München, Párizs, Edinburgh, Sydney és Washington után most először kerül megrendezésre a világ legnagyobb sörünnepe, az OKTOBERFEST BUDAPESTEN! 

 

München, Párizs, Edinburgh, Sydney és Washington után most először kerül megrendezésre a világ legnagyobb sörünnepe, az OKTOBERFEST BUDAPESTEN! 

 

Mit kell tudnunk a rendezvényről?

A rendezvény Budapest egyik legkedveltebb és leglátogatottabb családi-szabadidős területén, a Kopaszi gáton, 2013. október 11-13 között kerül megrendezésre. 

2013. október 11-én délután 2 órakor megnyitja kapuit az Oktoberfest Budapest. Az első söröshordót Dr. Hoffmann Tamás, Újbuda Polgármestere fogja megnyitni vagy csapra verni kinek melyik szimpatikusabb. Természetesen sörből hihetetlen mennyiség és minőség áll a kedves Olvasóink és vendégeik, sőt mindenki részére és nem fog hiányozni a klasszikus bajor perec, sörkifli, virslivel töltött kifli, vagy az olyan eredeti olasz finomság, mint a porchetta-ból készült friss szendvics.

 

Sokan azt állítják, – elég tévesen – hogy rengeteg, szinte egymást követő fesztiválok lopják el az időnket. Nos, a sörkedvelők legnagyobb elismerését kivívhatom azzal, ha most kijelentem, hogy sörfesztiválból és sörből sohasem elég. A sör mindig jó, télen, nyáron, hidegben, melegben, hát még a Kopaszi gáton.

Már évtizedek óta énekeljük, hogy „Lökd ide a sört" és végre elérkezett a pillanat, hogy ne csak dalban, hanem valóságban is érezzük és hallgassuk, ahogy a korsó, vagy inkább korsók csusszannak a hosszú pulton felénk. Remélem, találkozunk a kétkezes literes korsókkal is.

Az lesz az igazi nagy élmény.  

 

Az eseményen megtalálható lesz a „Kultúra Főutcája", ahol magyarországi és nemzetiségi színházak, művészeti társulatok, könyvkiadók, kézművesek lesznek jelen. Továbbá a gyermekek és az egész család örömére, a „Mesesarok"-ban klasszikus, múltidéző, és készségfejlesztő játékokkal ismerkedhetnek meg.

 

Megismerhetik hazánk kézműves sörfőzdéinek és nemzetközi sörmanufaktúráinak gyöngyszemeit. Továbbá, az Oktoberfest hagyományaihoz híven egy mezőgazdasági vásár keretén belül a termelők megismertetik a bajor és magyar termékeiket, specialitásaikat.

 

Mindezt a „Budapesti Pubok utcája", az „Oktoberfest Budapest Borudvar", az „Oktoberfest Budapest Pálinkaterasz" és természetesen a „Világkonyha" fűszerezi meg.

A fesztiválon és a fesztivál programjain természetesen mindenki ingyenesen vehet részt! A részletes program a hivatalos facebook oldalon olvasható. 

 

Egy fontos tudnivaló:

Ingyenes buszjárat indul a rendezvény mindhárom napján az Erzsébet térről óránként 16.00-20.00 között.

 

2013. október 11-12-13.

Oktoberfest

Kopaszi gát

 

https://www.facebook.com/oktoberfestbudapest

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük