Három millióan töltötték be hatvanadik életévüket 2010-ben Magyarországon. Őket, s családtagjaikat célozta ez évben is a Syma csarnokban rendezett Nyugdíjas Expo  2010. november 26-28. között.

 

Három millióan töltötték be hatvanadik életévüket 2010-ben Magyarországon. Őket, s családtagjaikat célozta ez évben is a Syma csarnokban rendezett Nyugdíjas Expo  2010. november 26-28. között.

A szervezőket az elmúlt évi rendezvény sikere, a  15 ezernél is több látogató és a számos kiállító győzte meg a kiállítás és a kísérő programok ismételt, megújult megjelenítésére.

A megjelent nagyszámú szolgáltató termékeivel az egészségmegőrzést, az életminőség megtartását – és természetesen a nyugdíjasok válságban jelentős vásárlóerejét – kívánta szolgálni, az utazást kedvelők kedvezményes üdülési ajánlatok között válogathattak, a szabadidő tartalmas eltöltéséhez kínált ötletek mellett.

„Idősbarát" szállodák, gyógyfürdők, vendégváró helyek bemutatásáról is gondoskodtak a szervezők, karöltve az országos nyugdíjas szervezetekkel.  A Danubius Hotels Group „örökifjaknak" szóló ajánlatai Hévíz, Sárvár, Győr, Sopron és Pécs helyszíneken ajánlotta szállodái kedvezményes lehetőségeit.  ( http://danubiushotels.hu/ )

Ízelítő a standok kínálatából:

-Az  Újbuda 60+ Program  standján megtudtuk;  a főváros XI. kerületében folytatódik az időseket támogató program,

melyet az interneten is napra készen lehet követni. A standon a bűnmegelőzési programokról lehetett bővebben tájékozódni, ill.  egy rekord-kísérletről, mely  december 13-án kerül sorra;  Sinka Brigitta  83 éves nagymester  10 ezer sakk-szimultán partneres csúcsot szeretne felállítani, ehhez várják a jelentkezőket korhatár nélkül.    www.ujbuda.hu/60pluszhttp://twitter.com/Ujbuda60plusz

-A NOVA Gyógyszertár hálózat minden 3-3 kiváltott recepthez 300 Ft-os utalványt ad vevőinek, ezek az ajándék-utalványok az országban  43 ezer helyen válthatók be élelmiszerre, műszaki cikkre, könyvre, ruházatra, kozmetikumra,stb.  Az ajánlat december 31-i érvényes!  Budapestieknek ajánlott beváltó-hely:

Sportaréna Gyógyszertár,  1143 Bp. Hungária krt. 48-58.   http://www.sodexoelfogado.hu/

-A Panem Kiadó  Tantusz könyveit kínálta a  40 feletti korosztály fittségének megelőzési tanácsaival.

http://www.panemtantusz.hu/

-A  Mexon-Ker Kft.  a barkácsoló nyugdíjas korúak számára kézi-gépeit kínálta; külön akcióban a Makita típusú kisgépekre.  http://www.makita.hu/

-Keleti „egészség-megőrző" termékeket jelenített meg standján a  dr.Chen Patika.  http://www.drchenpatika.com/

-Bőrápoló és reuma-elleni termékekkel jelentkezett az  IN VITRO Kutató-Fejlesztő Kft.  http://www.invitro.hu/

-A Pannonfitt Kft.  ezúttal is megjelent  BIOflex mágnesterápiás készülékeivel és klímaberendezéseivel, ingyenes próba-kezeléssel.   http://www.pannonfitt.hu/

-Ugyancsak mágneses eszközt kínált a kiállításon a „talpalásba" belefáradt látogatóknak a Ba-Bér Kft., mágneses talpbetétje a láb reflex-zónáit hozza számunkra egészségesebb-kellemesebb állapotba.  http://ba-ber.info/

-Azoknak a nyugdíjasoknak pedig, akik emelt minőségű termékeket keresnek, kínálta az Elektroluxból elkülönült  Lux Hungária Kft.  az  Aqualux víztisztítót,  Ökolux takarítógépet,  s a BNV nagydíjas  Lux AC 6  levegő tisztító berendezést.    ( http://luxhungaria.hu/ )

Az Expo utolsó napján a standok között népes, a nyugalomba vonult,  (inaktív ?)  korosztályhoz tartozó látogatósereggel  találkozott a krónikás, akiket a színpadon az aktivitását változatlanul őrző Kovács Kati  szórakoztatott.  A lelkes közönség soraiban (talán a valódi magyar pálinkát kínáló stand hatására) egy úriember csápolása hívta magára figyelmünket, aki a művésznő „Hol vagy Józsi" című száma közben mindenáron magára kívánta igazítani a szöveget, „Gábor vagyok" kiáltásokkal…, kevés sikerrel.

Harmat Lajos

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük