerepelnek.

Egy zseniális gitáros, aki játszott Stan Getz-el és a Fourplay-el, végre Budapesten is megmutatja, miért tartják korunk vezető gitárosának.

 

Jegyárak:
5.990 Ft – Állóhely (küzdőtér)
7.990 Ft – Ülőhely (tribün)
10.990 Ft – Kiemelt ülőhely (színpad előtti)

Szeptember 23. De Phazz

Mi köti össze a new jazzt, a latin ritmusokat és a lélekkel teli éneket? Európa vezető Jazz zenekara a De Phazz!

A Jazzy Fesztivál záró eseménye szeptember 23-án a De Phazz, zenéjük egyszerre színvonalas és könnyen befogadható igényes lounge zene.

A De-Phazz első embere Pit Baumgartner. A zenekar vokalistái Barbara Lahr, Karl Frierson és Pat Appleton. A zenekar állandó tagja még a harsonán remeklő Otto Engelhardt.

A Detunized Gravity és a Godsdog albumok megjelenése után a Phazz hangzásvilága kissé megváltozott. A trip-hop, acid jazz és broken beat elemek egyre jobban háttérbe szorultak, míg a latinos elemek egyre jobban előtérbe kerültek.

2012. májusban jelent meg új lemezük az Audio Elastique, amelyről szintén hallható lesz néhány a dal a Budapesti koncerten.

 

Jegyárak:
6.990 Ft – Állóhely (küzdőtér)
9.990 Ft – Ülőhely (tribün)
14.990 Ft – Kiemelt ülőhely (színpad előtti)

 

www.millenaris.hu

 

Lantai József

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.