Az Óbudai Egyetemen idén 15. alkalommal kerül megrendezésre 2013. február 19-20-án a Magyar Mérnökhallgatók Egyesületének Helyi Bizottsága szervezésében az egyetemi állásbörze.

Az Óbudai Egyetemen idén 15. alkalommal kerül megrendezésre 2013. február 19-20-án a Magyar Mérnökhallgatók Egyesületének Helyi Bizottsága szervezésében az egyetemi állásbörze.

A Magyar Mérnökhallgatók Egyesülete 24 éve működik az egyetemen, illetve jogelőd intézményeiben. Fő célja, hogy a hallgatók képzésük során és azt követően is otthonosabban mozogjanak a gyorsan fejlődő és egyre nagyobb elvárást támasztó mérnöki szakmákban.

Az Óbudai Egyetem Állásbörzéje az egyetemek, főiskolák diákjait – az alsóbb éveseket és a végzősöket egyaránt – hozzásegíti ahhoz, hogy átfogó képet kapjanak a vállalatok által nyújtott lehetőségekről, a hazai munkaerőpiac elvárásairól és a gazdasági élet sokszínűségéről. Ugyanakkor a vállalatok is információt szerezhetnek a soron következő generáció felkészültségéről, munkahellyel szembeni elvárásairól, a gyakorlati tapasztalatok szerzését segítő kooperatív képzésről.

A rendezvényen nemcsak az Óbudai Egyetem több ezer hallgatója vehet részt, hanem az ország bármely más műszaki jellegű felsőoktatási intézményéből is várják a rendezők a végzős, illetve alsóbb éves hallgatókat. A korábbi tapasztalatok rámutattak arra, hogy az állásbörzék mind a cégek, mind a hallgatók körében igen népszerűek.

Az állásbörzét két helyszínen két egymást követő napon rendezik: február 19-én a Tavaszmező utcai G épületben (1084 Budapest, Tavaszmező u. 17.), míg február 20-án Óbudán a Bécsi úti Neumann János épületben (1034 Budapest, Bécsi út 96/b.).

A szervezők az első napot a gépész-, a villamosmérnöki (gyengeáramú), a mechatronikai, a biztonságtechnikai és a menedzser, a második napot az informatikai, könnyűipari, valamint a villamosmérnöki (erősáramú) gyakorlatokat, állásokat keresőknek ajánlják.

A rendezvényen számos kiállító jelenik meg az egyetem képzési profiljához igazodó állásajánlatokkal. További információ az http://allasborze.uni-obuda.hu/ weboldalon érhető el.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük