Nespresso különlegességek Valentin-napra
Közeleg a Valentin-nap, ami, bár nem tradicionálisan magyar ünnep, mégis egyre fontosabb számunkra is. Nem kell azonban, hogy feltétlenül az ajándékozásról szóljon, hiszen egy apró figyelmességgel, kedves gesztussal ugyanúgy kifejezhetjük, hogy mennyire fontos a másik. Ez az apró meglepetés lehet akár egy csésze isteni kávé is. Próbálja ki a Nespresso különleges kávékölteményeit, amivel biztosan nem marad el a siker, legyen szó az év bármelyik napjáról.
Közeleg a Valentin-nap, ami, bár nem tradicionálisan magyar ünnep, mégis egyre fontosabb számunkra is. Nem kell azonban, hogy feltétlenül az ajándékozásról szóljon, hiszen egy apró figyelmességgel, kedves gesztussal ugyanúgy kifejezhetjük, hogy mennyire fontos a másik. Ez az apró meglepetés lehet akár egy csésze isteni kávé is. Próbálja ki a Nespresso különleges kávékölteményeit, amivel biztosan nem marad el a siker, legyen szó az év bármelyik napjáról.
Gesztenyés kávé
Szükséges eszközök
1 vizespohár (110 ml)
1 Aeroccino tejhabosító, vagy a Nespresso kávégép gőzölőcsöve
Hozzávalók
1 Volluto Grand Cru
kapszula
1 teáskanál meleg tej
2 evőkanál meleg tejhab
3 gesztenyepüré
1 teáskanál cukrozott
gesztenye
Elkészítés
Készítse el a tejhabot, majd tegye félre. Keverje össze a gesztenyepürét a forró tejjel, öntse espresso-s csészébe, és engedje rá a kávét. Kavarja meg, majd díszítse a kávé tetejét a tejhabbal, és szórja meg kandírozott gesztenyével.
Kávékrém karamellás tejhabbal
A legtökéletesebb kényeztetés! A tejkrémes felhőjébe burkolózó vaníliakrém – némi karamellás ízvilággal.
Szükséges eszközök
1 espresso-s csésze
Hozzávalók
1 kapszula Volluto
Grand Cru kávéőrlemény (40 ml eszpresszó készítéséhez)
100 ml tejhab
1 teáskanál
karamellszirup
25 ml, 5 teáskanál
custard (házi készítésű, vagy előre elkészített bolti vanília krém)
250 ml házi készítésű vaníliakrém hozzávalói:
250 ml zsírszegény tej
2 tojás sárgája
50 g cukor
Egy fél, hosszában elvágott vaníliarúd
Elkészítés
Forralja fel egy edényben a tejet a felezett vaníliarúddal. Egy másik edényben keverje a tojások sárgáját és a cukrot fehéredésig. Folyamatosan keverje a cukros tojást és öntse hozzá lassan a vaníliás tejet. Ezután tegye vissza az edénybe a szószt és addig melegítse alacsony hőmérsékleten, míg kissé sűrűsödni nem kezd (nem szabad felforralni, mert a krém összeugrik). Főzés közben tesztelje a krémet egy kanállal. Ha a krém odaragad már a kanálra, azonnal húzza le a tűzről az edényt. Ezután addig keverje a krémet, míg teljes en lággyá és krémessé nem válik. Vegye ki a f él vanília rudat, de a belsejében lévő apró magocskákat kaparja ki, és keverje vissza a krémhez. Főzzön le egy Grand Cru Volluto kávét egy eszpresszós csészébe vagy egy kis üvegpohárba és kanalazzon hozzá 25 ml, vagyis nagyjából 5 teáskanál krémet. Készítsen tejhabot az Aeroccino tejhabosítóval vagy a Nespresso kávéfőző tejhabosítójának segítségével. Önt s ön még a habra egy kevés karamellszirupot. A kávékrémre kanalazza rá a karamell ízesítésű tejhabot, majd azonnal szervírozza a mennyei édességet!
Mogyorós cappuccino
Ez a recept egy ízletes eszpresszó újragondolása. A Grand Cru kávéőrlemény egy leheletnyi mogyoróaromával gazdagodik, amit aztán lágy tejhabba csomagolunk.
Szükséges eszközök
1 mixer
1 Aeroccino tejhabosító vagy Nespresso gőzölőcsővel rendelkező kávégép vagy Lattissima+ kávéfőző
Hozzávalók
1 kapszula Livanto vagy Volluto Grand Cru kávéőrlemény
3 cl mogyoró szirup
6 mogyoró vagy egy
csipet mogyorópor
10 cl tej
Cukor
Elkészítés
A mogyorókat törje porrá egy mixer segítségével, keverjen hozzá cukrot. Szórja a mogyoróport és a cukrot egy tepsire és tegye pár percre a sütőbe. Pirítsa gyönyörű aranybarnára. Öntse a mogyorószirupot és a tejet az Aeroccino tejhabosítóba és készítsen tejhabot. A lefőzött kávét töltse csészébe, kanalazza a tetejére a tejhabot, végül szórja meg a tetejét karamellizált mogyoróporral.