2023.december.08. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Nemzetközi Fesztiválra megy A fösvény

2 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><span class="inline inline-left"><a href="/node/112037"><img class="image image-preview" src="/files/images/fösbé.preview.jpg" border="0" width="476" height="330" /></a></span>Május közepén rendezik meg az ukrajnai Khersonban (Herson) a Melpomena Tavrii elnevezésű Nemzetközi Színházi Fesztivált, melyre - nem kis büszkeségükre - a Békéscsabai Jókai Színházat is meghívták: a teátrumot A fösvény című Moliére-klasszikusból készült színpadi játék képviseli. <p> 

fösbé.previewMájus közepén rendezik meg az ukrajnai Khersonban (Herson) a Melpomena Tavrii elnevezésű Nemzetközi Színházi Fesztivált, melyre – nem kis büszkeségükre – a Békéscsabai Jókai Színházat is meghívták: a teátrumot A fösvény című Moliére-klasszikusból készült színpadi játék képviseli.

 

fösbé.previewMájus közepén rendezik meg az ukrajnai Khersonban (Herson) a Melpomena Tavrii elnevezésű Nemzetközi Színházi Fesztivált, melyre – nem kis büszkeségükre – a Békéscsabai Jókai Színházat is meghívták: a teátrumot A fösvény című Moliére-klasszikusból készült színpadi játék képviseli.

 

A rendezvényre 10 ország 36 produkciója érkezik: többek között Ukrajna, Portugália, Románia, Franciaország, Fehéroroszország, Törökország, Litvánia, Lengyelország, Örményország és Magyarország képviselteti magát.

 

A színházi programok mellett mesterkurzusokat tartanak színészek számára, szakmai konferenciákat szerveznek színházigazgatók és rendezők részvételével, díszlet- és jelmeztervezők munkáiból rendeznek kiállításokat. A szakmai előadások mellett nagy figyelmet fordítanak a közönség szórakoztatására is: utcai felvonulások színesítik a programot, amelyeken valamennyi együttes megjelenik valamilyen formában. A produkciókat követően pedig éjszakánként a nagyszínpadon, a színházi kávézóban, sőt, a teátrum előtti téren és a Dnyeper partján esztrádműsor várja az érdeklődőket.

 

A Jókai Színház az alkalomhoz illő örömmel és izgalommal készül a rangos seregszemlére, amelyen már negyedik alkalommal vesz részt.

 

Tavaly A szűz és a szörny című Pozsgai-darabbal, tavalyelőtt a K und K (Karády katonái) zenés víziójátékkal, 2014-ben pedig a Monte Cristo grófjával szerepeltek a Dnyeperparti városban – mindhárom alkalommal díjazták az előadásaikat.

 

Az idei versenydarab, A fösvény (lásd: http://euroastra.hu/node/98403) méltó folytatása lehet ennek a sikersorozatnak. A Moliére-darab Merő Béla rendezésében, Bartus Gyula főszereplésével mutatkozik be az ukrajnai fesztivál színpadán. A produkció különlegessége, hogy zenéjét Aleksandr Gonobolin, Ukrajna Érdemes művésze, Kherson város díszpolgára szerezte.

 

http://jokaiszinhaz.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.