Idén is folytatódnak a Zenés állatkerti esték hagyományai a Fővárosi állat- és Növénykertben. A koncertsorozat ebben az évben hét koncertből áll. Ma este a Budapest Bár és vendégei lépnek fel az Állatkert színpadán.

Idén is folytatódnak a Zenés állatkerti esték hagyományai a Fővárosi állat- és Növénykertben. A koncertsorozat ebben az évben hét koncertből áll. Ma este a Budapest Bár és vendégei lépnek fel az Állatkert színpadán.     Tizenegyedik évadához érkezett a Zenés állatkerti esték koncertsorozat, amelynek keretében idén hét koncertre kerül sor a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A koncertekből eddig ötöt tartottak meg, a hatodikra ma este kerül sor a Budapest Bár fellépésével.  

A Budapest Bár tavaly adott először koncertet az Állatkertben, méghozzá igen nagy sikerrel. Így aztán az idei évben sem maradhattak ki a színvonalas programból. Ma esti fellépésükön Behumi Dóri, Rutkai Bori és Keleti András is közreműködik majd.  

A koncert ma este 20 óra 30 perckor kezdődik. Az előadásra érkező vendégek számára azonban már 19 órakor megnyitják az Állatkert kapuit, így a műsor kezdetéig akár egy kellemes sétát is tehetnek a Pálmaház és a Nagy-tó környékén. A Barlang Étterem kerthelyiségében a koncert kezdetéig gasztronómiai különlegességekkel, a Pálmaházi Kávézóban pedig fagylaltkelyhekkel, frissítő italokkal és természetesen kávéval várják a vendégeket. A koncertekre (3300 Ft-os egységáron) a helyszínen, azaz a Fővárosi Állat- és Növénykertben, valamint az ismert jegyirodákban válthatók jegyek.  

A Fővárosi Állat- és Növénykert egyébként igen komoly zenei hagyományokkal rendelkezik. Már az 1800-as évek végén rendszeres zenei programok zajlottak a kert területén. Az 1910-es években az Állatkertnek saját, hatvan tagú szimfonikus zenekara volt, amelyben Wieschendorff Henrik vezette a karnagyi pálcát. A húszas években induló Magyar Rádió az Állatkertből sugározta az első koncertjét, amint azt az LGT is megénekelte a „Rádió" című dalban. A II. világháború után a Filharmónia Vállalat szervezett koncerteket az egykori szabadtéri színpadon, amelynek helyét ma a Japánkert foglalja el. A hatvanas években lényegében megszűnt hagyomány csak az 1990-es évek közepén elevenedett meg ismét a Budapesti Fesztiválzenekar koncertjével. A rendszeres nyáresti zenei programok 2002-ben indultak újra.  

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük