2022.december.01. csütörtök.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Omninvest Kft. közleménye a magyar Fluval oltóanyagok árképzéséről

2 perc olvasás
<span class="inline inline-left"><a href="/node/34668"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/vcc.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="74" /></a></span>Az elmúlt évek során az influenza elleni oltóanyagok OEP támogatása folyamatosan csökkent (70%-ról 25%-ra).<br /><td valign="top"> </td>  <img class=" size-full wp-image-1110" src="https://euroastra.hu/wp-content/uploads/2007/07/spacer.gif" border="0" width="15" height="15" />

vcc.thumbnailAz elmúlt évek során az influenza elleni oltóanyagok OEP támogatása folyamatosan csökkent (70%-ról 25%-ra).

 

  spacer

vcc.thumbnailAz elmúlt évek során az influenza elleni oltóanyagok OEP támogatása folyamatosan csökkent (70%-ról 25%-ra).

 

  spacer
    Menedzsmentünk döntése értelmében az Omninvest magára vállalta a támogatás csökkenéséből fakadó, a lakosokat terhelő többletköltség terhének egy részét annak érdekében, hogy a lakosság a patikában továbbra is minél kedvezőbb áron juthasson hozzá a magyar oltóanyaghoz.

A gyártó a magyar patikai árat tudatosan alacsony szinten próbálja tartani, ezért 4 éve nem emelt árat.

A szezonális oltóanyagunk patikai termelői ára ezért eltér a piaci ártól, legalább 100Ft-al kevesebb minden máshol alkalmazott árunknál.

Mind a szezonális, mind pedig a H1N1-es készítményünk hazai ára kisebb, mint a jelenlegi és mindenkori érvényesíthető exportár – ha bárki piaci árakról beszél, a szakmai tisztesség úgy kívánja meg, hogy nemzetközi, azon belül pedig európai viszonyítási alapokat is keressen.

A H1N1-es oltóanyag esetében – miszerint a piaci árnál drágábban veszi az influenza elleni vakcinát a Kormány – nem értelmezhető, illetve valótlan állítás. A pandémiás oltóanyagot azonos áron szállítjuk a szezonális oltóanyaggal, mely a világpiaci ár töredéke. 
    

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.