2023.március.27. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

ÖMV: A MOL részvények adásvétele pénzügyi tranzakció csupán

2 perc olvasás
<p><span class="inline left"><a href="/node/14492"><img class="image thumbnail" src="/files/images/omv.thumbnail.jpg" border="0" alt="www.omv.hu" title="www.omv.hu" width="100" height="75" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong><a href="http://www.omv.hu/">www.omv.hu</a> </strong></span></span>A részvényeladási és -visszavásárlási szerződések - vagy más néven repóügyletek - olyan rövid távú finanszírozási eszközök, amelyek lejárata általában nem több, mint egy év.</p><p>

www.omv.huwww.omv.hu A részvényeladási és -visszavásárlási szerződések – vagy más néven repóügyletek – olyan rövid távú finanszírozási eszközök, amelyek lejárata általában nem több, mint egy év.

www.omv.huwww.omv.hu A részvényeladási és -visszavásárlási szerződések – vagy más néven repóügyletek – olyan rövid távú finanszírozási eszközök, amelyek lejárata általában nem több, mint egy év.

A repó-eladó vállalat szempontjából a repóügylet egy olyan pénzügyi tranzakció, amelyben valamely vagyontárgy – ami többnyire egy értékpapírcsomag – azonnali eladásával egyidejűleg egy jövőbeni vételi szerződés is megkötésre kerül. Az azonnali és a jövőbeni tranzakciók együttesen jelentik az eladási és visszavásárlási szerződést.

A repóügyletek tisztán pénzügyi eszközöknek tekintendők, amelyek optimalizálják a résztvevő felek pénzügyi struktúráját. A hasonló ügyletek mindennaposak a vállalatok és a bankok treasury-részlegein.

Az OMV egy ilyen eladási és visszavásárlási szerződést kötött 10 millió MOL-részvényre, amely csomag kevesebb mint felét teszi ki az OMV kezében lévő MOL-részvényeknek. Ez a tranzakció azt mutatja, hogy az OMV a tulajdonában lévő MOL-részvények kezelésével is tudja növelni pénzügyi hatékonyságát.

A tranzakció tárgyát képező MOL-részvények tehát csak egy meghatározott időre cserélnek gazdát, amelynek a végén a részvények visszakerülnek az OMV-hez.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.