2024.június.20. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Nyáry Krisztián: Igy szerettek ők

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/65358"><img class="image image-preview" src="/files/images/nyarikrisztian.JPG" border="0" width="190" height="286" /></a></span>Már előjegyzésben is a sikerlisták élére ugrott Nyáry Krisztián könyve, az Igy szerettek ők, amely ma került a könyvesboltokba.  A név nem ismeretlen olvasóink előtt, hiszen írásai rendszeresen megjelennek lapunk embermesék című rovatában. <a href="/taxonomy_menu/1/42">http://www.euroastra.info/taxonomy_menu/1/42</a>  De Nyári Krisztián igazán a Facebook-on futott be, több mint 18 ezer követője van. Szinte lógitt a levegőben, mikor lesz ezekből a posztokból valami könyv.</p> <p> 

nyarikrisztianMár előjegyzésben is a sikerlisták élére ugrott Nyáry Krisztián könyve, az Igy szerettek ők, amely ma került a könyvesboltokba.  A név nem ismeretlen olvasóink előtt, hiszen írásai rendszeresen megjelennek lapunk embermesék című rovatában. http://www.euroastra.info/taxonomy_menu/1/42  De Nyári Krisztián igazán a Facebook-on futott be, több mint 18 ezer követője van. Szinte lógitt a levegőben, mikor lesz ezekből a posztokból valami könyv.

 

nyarikrisztianMár előjegyzésben is a sikerlisták élére ugrott Nyáry Krisztián könyve, az Igy szerettek ők, amely ma került a könyvesboltokba.  A név nem ismeretlen olvasóink előtt, hiszen írásai rendszeresen megjelennek lapunk embermesék című rovatában. http://www.euroastra.info/taxonomy_menu/1/42  De Nyári Krisztián igazán a Facebook-on futott be, több mint 18 ezer követője van. Szinte lógitt a levegőben, mikor lesz ezekből a posztokból valami könyv.

 

Nos a Corvina könyvkiadó megcsinálta. Bár azt gondolta volna az ember, az ingyenes Web olvasói nem adnak pénzt egy ilyen drága kiadványra – a képek drágították meg jelentősen és a kiváló nyomdatechnika – de szerencsére a kiadvány elindult a siker útján.

 

Vajon mindek köszönhetik a népszerűséget ezek az írások. Egyszerűen annak, hogy a ma háttérbe szorított EMBERT mutatják be. Íróinkat, költőinket, festőinket – nem a pillanat celebjeit – hogy hogyan életek, szerettek. Ez pedig nagyon sok olyan momentumot mutatott be, amit nem közvetít a hivatalos irodalmi művészeti kánon.

 

Az ionformáció benn van a világban. De ki az aki megtalálja, rendszerbe szedi és olvasható formában megírja mindezt? Nos itt találkozott az ANYAG és a SZERZŐ. Egy olyan irodalmi alkotás született, amitől egyes akadémikusok forognának sírjukban. Mert nem a száraz tényeket, hanem az embert mutatják be, (Megjegyzendő, hogy a Facebook-on van még egy ilyen típusú oldal az elfeledett szomszédaink, mi főként Pápa városában a háborúk és az üldöztetések során meghalt emberek történeteit meséli el a fennmaradt képekkel kísérve. http://www.facebook.com/elfeledett.szomszedaink?ref=ts&fref=ts )

 

Nyáry Krisztián történetei jól dokumentáltak, a könyv tartalmazza a konkrét irodalmi forrásokat. És amikor az ember ezeket olvasta joggal kérdezik: Vajon ezeket miért nem tanították? Mert vannak boldog és könnyeztető történetek egyformán, és az ember ha ezeket végigolvassa megérti, mit jelent kéét vagy több ember emberi kapcsolata. Szerelem, hazasság, barátság vagy akárcsak egy komoly homoszexuális kapcsolat.

 

Ettől azonban a tények azok tények maradnak. Nem tűnik el Ady Bandi szifilisze sem. Csupáncsak megértjük az okokat, és ami fontos az emberi érzelmeket, amelyek mindezek mögött álltak.

 

Szórakoztató információ  halmazt kapunk (infotaiment), amely a begyepesedett hazai tudományosság miatt igencsak ritka a hazai könyvpiacon. Mindenképpen érdemes elolvasni azoknak is, akik rendszeresen követik a Facebook postokat. Mert az irott könyv szabályai szerint az írások kibővültek és újabb képekkel kiegészítette őket a szerző.

 

A szerző Nyáry Krisztián néhány évig költészettörténetet tanított a pécsi egyetemen – irgylem azokat a diákokat akik nála tanultak -, majd a 90-es évek közepén otthagyta a katedrát, azóta kommunikációs tanácsadóként dolgozik. Vezetett pr-ügynökséget és közvélemény-kutató intézetet, volt állami szervezet kommunikációs igazgatója, de a hobbija az irodalomtörténet maradt. 2012 elején barátai szórakoztatására kezdte publikálni a Facebookon magyar írók és művészek szerelmi életéről szóló képes etűdjeit

 

 nyarikrisztian.thumbnail

Így szerettek ők – Magyar irodalmi szerelmeskönyv

Nyáry Krisztián

Corvina Kiadó, 2012

  • 132 oldal
  • Kötés: kemény kötés
  • ISBN: 9789631360981

 

 

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.