2023.február.07. kedd.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Nem telt el nyugalomban az ünnep – balhé a Hajógyári szigeten

4 perc olvasás
<p>  <span class="inline left"><a href="/node/1187"><img class="image thumbnail" src="/files/images/balhe.thumbnail.jpg" border="0" alt="Hajógyári sziget SZDSZ büfésátor 2007. április 30 19:15 körül" title="Hajógyári sziget SZDSZ büfésátor 2007. április 30 19:15 körül" width="100" height="87" /></a></span>Sajnos nem telt el nyugalomban az ünnep. A Hajógyári szigeten tegnap -2007 04-30 -egymás szomszédságában kapott rendezvényre engedélyt az SZDSZ III. Kerület szervezete és a Jobbik. Az SZDSZ büfésátrát roma aktivisták üzemeltették. </p><p> </p><p>

  hajógyári sziget szdsz büfésátor 2007. április 30 19:15 körülSajnos nem telt el nyugalomban az ünnep. A Hajógyári szigeten tegnap -2007 04-30 -egymás szomszédságában kapott rendezvényre engedélyt az SZDSZ III. Kerület szervezete és a Jobbik. Az SZDSZ büfésátrát roma aktivisták üzemeltették.

 

  hajógyári sziget szdsz büfésátor 2007. április 30 19:15 körülSajnos nem telt el nyugalomban az ünnep. A Hajógyári szigeten tegnap -2007 04-30 -egymás szomszédságában kapott rendezvényre engedélyt az SZDSZ III. Kerület szervezete és a Jobbik. Az SZDSZ büfésátrát roma aktivisták üzemeltették.

 

A balhé kezdete április 30-án este 7 óra tájban az volt, hogy egy nemzeti színû trikós ember a Jobbik rendezvényérõl áttévedt, az SZDSZ büfésátorban lévõk kisbaltákkal és egyéb szerszámokkal kergettek el.(képünkön) A helyzet eszkalálódott. A romák barátaikat hivták, a Jobbik elõször a rendezõket, majd a rendõröket. Végül a nagy erõkkel kiérkezõ rendõrség valóban szakszerû intézkedésének eredményként nem folyt vér. Az SZDSZ rendezvényt lemondták, a Jobbikot megerõsített rendezõgárdával megtarják május 1-én is.

Az eseményeket innentõl természetesen mindkét fél másként kommentálja. Elkezdõdött a nyilatkozathábórú is.  A kiadott nyilatkozatokat természetesen szokásunk szerint közöljük.Nem tisztünk igazságot tenni, de az mindeképpen szakmai hiba, hogy ennyire ellentétes nézeteket valló csoportok egymás közelébe kaptak rendezvény engedélyt. Ilyen már történt korábban is, nem szolgált a nyugalom erõsödéséhez. A két fél közleményeit szószerint közöljük.

Az SZDSZ közleményt adott ki a hajógyári szigeti incidenssel kapcsolatban:

szdsz  www.szdsz.hu

Újabb ünnepet vettek el Magyarországtól
2007. május 1., kedd

Az SZDSZ azt tervezte, a liberálisokat idén is a Hajógyári-szigeten várja május elsején közös ünneplésre. Mivel azonban már az elõkészületek során a Jobbik közeli rendezvényérõl érkezõ garázdák késsel fenyegették munkatársainkat (azt kifogásolva, hogy nálunk romák is dolgoznak), idén a liberális majális elmarad.

Nem kívánjuk munkatársainkat és szimpatizánsaikat késsel fenyegetõzõ, szélsõjobboldali bûnözõk áldozatává tenni. Szégyen, hogy sorra, minden ünnepünkrõl le kell mondanunk a gátlástalan, politikai célú erõszak miatt.

 jobbik www.jobbik.huAz SZDSZ közleményére a a Jobbik pártigazgatója válaszolt:

K Ö Z L E M É N Y

A SZDSZ ma kiadott közleményében – szokásához hûen ismét – valótlanságot állít a tegnap a Hajógyári-szigeten történt botrányos eseményekrõl.

A Jobbik rendezvényétõl háromszáz méterre lévõ SZDSZ sátorhoz átsétált egy férfi, aki szóváltásba keveredett a liberális párt cigány származású büféseivel, akik, talán a csekély forgalomból fakadó dühükben, késekkel és baltákkal kergették el õt. A kiérkezõ rendõrség szakszerû közbelépése megakadályozta az események elfajulását. A feldúlt állapotban lévõ szélsõbaloldali büfések életveszélyesen megfenyegették a helyszínre érkezõket, késsel támadtak egy fiatal lányra, valamint telefonon hívták a szigetre rokonaikat, ismerõseiket.

A nagy rendõri biztosításnak, a Jobbik szervezõinek, valamint a hidegvérét megõrzõ ünneplõknek köszönhetõen mindenki békében térhetett haza.

A Jobbik nagyon sajnálja a történteket, és a maga részérõl továbbra is mindent megtesz a rendezvény nyugodt körülményeinek biztosításáért. Arra kérjük az SZDSZ-t, ha a jövõben ünnepelni akar, akkor jobban válogassa meg saját munkatársait!

Szabó Gábor,
pártigazgató

(A képet olvasónk küldte be, az arcokat személyiségi jogok miatt kitakartuk Készült 2007 április 30-án kb 19:15 körül az SZDSZ büfésátor mellett, a netet nézve látjuk máshova is…)

Linkek

http://www.hunhir.hu/index.php?pid=hirek&id=6628

http://index.hu/politika/belfold/szdsz0501/

http://www.origo.hu/itthon/20070501fenyegetes.html

http://www.nol.hu/cikk/444813/

http://www.mno.hu/index.mno?cikk=409015&rvt=2

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.