A Puli Space Technologies egyedüli magyar nevezőként indul a Google Lunar X Prize versenyen, ha a december 31-i határidőre összegyűlik a nevezési díj. A Google Lunar X Prize nevezési díja 50 ezer dollár, amelyet a magyar csapat adakozásból, szponzori díjakból igyekszik összegyűjteni

 A Puli Space Technologies egyedüli magyar nevezőként indul a Google Lunar X Prize versenyen, ha a december 31-i határidőre összegyűlik a nevezési díj. A Google Lunar X Prize nevezési díja 50 ezer dollár, amelyet a magyar csapat adakozásból, szponzori díjakból igyekszik összegyűjteni

Szponzorokat keres a hazai űrtechnológiákat fejlesztő csapat, a Puli Space Technologies. 2010. december 31-én jár le a nevezési határidő a Google Lunar X Prize versenyre, amely célja, hogy elősegítse a következő Holdra szállást azáltal, hogy 30 millió dolláros keretéből megjutalmazza az első magáncégeket, amelyek sikeresen elérik a Hold felszínét robotjukkal.

 A Puli Space Technologies csapata egyedüli magyar nevezőként indulna a versenyen; távolabbi célként pedig olyan technológiák kifejlesztését tűzte ki, amelyek lehetővé teszik űrjárművek rendszeres indítását a Holdra, ezáltal új dimenziókat nyitva meg a jövő befektetőinek.

A magyar szakemberekből álló Pulinak most minden segítségre szüksége van, a magyar startup és fejlesztői közösségekben keresik szponzoraikat, de várnak felajánlásokat a hazai vállalkozásoktól és magánszemélyektől egyaránt. Az 50 ezer dolláros nevezési díj fele már összegyűlt a Google Lunar X Prize versenyre, de további támogatókra most óriási szükség lenne, hiszen az év végi határidő nagyon közeledik. A szponzorokat a Puli Indítóállás oldalán is megjelenítik majd, amelyet kifejezetten a projekt rajongóinak informálására hoztak létre.

Utazzon a Pulival a Holdra!
A Puli már ősszel megkezdte a közösségi adakozásra való bátorítást ?Kis Lépés Klub" címen, ahol magánemberek támogatását várják. Itt már 1 000 forinttal is segíthetik a felhasználók a Puli projekt működését. A közösségi támogatás ezen formáját már több százan választották, míg a céges felajánlások eddig a vártnál kevesebb eredményt hoztak.

Segítsen Ön is, hogy az első magyar űrhajós űrrepülése után 35 évvel, most az első magyarok által fejlesztett robot eljuthasson a Holdra! A Puli minden, a legkisebb támogatást nyújtó szponzorok nevét is megjeleníti a honlapján és azokat mikrochipen elviszi a Holdra.

A Puli Space Technologies  célja: meghódítani a Holdat! Hosszú távú küldetésünknek olyan technológiák kifejlesztését tekintjük, melyek lehetővé teszik űrjárművek rendszeres indítását a Holdra, ezáltal új dimenziókat megnyitva és minőségi szolgáltatásokat biztosítva a jövőbelátó befektetők számára, akik a Világűr üzleti lehetőségeinek kihasználása iránt érdeklődnek. Először azonban demonstrálni kívánjuk képességeinket azzal, hogy 2014-ben saját készítésű egységet küldünk a Holdra, ezzel teljesítve a Google Lunar X PRIZE kihívását.

Kapcsolódó videó: www.youtube.com/pulispace

Támogatói oldal: http://pulispace.com/launchpad/launchpad_hu.html

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük