2024.május.24. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Németh Krisztina képriportja: Mindennap – de még csak pár napig….

2 perc olvasás
<span class="inline left"><a href="/node/5421"><img class="image thumbnail" src="/files/images/WAhornandras.thumbnail.jpg" border="0" alt="Wahorn András" title="Wahorn András" width="100" height="75" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong>Wahorn András</strong></span></span>  <p>„Mindennap" Ez a címe annak a kiállításnak, mely szeptember 20.-án nyílt a Kieselbach Galériában. A művek alkotója nem más, mint a mindannyiunk számára sokoldalúságáról ismert Wahorn András. A kiállítást szeptember 28.-ig tekinthetik meg.</p><p>

wahorn andrásWahorn András 

„Mindennap" Ez a címe annak a kiállításnak, mely szeptember 20.-án nyílt a Kieselbach Galériában. A művek alkotója nem más, mint a mindannyiunk számára sokoldalúságáról ismert Wahorn András. A kiállítást szeptember 28.-ig tekinthetik meg.

wahorn andrásWahorn András 

„Mindennap" Ez a címe annak a kiállításnak, mely szeptember 20.-án nyílt a Kieselbach Galériában. A művek alkotója nem más, mint a mindannyiunk számára sokoldalúságáról ismert Wahorn András. A kiállítást szeptember 28.-ig tekinthetik meg.

Wahorn András sokoldalú ember, kapcsolódik nevéhez az A.E. Bizottság nevű zenekar, foglalkozott filmekkel, az Elfújta a tigris című könyvet Fábry Sándorral alkotta, de tehetséges képzőművész is. Wahornnak voltak egyéni, csoportos kiállításai, s vannak művei közgyűjteményekben is, mint pl. a Magyar Nemzeti Galériában, Salgótarjánban, Arlingtonban, s még számos más helyen.

wa2.thumbnailKieselbach Tamás a galéria tulajdonosa a sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy Wahorn András életművében a rajz, mint médium melletti elkötelezettség miként jelenik meg. Miként hatott rá az amerikai élet, az a 13 év, melyet szülőhazájától távol töltött.

Wahorn művészetének legfőbb súlya a rajz. Az amerikai évek alatt minden nap – innen a kiállítás címe is- készültek rajzok apró „post-it"-ekre ceruzával, tollal, s a kiállításra -a nagyobb képek mellett-, ezekből állítottak össze képeket, s  így mintegy 500 mű került a galéria falaira.

Kieselbach Tamás elmondta azt is, hogy a kiállítás legfőbb célja, hogy Wahorn művészete eljuthasson a lehető legmesszebbre, ott ismertté váljon, s művei akár az emberek birtokába is kerülhessenek. A kiállított képek 8 000-380 000 Ft-ig terjedő áron megvásárolhatóak, ez a galéria tulajdonosa szerint igen kedvező ár. A napjainkban felértékelődő kortárs művészek remekeinek áraihoz képest, most igen olcsón juthatnak ezekhez a fantasztikus grafikákhoz, képekhez.

 

1.1. 2.2.
3.3. 4.4.
5.5. 6.6.
7.7. 8. kieselbach tamás a galéria-tulajdonos8. Kieselbach Tamás a galéria-tulajdonos
9.9.Einspach Gáborral 10.10.

Wahorn András remek rajzait, grafikáit megtekintheti szeptember 28.-ig a Kieselbach Galériában, mely az V. kerület Szent István körút 5. szám alatt található. A kiállítás nyitva hétfőtől-péntekig 10-18 óráig, szombaton 10-13 óráig.

http://www.kieselbach.hu/

http://www.wahorn.com/

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.