Egy hazai kutatás arra kereste a választ, hogy mely ékszereket viselnek a magyar hölgyek a leggyakrabban. Kiderült, hogy nem gyűrű, hanem fülbevaló az, amely nélkül kevesen lépnek ki az utcára.

 

Egy hazai kutatás arra kereste a választ, hogy mely ékszereket viselnek a magyar hölgyek a leggyakrabban. Kiderült, hogy nem gyűrű, hanem fülbevaló az, amely nélkül kevesen lépnek ki az utcára.

 

A Pandora ékszermárka megbízásából végzett piackutatás szerint a 18 és 59 év közötti magyar nők több mint kétharmada (67%) visel fülbevalót a hét legalább öt napján. Gyűrűt ugyanilyen gyakorisággal a nők 54%-a hord. A rangsort a nyaklánc (41%), az óra (27%), majd a karkötő (20%) követi, azonban tíz nőből egy szinte soha nem visel ékszert.

 

A fülbevaló korosztálytól, lakóhelytől és képzettségtől függetlenül a legkedveltebb, így bármikor jó ajándék lehet egy ékszert viselő hölgy számára.

A kutatásból az is kiderült, hogy a kor előrehaladtával a hölgyek egyre kevesebb ékszert viselnek, és leginkább fülbevalót hordanak. Míg a gyűrű a 30-39 évesekre, addig az órák és karkötők viselése főként a 18-29 éves korosztályra jellemző.

Az ékszerek népszerűsége településtípusonként is eltér, ugyanis a városban élőkre jóval jellemzőbb az óraviselés, viszont kisebb arányban hordanak gyűrűt vidéken élő nőtársaiknál.

 

„Ékszert legtöbben megszokásból vagy a mindennapi viselet kiegészítőjeként hordanak" – nyilatkozta Simon Zsuzsa, a Pandora ékszergyártó magyarországi értékesítési vezetője, aki hozzátette, hogy ugyanakkor egyre többen keresnek olyan egyedi és minőségi ékszert, ami hétköznap is hordható, és kifejezi viselője egyéniségét.

 

A kutatás az NRC Netpanel omnibuszos felmérésben, online adatfelvétellel készült, és a 18-59 éves női lakosságot prezentálja korcsoport, végzettség és lakóhelytípus jellemzői alapján.

 http://www.pandora.net/hu-hu/ 

Németh Krisztina

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük