A Nokia 700, a Nokia 701 és a Nokia 600 a legújabb Symbian szoftverfrissítéssel rendelkezik, az új NFC-képes sztereo fejhallgató pedig kihasználja az NFC-s párosítás és megosztás előnyeit

A Nokia 700, a Nokia 701 és a Nokia 600 a legújabb Symbian szoftverfrissítéssel rendelkezik, az új NFC-képes sztereo fejhallgató pedig kihasználja az NFC-s párosítás és megosztás előnyeit

 

A Nokia bemutatott három tömegpiacra szánt okostelefont, a Nokia 700, a Nokia 701 és a Nokia 600 készülékeket, melyek tovább bővítik a Nokia Symbian-alapú okostelefon-sorozatát. Mindhárom telefon Symbian Belle platformon fut, egyérintéses NFC-alapú megosztással és párosítással, az eddigi legszemélyesebb felhasználói felülettel és egy még erőteljesebb internetes böngészővel rendelkezik. Amellett, hogy lehetővé teszik a tartalmak készülékek közötti megosztását, az NFC-vel mindhárom új okostelefon párosítható NFC-képes tartozékokkal, például hangszórókkal és fejhallgatókkal. Az NFC-képes tartozékok választékának bővítésére a Nokia bejelenti a Nokia Essence Bluetooth sztereo fejhallgatót is, amely bármilyen NFC-s okostelefonnal egyszerűen párosítható a két eszköz egymáshoz érintésével.

 

Bár mindhárom okostelefon rendelkezik felismerhető Nokia jellegzetességekkel, mindegyik különböző célcsoportokat fog megcélozni, hogy a felhasználók kiválaszthassák, mi az, ami igazán számít nekik egy okostelefonban. A legkompaktabb érintőképernyős monoblokk okostelefon a világon (a Nokia 700); egy simulékony és trendi okostelefon a világ legragyogóbb mobilkijelzőjével beltéri és kültéri használatra (a Nokia 701), és a Nokia leghangosabb szórakoztató okostelefonja (a Nokia 600), mind valamiben elsők a Nokia termékportfóliójában.

 Nokia 600Nokia 600

„Miután csupán két hónappal ezelőtt mutattuk be a Symbian újításait a Symbian Annával, most még tovább visszük a platformot az eddigi legversenyképesebb Symbian felhasználói élményünkkel – mondta Ilari Nurmi, a Nokia alelnöke. – A Symbian Belle és a három új készülék, melyeket ma jelentünk be, jól példázzák elkötelezettségünket amellett, hogy továbbra is olyan Symbian termékeket kínáljunk, melyek lehetővé teszik, hogy a felhasználók kiválaszthassák azt, ami a legfontosabb a számukra felhasználói élmény, dizájn, funkcionalitás és ár tekintetében. Nem ezek az utolsó Symbian termékek vagy frissítések, melyeket piacra dobunk."

 

„A mai bejelentéssel a Nokia világossá tette, hogy a Symbian továbbra is fontos szerepet játszik majd a termékportfóliójában a Windows Phone 7 mellett – tette hozzá Nick McQuire, az IDC kutatási igazgatója. – A platform fejlesztései és innovációi érezhető gyorsasággal jelennek meg, ami a Nokia elkötelezettségét mutatja arra, hogy a Symbian-alapú okostelefonok versenyképes választást jelentsenek."

 

Nokia 700: a Nokia legkisebb okostelefonja

Nokia 700Nokia 700

Csupán 50 köbcentiméterével, 96 grammos tömegével és 110 x 50,7 x 9,7 milliméteres méreteivel a Nokia 700 nem csak a Nokia legkompaktabb okostelefonja a Symbian sorozaton belül, de a legkompaktabb érintőképernyős monoblokk okostelefon a világon. Aminek híján van méretben, azért kárpótol funkcionalitásban, egyérintéses NFC-alapú megosztással és párosítással, 1Ghz-es processzorral, 3,2" AMOLED ClearBlack kijelzővel, 2 GB belső memóriával (mely egy 32 GB méretű microSD kártyával 34 GB-ig bővíthető), HD-minőségű videofelvétellel és egy LED-vakus, 5 megapixeles, teljes fókuszú kamerával. A Nokia 700 egyben a Nokia leginkább környezetbarát okostelefonja. Hosszú akkumulátoridejével, a környezetbarát anyagok használatával, az akkumulátor fogyasztását minimalizáló tulajdonságokkal a Nokia 700 a tökéletes okostelefon minden környezettudatos okostelefon-felhasználó számára.

 

Nokia 701: a Nokia legragyogóbb okostelefonja

Nokis 701Nokis 701

A Nokia 701 egy simulékony, karcsú okostelefon a világ eddigi legragyogóbb mobilkijelzőjével rendelkezik. A 3,5" ClearBlack kijelzővel tökéletesen használható beltérben és kültéren egyaránt. Aktív zajszűrővel rendelkezik a lehető legtisztább hang érdekében, és – csakúgy, mint a többi új okostelefon – támogatja az egyérintéses NFC-alapú megosztást és párosítást, amivel vezeték nélküli átvitellel lehet tartalmakat megosztani, valamint zenéket lehet streamelni NFC-képes fejhallgatókra és hangszórókra.

 

A Nokia 701 okostelefon, melynek alapjául a népszerű Nokia C7 dizájn szolgált, 1 GHz-es processzorral rendelkezik, valamint egy 8 megapixeles, teljes fókuszú, kettős LED-vakus és kétszeres digitális zoommal rendelkező kamerával, egy második kamerával a készülék előlapján és HD-minőségű videorögzítéssel. 8 GB belső memóriája egy 32 GB méretű microSD kártya installálásával 40 GB-ig bővíthető.

 

Nokia 600: a Nokia leghangosabb okostelefonja

 A Nokia 600 nagy hangot és nagy egyéniséget kínál egy kicsi csomagban, és 106 phonos hangintenzitással ez a Nokia leghangosabb okostelefonja. A Nokia 600 a zeneimádók álma a beépített FM antennával a fejhallgató nélküli rádiózáshoz, és az FM jeladóval, amivel a telefonról bármelyik FM rádióra küldheted a zenéidet. 60 órányi zenelejátszással, egy hihetetlenül erőteljes beépített hangszóróval, és a zenék NFC-képes tartozékokra történő vezeték nélküli streamelésével ez a tökéletes okostelefon, hogy beinduljon a buli.

 

A Nokia 600, amely kedvezőbb áron kapható, mint a Nokia 700 és a Nokia 701 készülékek, ennek ellenére 1 GHz-es processzorral kapható, egy 5 megapixeles, teljes fókuszú kamerával LED-vakuval és HD-minőségű videórögzítéssel, valamint 2 GB belső memóriával, mely a 32 GB méretű microSD kártya segítségével 34 GB-ig növelhető.

 

A Symbian Belle

A Symbian Belle a legújabb a Symbian szoftver tervezett frissítései közül, mely a Symbian Annával kezdődött és 2012-ben tovább folytatódik. A Symbian Belle a kezdőoldalak számát háromról hatra növeli, így több helyet biztosítva az alkalmazások és szolgáltatások megjelenítésére. Az élő widgetek öt különböző méretben érhetők el, amitől életre kel a kezdőoldal és több rugalmasságot ad a felhasználóknak, hogy személyre szabják a készüléküket. A Symbian Belle ezeken felül még egy legördülő menüvel és feladatkezelővel is rendelkezik, amivel az értesítések az összes kezdőoldalról elérhetők, valamint az internetes böngészés is több fejlesztéssel bővült. Összességében a Symbian Belle a Nokia eddigi legversenyképesebb és leginkább intuitív Symbian élményét biztosítja.

 

A Symbian Belle egyik legizgalmasabb jellemzője az egy érintéses NFC-alapú megosztás és párosítás. Ez lehetővé teszi a névjegyek, videók és képek megosztását más NFC-képes készülékekkel és okostelefonokkal, és a párosítást NFC-képes mobiltartozékokkal, például hangszórókkal és fejhallgatókkal. A játékrajongók is kihasználhatják az új készülékek NFC-képességeit, mivel ezáltal az Angry Birds játékban új szinteket érhetnek el, és a Fruit Ninjában megtalálhatnak egy elrejtett kardot két NFC-s készülék összeérintésével. A Nokia 701 készülékekkel, melyekre az Asphalt 5 gyárilag telepítve érkezik, két barát párba is állhat, hogy ugyanazon a versenypályán versenyezzenek.

 

A Nokia Essence Bluetooth Stereo Headset

Az új Nokia Essence Bluetooth sztereo fejhallgató különleges aktív zajszűrő-technológiát használ a háttérzajok eddig példa nélküli, 99,85 százalékának kirekesztésére. Ez a környezet zajosságától függetlenül tiszta, hi-fi minőségű hangzást biztosít azoknak, akik nem akarnak engedni a hangminőségből a vezeték nélküli átvitel során. Az NFC technológia révén a Bluetooth fejhallgató minden NFC-képes okostelefonnal párosítható, csupán egymáshoz kell érinteni a két készüléket.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük