Megérkezett hazánkba Nick Vujicic, aki 2013. április 19-20-a között Budapesten, Pécsett és Debrecenbe tart előadásokat összesen közel húszezer ember előtt. A kéz és láb nélkül született világhírű prédikátor és motivációs tréner a Nem Adom Fel Alapítvány meghívására először érkezett Magyarországra.

 

Megérkezett hazánkba Nick Vujicic, aki 2013. április 19-20-a között Budapesten, Pécsett és Debrecenbe tart előadásokat összesen közel húszezer ember előtt. A kéz és láb nélkül született világhírű prédikátor és motivációs tréner a Nem Adom Fel Alapítvány meghívására először érkezett Magyarországra.

 

Nick Vujicic 17 éves kora óta tart előadásokat a világ szinte valamennyi országában, mellyel célja, hogy küzdeni tudásra tanítsa az embereket, illetve megerősítse őket abban, hogy ne adják fel álmaikat. Nick Vujicic magyarországi látogatása a Nem Adom Fel Alapítvány, az Ez az a Nap! Szervezőiroda és a Szeretet a Válasz Közhasznú Egyesület közös szervezésében valósul meg. Jegyek még a budapesti délutáni, a debreceni és pécsi előadásra korlátozott számban kaphatók!

 

A „nemadomfel lelkület" igazi nagykövete Magyarországra érkezett, hogy első ízben tartson előadásokat hazánkba, így a fővárosban, Pécsett és Debrecenben 2013. április 19-20-a között. Az előadások különlegessége, hogy a bevételt a szervezők jótékony célra fordítják: a cél egy olyan referencia értékű lakóotthon létrehozása fogyatékos emberek számára, amely biztosítja számukra az önálló életvezetés lehetőségét és modern környezetvédelmi technológiákat felhasználva passzívházként tud működni. E technológiával megépülő lakóotthon létrehozásával az első passzívház közintézmény kezdené meg működését Magyarországon. Azért is egyedülálló ez a kezdeményezés, mert egy lakóotthon esetében nemcsak az építkezés kerül sokba, hanem az intézmény fenntartása, rezsije is, amely a passzívház technológiával minimálisra csökkenthető.

 

Nick Vujicic előadásai mellett különleges zenei csemegék is várják az érdeklődőket, hiszen a tréner és prédikátor felvezetéseként fellép a Nem Adom Fel Alapítvány kezdeményezésére még az év elején megalapított gospel kórus, mely a világon az első sérültekből álló énekkarként kezdte meg működését Bolyki Balázs vezetésével Never Give Up Gospel néven. Ugyancsak fellép a már sokak számára jól ismert, szintén sérült fiatalokból álló Nemadomfel Együttes is, illetve a népszerű angol dicsőítő rockzenész Noel Richards és a hazai keresztény könnyűzene egyik klasszikusának számító Pintér Béla, továbbá Bolyki Balázs saját alapítású zenekara a Bolyki Soul and Gospel is.

 

Nick Vujicic Budapesten április 19-én délelőtt 10, délután 15 és 19 órától, Pécsett 20-án délelőtt 10, Debrecenben ugyanezen a napon este 19 órától tart előadásokat. Jegyek még korlátozott számban igényelhetők.

Jegyinformációk: www.nemadomfel.hu

 

„Mindegyikünknek szüksége van bátorításra"

Nick Vujicic: „Nem vagyok egy szuperhős, küldetésem az, hogy inspiráljam az embereket és erőt adjak nekik. Nekem is, sőt mindegyikünknek szüksége van bátorításra, viszont ehhez az kell, hogy motiváljuk egymást, mindennek ez az alapja. Eddig 44 országban jártam, és nagyon örülök, hogy most Magyarországra jöhettem, hiszen egy ilyen látogatás még jobban erősíti közép-kelet európai gyökereimet is. Sőt, gyerekkoromban magyar gyerekek is voltak körülöttem és a csapatomban is vannak magyar származású emberek. Fontos számomra és valószínű minden ember számára, hogy van valamink, amit mi tudunk megosztani másokkal. A „nemadomfel gondolatkör" nem rólam szól, hanem értéket rejt magában, utat mutat mindenki számára."

 

„Nick egész eddigi élete példa arra, hogy karok és lábak nélkül is lehet boldog és értelmes életet élni, sérült emberként is lehet életcélokat találni, s azokat megvalósítani. Megmutatja mindannyiunknak, hogy noha testi fogyatékossággal él, még sincs akadály az ő életében. Ez az a hozzáállás, amelyet a Nem Adom Fel Alapítvány is zászlajára tűzött, s amely ebben az évben Nick Vujicic előadásainak köszönhetően még több magyar emberhez jut el, legyen sérült vagy ép. Nekünk – sérült embereknek – különösen fontos, hogy megmutassuk, képesek vagyunk értékteremtő munkára, tevékenységre, ahogy Nick is írja az egyik könyvében: „miközben azon sopánkodunk, hogy mi hiányzik az életünkből, hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, amink van". Hisszük, hogy a „nemadomfel lelkületre" mindenkinek szüksége van Magyarországon." – mondta Papp Szabolcs, a Nem Adom Fel Alapítvány kerekesszékes szóvivője

 

„Példaértékű számomra Nick Vujicic, – nyilatkozta Kollinger Szabolcs, a Nem Adom Fel Alapítvány kéz és láb nélkül született tapasztalati szakértője – hiszen megerősít engem abban a feladatomban, hogy Magyarországon én is példát mutassak sérült embertáraimnak, és bizonyítsam számukra, hogy nincs az a lehetetlen élethelyzet, melyből ne lenne kiút. Ez számomra Nick Vujicic legfontosabb üzenete. Különösen kiemelkedő akkor, amikor egy olyan lakóotthont szeretnénk felépíteni és üzemeltetni, melyben a lakóknak fontos szerepük és feladatuk lesz a ház működésében. Kell, hogy higgyünk és bízzunk magunkba, és lássuk a céljainkat és megtaláljuk a saját utunkat. Én ebben kívánok segítségére lenni embertársainknak."

 

Nick Vujicic előadásainak felvezetője – többek között – az év elején alapított Bolyki Balázs vezette Never Give Up Gospel kórus. (lásd: http://euroastra.hu/node/67799)

„Amikor a Nem Adom Fel Alapítvány felkért arra, hogy a megalakuló, sérültekből álló gospel kórust vezessem, azonnal igent mondtam. Részben amiatt érdekelt a felkérés, mert az eddig megszerzett tapasztalataimhoz kapcsolódik ez a munka, hiszen a Bolyki Soul and Gospelben is amatőr énekeseket készítettem fel egy erre a célra kifejlesztett impulzív módszeren keresztül a közös éneklésre. Úgy gondolom, hogy nagyon sok olyan tapasztalatot szereztem, amit ide is be tudok és be tudtam építeni. Új kihívásnak is tekintem ezt a lehetőséget, hiszen igen különleges feladat az, hogy hogyan lehet, a különböző fogyatékossági típusba tartozó embereket egy közös egységre ráhangolni, az egységet közösen átélni és megélni, amit egy kórus jelent. Hiszek abban, hogy tényleg a világon egyedülálló produkció alakulhat ki ebből, ami a profi zenei élményen túl, erőt és reményt is képes adni az embereknek."

(Bolyki Balázs, a Never Give Up Gospel vezetője)

 

Nick Vujicic előadások:

Budapest – 2013. április 19. 10:00, 15:00 és 19:00

Pécs – április 20. 10:00

Debrecen – április 20. 19:00

 

www.nemadomfel.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük