2022.augusztus.14. vasárnap.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Nulla széndioxid-emissziós ökoház

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if !mso]><object classid="clsid:38481807-CA0E-42D2-BF39-B33AF135CC4D" id=ieooui></object> <style> st1\:*{behavior:url(#ieooui) } </style> <![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/51568"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/Sharp%20Eco%20House%2020110608.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="70" /></a></span>A Sharp Corporation befejezte kísérleti ökoháza építését az Oszaka városában található Green Front Sakai komplexumban, Japánban. Az épület 2011 júniusában kezdte meg működését, hogy megvalósulhasson a nagy cél: a zéró széndioxid-kibocsátású ház. A Sharp kettős célja az ÖkoHázzal egyrészt az áramfogyasztás minimalizálása, másrészt a kényelmesebb lakókörnyezethez való hozzájárulás volt.

sharp%20eco%20house%2020110608.thumbnailA Sharp Corporation befejezte kísérleti ökoháza építését az Oszaka városában található Green Front Sakai komplexumban, Japánban. Az épület 2011 júniusában kezdte meg működését, hogy megvalósulhasson a nagy cél: a zéró széndioxid-kibocsátású ház. A Sharp kettős célja az ÖkoHázzal egyrészt az áramfogyasztás minimalizálása, másrészt a kényelmesebb lakókörnyezethez való hozzájárulás volt.

sharp%20eco%20house%2020110608.thumbnailA Sharp Corporation befejezte kísérleti ökoháza építését az Oszaka városában található Green Front Sakai komplexumban, Japánban. Az épület 2011 júniusában kezdte meg működését, hogy megvalósulhasson a nagy cél: a zéró széndioxid-kibocsátású ház. A Sharp kettős célja az ÖkoHázzal egyrészt az áramfogyasztás minimalizálása, másrészt a kényelmesebb lakókörnyezethez való hozzájárulás volt.

Az ÖkoHázban a legmodernebb energiatakarékos készülékek hálózatot alkotnak, amelynek része az úgynevezett „házi energiakezelő rendszer", azaz a HEMS (Home Energy Management System) is. A HEMS segítségével a Házban található kijelzőkön (például az AQUOS TV-ken és az LCD-táblagépeken) figyelemmel kísérhető az aktuális áramfogyasztás, illetve, hosszabb távon, a lakók energiafelhasználás és megtakarítás szempontjából mennyiségileg is alaposan megismerhetik otthonukat. Az ÖkoHázat LED-es fényforrásokkal látták el, amelyeket nemcsak energiatakarékos teljesítmény szempontjából értékelnek majd, hanem aszerint is, hogy a rendszer a fényerőt és a megvilágítás színét mennyire képes a legkellemesebb szintre állítani.

Azt is figyelik, hogy a HEMS rendszer mennyire használható a napelemes modulok által termelt, az akkumulátorokban tárolt, és az eszközök által felhasznált energia felhasználásának vezérlésére.

Az ÖkoHáz a legkorszerűbb technológia használatával járul hozzá a Sharp erőfeszítéseihez, amelyek célja a valódi otthoni komfort kifejlesztése a jövő számára. A napelemes modulok által termelt energia például egyenáramként, váltóárammá alakítás nélkül jut el az egyenáramot fogyasztó készülékekhez, a ÖkoHáz akkumulátora pedig egy intelligens szünetmentes tápegységgel is össze van kötve. Továbbá megvizsgálják azt is, hogy egy hatalmas, 180 hüvelyk képátlójú LCD-képernyő mennyire illhet bele a mai környezettudatos otthonképbe.

A Sharp az ÖkoHáz működésének értékeléséből nyert adatokkal energetikai megoldásokkal foglalkozó üzletágát kívánja fejleszteni: az ÖkoHázzal nyert tapasztalatok révén ugyanis megtalálhatók azok a gyakorlati alkalmazások, amelyek segítségével megoldható az áramcsúcs-kontrollálásnak vagy az intelligens hálózatokban található eszközök és alkalmazások kompatibilitásának kérdése.

 

Mi mindenre jó az ÖkoHáz?

  • Eszközparkja (benne AQUOS LCD TV-k és LCD-táblagépek) pontosan megmutatják, hogy a HEMS használatával és az egyes eszközök fogyasztásának mérésével mennyi áramot takarítottunk meg.
  • Mérhető az energia-megtakarítás és a LED-világítás komfortja.
  • Kimutatható, hogy az intelligens tápegységhez csatlakoztatott akkumulátor áramellátása mennyire hatékonyan működteti a készülékeket a házban.
  • Értékelhető a napelemes modul energiájának használata az egyenáramú eszközök közvetlen betáplálására.

 

Az épület:

  • Kétemeletes favázas épület, 271,24 m2 alapterület (174,05 + 97,19 m2)

 

Felszereltség:

  • Napelemes áramgenerátor (9 kW-os polikristályos napelemes modul)
  • Szenzoros LED-világítás
  • HEMS-vezérelt energiatakarékos eszközök és következő generációs egyenáramú készülékek
  • Akkumulátor (8 kWh, lítium-ionos)
  • Intelligens szünetmentes táp (az akkumulátorhoz csatlakoztatva)

www.sharp.eu

www.youtube.com/user/SharpEurope

www.facebook.com/SharpEurope

www.twitter.com/Sharp_Europe

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.