A közhiedelem úgy tartja, hogy nyáron az oktatási intézmények alkalmazottai is pihennek, a valóságban ez sokkal árnyaltabb.

A közhiedelem úgy tartja, hogy nyáron az oktatási intézmények alkalmazottai is pihennek, a valóságban ez sokkal árnyaltabb.

Miközben fiatalok ezrei várják a felsőoktatási ponthatárok néhány hét múlva esedékes kihirdetését, az OKJ-körébe tartozó szakképesítéseket kínáló köznevelési intézményekben a vizsgák lezárásával megkezdődik a 2014/15-ös tanév előkészítése.

"Bár a közfelfogás szerint az iskolákban, oktatási-nevelési intézményekben dolgozók számára a nyár automatikusan a pihenés időszaka, ez a valóságban sokkal árnyaltabb" – fogalmazott Virág Gergő, a budapesti székhelyű Klebelsberg Kuno Szakközépiskolát fenntartó alapítvány kuratóriumi elnöke. Elmondta: július második felétől az iskoláiknak aktív felkészülést kell folytatniuk a következő tanév sikeréért.

Ennek keretében aktualizálni kell a tanmenetet, új szaktanárok kiválasztását kell elvégezniük, miközben az alkalmazottak egy része folyamatosan dolgozik és látja el a július-augusztusi beiratkozói roham kapcsán jelentkező feladatokat.

"Iskoláinkban kiemelt figyelmet szentelünk annak, hogy a tanulók választott szakképesítésükhöz rendelten magas színvonalú gyakorlati képzést kaphassanak. Ahhoz, hogy ezek a tanév kezdetére rendelkezésre álljanak, a nyáron folyamatosan emelkedő beiratkozói létszám alapján tervezni kell az egyes gyakorlati helyekhez köthető kapacitások kihasználását. Minden évben, így idén is szélesítjük a vállalatokkal, cégekkel való együttműködésünket, hogy tanulóink többsége valós körülmények között szerezhesse meg azt a gyakorlati tudást, mellyel később szakmájában boldogulni fog. A gyakorlatorientált szakképzés jelentőségét az életpálya alakulásában nem lehet elégszer hangsúlyozni, és ezt az évről-évre dinamikusan emelkedő tanulói létszámunk is igazolja" – fogalmazott az oktatási szakember.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük