2022.05.18.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Okmányiroda

3 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/96523"><img class="image image-preview" src="/files/images/okmanyiroda_nyitva1.jpg" border="0" width="169" height="141" /></a></span>Nemrég beszéltem városunk Okmányirodájának vezetőjével. Elégedetlen volt beosztottjaival. Megkérdeztem, milyennek képzeli el a vezetése alatt álló munkahelyén az ideális köztisztviselőt? Válaszát lejegyeztem.

Nemrég beszéltem városunk Okmányirodájának vezetőjével. Elégedetlen volt beosztottjaival. Megkérdeztem, milyennek képzeli el a vezetése alatt álló munkahelyén az ideális köztisztviselőt? Válaszát lejegyeztem.

Nemrég beszéltem városunk Okmányirodájának vezetőjével. Elégedetlen volt beosztottjaival. Megkérdeztem, milyennek képzeli el a vezetése alatt álló munkahelyén az ideális köztisztviselőt? Válaszát lejegyeztem.

   Az ideális köztisztviselő legyen megnyerő külsejű. Nem túl fiatal, mert tapasztaltnak, rutinosnak kell lennie. Viszont nem túl öreg, mert elvárom, hogy életerős legyen, bírja a gyűrődéseket. Munkájában soha ne vétsen hibát, utasításaimat pontosan teljesítse. Legyen otthon a közigazgatás elméletében és gyakorlatában. Ismerje kívülről az összes formanyomtatványokat, igazolásokat. Ne keresgéljen, ha egy rokkant kocsijának parkolási engedélyéhez szükséges tizenkét darab engedélyt kell percek alatt átnéznie.

   Az ideális köztisztviselő legyen képzett, de ne túlképzett. Egy diploma elég. Megkövetelem a kiváló kommunikációs és kapcsolatteremtő képességet az ügyfelekkel. Az ügyfélkapun át is. Alvási igénye lehet napi öt óra, de ha helyzet van, három napig alvás nélkül is kibírja. Önálló, kreatív, analitikus gondolkodásmódját a harmadik nap utolsó órájában is őrizze meg. Dolgozzon gyorsan, de ne kapkodva. Egy elemzésekkel, hatástanulmánnyal kombinált ügyfélstatisztika elkészítését három óra alatt végezze el.. Udvarias legyen és diplomatikus, mint egy rendkívüli és meghatalmazott nagykövet. Egyidejűleg kőkemény és határozott, mint a profi bokszolók, ha a Kormányhivatal félfogadási rendjét kifogásolják. Zavarba sohasem jöjjön, talán csak akkor, ha dicsérik.

   Az ideális köztisztviselő otthonosan mozog a paragrafusok között. Naprakészen ismeri a törvényeket, rendeleteket, ezek módosítását, a módosítások megváltoztatását és a változtatások hatályon kívül helyezését. Számítógépes program és felhasználói ismeretei magas fokúak. Angol nyelven elboldogul. Hatalma ellenére sem bízza el magát. Szerény és kompromisszum kész, ha munkáját minősítem, de kőkemény és kérlelhetetlen a bürokráciával szemben. Ha kell, merészen kipróbál valami egészen új eljárást. Csak ne vegyem észre. Ha mégis, próbáljon meggyőzni saját igazáról és minden esetben vállalja a felelősséget.

   Az ideális köztisztviselő nincsenek káros szenvedélyei. Viszont elszív naponta egy csomag cigarettát és megiszik két pohár sört, hogy az állam adóbevétele a mindenkori költségvetési törvény szerint alakuljon.

Láng Róbert

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.