MKB Bank 

A tulajdonosok – az MKB Bank, a BayernLB és a Versicherungskammer Bayern (VKB) – év elején kiadott közös nyilatkozatukban arról tájékoztatták a nyilvánosságot, hogy 2007-ben két biztosítótársaságot alapítanak.

MKB Bank 

A tulajdonosok – az MKB Bank, a BayernLB és a Versicherungskammer Bayern (VKB) – év elején kiadott közös nyilatkozatukban arról tájékoztatták a nyilvánosságot, hogy 2007-ben két biztosítótársaságot alapítanak.

Az alapítók stratégiai együttműködésének eredményeként az MKB csoport új tagjai az MKB Általános Biztosító Zrt. és az MKB Életbiztosító Zrt. 2007. októberétől kínálják szolgáltatásaikat az MKB Bank teljes fiókhálózatában. Mindkét társaság nemzetközi hátterét és tőkeerejét az alapító tulajdonosok, a Versicherungskammer Bayern (50%), a Bayerische Landesbank AG (25%) és az MKB Bank Zrt. (25%) biztosítják.

 „A magyar piaci jelenlét a Versicherungskammer Bayern számára egy jövőbe mutató lépés, mely a Németországban már hosszú évek óta sikeres és eredményes üzleti modellünkön alapul, figyelembe véve a régió piaci sajátosságait. Meggyőződésem, hogy vállalkozásunk sikeres lesz." – mondta Friedrich Schubring-Giese, a Versicherungskammer Bayern vezérigazgatója.

A két részvénytársaság üzleti modellje a bajor Takarékpénztár Pénzügyi Csoport sikeres, teljeskörű szolgáltatást nyújtó stratégiájára épül majd, mely a Sparkasse szolgáltatásai mellé a termékportfólióba integrálta a biztosítási szolgáltatások teljes körét is.

„Termékkínálatunkat bevált biztosítási szolgáltatásokkal bővítve, kiegészítjük az MKB Bank nevével kiválóan fémjelzett jelenletünket a térségben. Ezáltal megrősítjük a BayernLB csoport a lakossági üzletágának fejlesztése iránti elkötelezettségünket." – mondta Werner Schmidt a BayernLB elnöke, az MKB Bank Felügyelő Bizottságának elnöke.

A biztosítótársaságok októberben a banki szolgáltatásokat kiegészítő termékkínálattal lépnek piacra, így a termékpalettán szerepelnek majd életbiztosítási és otthonbiztosítási konstrukciók is, valamint életbiztosítással kombinált jelzáloghitel.

Az MKB Biztosítók termékei az MKB teljes fiókhálózatában elérhetőek lesznek október 1-jétől, és a kínálat az év során fokozatosan további szolgáltatásokkal bővül.

"Az MKB üzleti modellje ügyfeleink személyes pénzügyi igényeinek széleskörű felmérésén, valamint a kiváló minőségű, integrált pénzügyi szolgáltatások egypontos értékesítésén alapul. Felismertük ügyfeleink szükségletét a banki szolgáltatásokat kiegészítő termékek iránt, ami megalapozta az MKB Csoport bővítésének megvalósítását. A VKB és a Bayern LB támogatása segítségünkre lesz abban, hogy az MKB által képviselt értékeket tovább erősítve biztosítsuk a banki és biztosítási termékek széles körét ügyfeleink számára, egy személyreszabott kapcsolatápolás során."- mondta Erdei Tamás az MKB Bank elnök-vezérigazgatója

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük