A Symantec Corp. (Nasdaq: SYMC) bejelentette, hogy a kibocsájtott tanúsítványainak száma meghaladta a 250 milliót.   Ez a szám azt mutatja, hogy napjainkban a tanúsítványok nem csak a sérülékeny felhasználói adatok védelmében játszanak kiemelt szerepet, hanem az IT, a mobil és a felhő alapú biztonsági megoldásokban is.

 

A Symantec Corp. (Nasdaq: SYMC) bejelentette, hogy a kibocsájtott tanúsítványainak száma meghaladta a 250 milliót.   Ez a szám azt mutatja, hogy napjainkban a tanúsítványok nem csak a sérülékeny felhasználói adatok védelmében játszanak kiemelt szerepet, hanem az IT, a mobil és a felhő alapú biztonsági megoldásokban is.

 

„Hatalmas mérföldkő elé érkeztünk a negyedmilliárd feletti tanúsítvány elérésével.

Sikerült bebizonyítanunk, hogy képesek vagyunk nagyvállalati és kormányzati szervezetek számára is  garantálni a biztonságot a tanúsítvány alapú azonosító (PKI) rendszereink  segítségével. A Symantec Managed PKI szolgáltatása  gyorsítja a felhő alapú tanúsítvány megoldásainak elfogadását, "hatalomra jutatja"  a biztonsági alkalmazások következő generációját és azt a környezetet, amelyben a szervezetek egyre inkább megbízhatnak." – nyilatkozta Harold Teasdale, a Symantec magyarországi képviseletének vezetője.

 

A tanúsítványok lehetővé teszik a biztonságos hitelesítést az email titkosítás, és a digitális-aláírás megoldások terén, így megvédhetőek értékes adataink az egyre gyakoribb célzott kibertámadásokkal szemben.

 

A tanúsítványkezelésben a PKI (Public Key Infrastructure) kiemelt szerepet játszik, különösen a világszerte rohamosan növekvő felhőalapú alkalmazások, valamint a mobil eszközök és megoldások következtében.  

Ezzel a növekedéssel, továbbá az olyan nem hagyományos PKI alkalmazások, mint a smart grid  megjelenésével megnövekedett a tanúsítvány alapú azonosítás (PKI) jelentősége.

 

A Symantec, mint a világ az egyik legnagyobb tanúsítvány kibocsátója (CAs), valamint PKI szolgáltatója lehetővé teszi az IT biztonsági rendszerek számára, hogy – a biztonsági kihívások széles skálájának megfelelően – olyan rugalmas és megbízható megoldásokat használjanak, amelyek mind napjaink, mind a jövő kihívásainak megfelelnek.  A felhő alapú megoldások számára tervezett – harmadik generációs – Symantec PKI  segítségével olyan biztonságos, skálázható, felhő alapú szolgáltatások építhetők fel, amelyek képesek megvédeni felhasználók adatait, ezzel megőrizve a felhasználók szolgáltatás iránt bizalmát.

 

A Symantec  kiváló hírnévvel rendelkezik  a kritikus  internetrendszerek védelmében, hiszen a gyökér tanúsítványokat az általánosan használt  főbb böngészők mindegyike használja. A Symantec számos kormányzati tanúsítványa is bizonyítja a cég szakértelmét, mostantól pedig a PKI felhő alapú rendszerekben való alkalmazása is ezt erősíti. A felhasználók között nem csak nagyvállalatokat, kormányzati szerveket, de olyan  informatikai eszközök gyártóit is megtaláljuk, mint a WIMAX, a CableLabs,  CI+, továbbá a Symantec saját partnerhálózatát is.

 

Symantec Managed PKI Szolgáltatás

A hagyományos tanúsítvány alapú azonosítási (PKI) megoldásokat bonyolult és nehézkes használni, telepíteni és üzemeltetni.   Kifejezetten ezekre a kihívásokra ad választ a Symantec Managed PKI  szolgáltatása, egy új felhő alapú megoldás, amely az elődeinél jóval egyszerűbben és  költséghatékonyabban  képes megvédeni adatainkat. A felhő alapú megközelítés drámaian csökkenti a PKI alapú rendszerek bonyolultságát és költségeit, miközben az új automatizált megoldások szignifikánsan csökkentik a felhasználói beavatkozások szükségességét, és biztosítják az üzleti rendelkezés folyamatosságát. 

 

Elérhetőség:

Symantec PKI és a Symantec Managed PKI szolgáltatása már elérhető hazánkban is elérhető. A jelenlegi Symantec PKI felhasználók érvényes szerződés birtokában ingyenesen upgradelhetik Symantec Managed PKI szolgáltatásukat.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük