2022.október.07. péntek.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Nem a gyűrű a legfontosabb a nőknek

2 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/65338"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/pand.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="47" /></a></span>Egy hazai kutatás arra kereste a választ, hogy mely ékszereket viselnek a magyar hölgyek a leggyakrabban. Kiderült, hogy nem gyűrű, hanem fülbevaló az, amely nélkül kevesen lépnek ki az utcára.</p> <p> 

pand.thumbnailEgy hazai kutatás arra kereste a választ, hogy mely ékszereket viselnek a magyar hölgyek a leggyakrabban. Kiderült, hogy nem gyűrű, hanem fülbevaló az, amely nélkül kevesen lépnek ki az utcára.

 

pand.thumbnailEgy hazai kutatás arra kereste a választ, hogy mely ékszereket viselnek a magyar hölgyek a leggyakrabban. Kiderült, hogy nem gyűrű, hanem fülbevaló az, amely nélkül kevesen lépnek ki az utcára.

 

A Pandora ékszermárka megbízásából végzett piackutatás szerint a 18 és 59 év közötti magyar nők több mint kétharmada (67%) visel fülbevalót a hét legalább öt napján. Gyűrűt ugyanilyen gyakorisággal a nők 54%-a hord. A rangsort a nyaklánc (41%), az óra (27%), majd a karkötő (20%) követi, azonban tíz nőből egy szinte soha nem visel ékszert.

 

A fülbevaló korosztálytól, lakóhelytől és képzettségtől függetlenül a legkedveltebb, így bármikor jó ajándék lehet egy ékszert viselő hölgy számára.

A kutatásból az is kiderült, hogy a kor előrehaladtával a hölgyek egyre kevesebb ékszert viselnek, és leginkább fülbevalót hordanak. Míg a gyűrű a 30-39 évesekre, addig az órák és karkötők viselése főként a 18-29 éves korosztályra jellemző.

Az ékszerek népszerűsége településtípusonként is eltér, ugyanis a városban élőkre jóval jellemzőbb az óraviselés, viszont kisebb arányban hordanak gyűrűt vidéken élő nőtársaiknál.

 

„Ékszert legtöbben megszokásból vagy a mindennapi viselet kiegészítőjeként hordanak" – nyilatkozta Simon Zsuzsa, a Pandora ékszergyártó magyarországi értékesítési vezetője, aki hozzátette, hogy ugyanakkor egyre többen keresnek olyan egyedi és minőségi ékszert, ami hétköznap is hordható, és kifejezi viselője egyéniségét.

 

A kutatás az NRC Netpanel omnibuszos felmérésben, online adatfelvétellel készült, és a 18-59 éves női lakosságot prezentálja korcsoport, végzettség és lakóhelytípus jellemzői alapján.

 http://www.pandora.net/hu-hu/ 

Németh Krisztina

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.