Az természetes dolog, hogy az ember betegségektől (is) szenved, és egy ideje az is, hogy léteznek arra hivatottak, akik ezeken megpróbálnak segíteni. Az már egy másik írás témája lehetne, hogy majdnem ugyanannyira keveset tudnak a gyakorlatban, mint századokkal ezelőtt…

 

 Az természetes dolog, hogy az ember betegségektől (is) szenved, és egy ideje az is, hogy léteznek arra hivatottak, akik ezeken megpróbálnak segíteni. Az már egy másik írás témája lehetne, hogy majdnem ugyanannyira keveset tudnak a gyakorlatban, mint századokkal ezelőtt…

Rövid ideje az is „természetes", hogy léteznek gyógyszergyárak, akik a nagyra növő igények miatt tömegtermelésben gyártják a gyógyszernek nevezett termékeket, elvileg a beteg javára, és természetesen az orvos tanácsára, akiknek kedvesen mosolygó ügynökök jattolnak, hogy az ő gyártmányaikat javasolja.

Hallottam egy olyan pletykát, mikor egy nagy gyógyszergyár igazgatója valakinek elárulta, hogy a ma kapható gyógyszerek java része szemét, és az igazán hasznos gyógyszereket már nagyon régóta ismerik, ami a népi gyógyászatot tanulmányozva egyből kiderül.

A lényeg számomra, hogy voltaképpen az üzlet is szerepet kapott a gyógyászatban, a gyógyítás folyamatában, és a mai világot ismerve, csupán idő kérdése lett, hogy mikor veszi át a folyamatok irányítását, manipulálását, bár ez voltaképpen már meg is történt.

A gyorsaság világában persze nekünk nagy szükségünk van azonnal ható orvosságra, és hatékony megoldásokra, és az orvosok ebben segítőkész közreműködők, hozzátenném, a mai egészségügyi helyzetben országunkban a megelőzés csupán reklámcélú kifejezés, és ha már a probléma okait nem vizsgáljuk, akkor legalább rögtön ne fájjon, nemigaz?

Tehát nem áll tőlem messze az a feltételezés, hogy egy idő után gyógyszert szedek a gyógyszerre, bizonyára Te is tudnál ilyet mondani…

Könnyen elképzelhető, hogy manapság már nem a betegséghez készítenek gyógyszert, hanem fordítva! (Na igen, nem vagyok mániákus depressziós,csak egy kicsit.)

Ez, a tudomány, és az üzlet hasznos házassága, és a kísérleti nyulak mi vagyunk. Ennek okáért a következőkben ezt szemléltetem, természetesen a fantáziám szüleményeként, a valóságra semmit nem alapozva, ha valaki mégiscsak vélne hasonlóságot felfedezni, az hülye, és menjen orvoshoz, vannak jó gyógyszerek rá…

1.

– Halló, Tropa Vegyiművek, és Zoknigyártó Részvénytársaság! Kovács polgártárs beszél!

– Halló, Pityukám, a Zotya vagyok! A segítségedet kérném, mert adódott nálunk egy kisebb probléma. Az egyik hülye technikusunk aszpirin helyett lábgombásodás elleni krémet gyártott le, vagy 100 tonnát…Namármost, ezt el kellene adnunk, ha már így alakult.

– És mire gondoltál, Zotyókám?

– Hát arra gondoltam, hogy…

A többi a történelem jótékony homályába veszett…

Nem kár érte.

A piacon nemsokára megjelent az új, Moszart márkájú zokni, ami kirobbanó sikert aratott. Aki nem Moszart hordott, azt lenézték az emberek.

És, érdekes módon egyre többen keresték fel a bőrgyógyászukat, erős lábgombásodás miatt.

Természetesen hamarosan megjelent a minden eddiginél is hatékonyabb lábgombásodás elleni krém…

Vajon mi van, ha a technikus valami mást gyárt le aszpirin helyett, mondjuk influenza védőoltást? Vagy ne adj isten, valami mást…..

2.

– Mikrobiológia Konszern! Tessék!

– Halló, itt a Tropa Vegyitől beszél Kovács polgártárs! Érdeklődnék, hogy önöktől lehet-e rendelni spéci lábgomba-bacikat?

– Természetesen, Kovács polgártárs!

– Nem kell, hogy fertőző legyen, egy kisebb tétel forgalmazásához van szükségünk rá!

– Rendben, mikorra szállítsuk?

3.

– Az új ügyfelünk ezt a krémet szeretné eladni, minekutána volt egy kis idejük tanulmányozni, kérdezném, van-e valakinek új ötlete?

-Nekem van! Mondjuk bemegy a hapsikám a focicsapat férfitusolójába, az fontos, hogy jól nézzen ki, mert a női vásárlókra is gondolni kell. Szóval letusol, és utána elkezdi vakarászni a lábát, mire a haverja, akinek már kék a lába a krémtől, vigyorogva a kezébe nyomja, aztán miután emez is bekeni vele, nekiáll a plafonon szaladgálni, tudják, ilyen skifis jelenet, tele effektekkel.

Aztán benyomatjuk a csomagolást, mondjuk tegyük egy sexi dekoltázs felé, meg hogy enékül élni sem érdemes, és ennyi.

-Valaki más?……..Senki. Rendben, elfogadjuk az ötletet!

Bartos Adrián

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük