2022.szeptember.26. hétfő.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Nem spórolunk a bérautó-biztosításon — Felmérés a magyarok nyári autóbérlési szokásairól

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/64907"><img class="image image-preview" src="/files/images/autokolcsonzes_hu_logo_0.jpg" border="0" width="330" height="47" /></a></span><em>A nyári üdülőszezon alatt elsősorban Spanyolországban kölcsönöztek autót a magyarok - derült ki az <a href="http://www.autokolcsonzes.hu/">Autokolcsonzes.hu</a> által készített statisztikából. Az elemzésből az is kiderült, hogy kockázatkerülők vagyunk: a zéró önrészt tartalmazó biztosítási csomagok voltak a legkeresettebbek.</em></p> <p> 

autokolcsonzes hu logo 0A nyári üdülőszezon alatt elsősorban Spanyolországban kölcsönöztek autót a magyarok – derült ki az Autokolcsonzes.hu által készített statisztikából. Az elemzésből az is kiderült, hogy kockázatkerülők vagyunk: a zéró önrészt tartalmazó biztosítási csomagok voltak a legkeresettebbek.

 

autokolcsonzes hu logo 0A nyári üdülőszezon alatt elsősorban Spanyolországban kölcsönöztek autót a magyarok – derült ki az Autokolcsonzes.hu által készített statisztikából. Az elemzésből az is kiderült, hogy kockázatkerülők vagyunk: a zéró önrészt tartalmazó biztosítási csomagok voltak a legkeresettebbek.

 

A nyári időszakban Spanyolország (29%) mellett Olaszország volt a második legnépszerűbb autóbérlési célpont: az Autokolcsonzes.hu által használt nemzetközi rendszeren keresztül foglaló magyarok 19 százaléka vett itt igénybe bérautó-szolgáltatást. Egy amerikai kirándulás szinte még mindig elképzelhetetlen bérautó nélkül, ezt bizonyítja az is, hogy a hazánkból érkező online bérautó-foglalások 15 százalékánál az Amerikai Egyesült Államokat jelölték meg a gépjármű átvételi helyének. „Ellentétben azonban a szezonra jellemző egy hetes foglalási időszakokkal, az államokba érkezők nagy része legalább másfél-két hétre bérelt autót" – tette hozzá Árok Bianka, az Autokolcsonzes.hu kommunikációs vezetője. A foglalási adatokból az is kiderült, hogy a magyarok többsége rögtön a reptéren veszi át a bérautóját, majd a nyaralás végeztével szintén a terminálon adja le azt.

 

Gazdaságos minivel utazik a magyar

 

A bérautók kategóriáját tekintve a magyarok leginkább a gazdaságos, mini és kompakt járműveket keresték. A biztosítások tekintetében a kockázatminimalizáló megoldások voltak népszerűek: a legtöbben a zéró önrészt tartalmazó csomagokat részesítették előnyben. Ahol nem volt elérhető ilyen konstrukció, ott sokan keresték például a kárösszeg visszatérítési szolgáltatást, amely a töréskár esetén fizetendő önrész teljes összegű visszatérítésére nyújt lehetőséget. „Ez az opció elsősorban a magasabb kategóriájú, drágább autóknál éri meg, de országtól függően az önrész a leggyakrabban bérelt városi és mini kategóriájú járművek esetén is elérheti a 200-500 000 forintot" – magyarázta Árok Bianka. A hazánkból érkező foglalások esetében a top10 autókölcsönző közé a nagy nemzetközi cégek mellett kisebb helyi autókölcsönzők is bekerültek. „Ez annak köszönhető, hogy az olyan oldalak, mint például az Autokolcsonzes.hu, egy helyen gyűjtik össze a különböző cégek ajánlatait, így az utazni vágyók néhány kattintással kiválaszthatják a számukra legkedvezőbb lehetőséget, melyet sok esetben egy helyi, kevésbé ismert autókölcsönző kínál" – emelte ki Árok Bianka.

 

A kutatás hátteréről:

 

Az Autokolcsonzes.hu a Priceline.com partnereként kérdezte le a magyarok autókölcsönzési szokásait 2012 májusa és augusztusa között. Az adatok nem reprezentatívak az autóbérlés szolgáltatást igénybe vevő magyar lakosságra nézve, de a nyári időszak foglalási tendenciáinak felvázolására alkalmasak.

www.autokolcsonzes.hu

 

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.