2023.június.06. kedd.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Ön is Nagy Esti Otthonmaradó?

6 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> 1024x768 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/65198"><img class="image image-_original" src="/files/images/U%20(1).jpg" border="0" width="116" height="186" /></a></span>Az NBCUniversal kutatása a magyar televíziónézőket vizsgálta a hatásosabb programtervezés és marketing kampány szervezése érdekében. Ismerjék meg Önök is, mint esetleges „Nagy Esti Otthonmaradók" az eredményeket. Természetesen ajánlunk műsorokat is, Romantikus szombatokat és Hawaii-i kalandokat a Universal Channel-en.</p> <p><strong> </strong>

u%20(1)Az NBCUniversal kutatása a magyar televíziónézőket vizsgálta a hatásosabb programtervezés és marketing kampány szervezése érdekében. Ismerjék meg Önök is, mint esetleges „Nagy Esti Otthonmaradók" az eredményeket. Természetesen ajánlunk műsorokat is, Romantikus szombatokat és Hawaii-i kalandokat a Universal Channel-en.

 

u%20(1)Az NBCUniversal kutatása a magyar televíziónézőket vizsgálta a hatásosabb programtervezés és marketing kampány szervezése érdekében. Ismerjék meg Önök is, mint esetleges „Nagy Esti Otthonmaradók" az eredményeket. Természetesen ajánlunk műsorokat is, Romantikus szombatokat és Hawaii-i kalandokat a Universal Channel-en.

 

Az NBCUniversal a magyar televíziónézőket vizsgálta legújabb, 'U People' kutatásával, amely az AGB Nielsen adatai alapján a 6.4 millió tévézőt tizenegy szegmensbe osztotta. A fő csoportokon, mint a „Nagy Esti Otthonmaradók"-on vagy a „Krimi/Dráma Királynők"-ön keresztül megmutatja, hogy a tehetősebb, törekvő, városi nézők, akik a leginkább fontosak a hirdetők számára, az intelligens és igényes nemzetközi sorozatokat és filmeket szeretik.

 

„Az 'U People' szegmensek egy új szempontból mutatják meg nekünk és a hirdetőknek is a közönségünket, a televíziózási szokásaikat, hogy mire fogékonyak, hogyan élnek és milyen márkákat szeretnek. Magyarországon a televíziónézők aránya az egyik legnagyobb a világon. Ezeknek az új szegmenseknek a segítségével a hirdetők eddig soha nem látott módon tudják behatárolni a célcsoportjukat." – mondta Laxmi Hariharan, a Universal Networks International marketing igazgatója.

 

A nem földi sugárzású televíziót nézők 44%-a a filmekre és sorozatokra vevő Magyarországon, amit a két fő szegmens (a „Nagy Esti Otthonmaradók" és a „Krimi/Dráma Királynők") ad ki. Ez több, mint 1.2 millió televíziónézőt jelent.

A nem földi sugárzású csatornákat nézők 8%-t teszik ki a „Nagy Esti Otthonmaradók" tagjai, akiket hétközben a munka és a családi élet foglal le. Mivel a televíziózás számukra egy nagy esemény, éppen ezért az elvárásaik is magasak. A „Nagy Esti Otthonmaradók" szeretik a sikermozikat, különösen a kaland és akciófilmeket; valamint a nemzetközi, divatos sorozatokat.

A kábel és műholdas csatornákat néző közönség 10%-t a „Krimi/Dráma Királynők" teszik ki, akik szeretnek elmerülni mások életében. Jó szemük és érzékük van a részletekre, élvezik, ha detektívet játszhatnak. A kedvenceik között éppen ezért a krimi sorozatok és drámák is megtalálhatók, köztük a kórházi sorozatokkal. A tanulmány ezen kívül megkülönbözteti a „TV imádók", a „Földfeletti Trendkövetők", a „Családos Istennők", az „Igényes Nagymenők", a „Képzelt Család", a „Nevetésimádók", az „Őszülő Kutatók", a „Hírvadászok" és a „Szappan Rabok".

 

A tanulmány révén sokkal hatásosabban tudjuk tervezni a Universal Channel programját és marketing kampányát Magyarországon, mint eddig. Az ősszel olyan sorozat premiereink lesznek, amelyekkel kifejezetten a fő szegmensek résztvevőit célozzuk. A Hawaii Five O, a Kékpróba és a Zsaruvér marketing kampánya egy izgalmas Facebook applikációval is kiegészül ebben az időszakban." – tette hozzá a szakember.

 

Az 'U People' kutatást az NBC Universal a kifejezetten televíziós kutatásokkal foglalkozó Clusters ügynökségtől rendelte meg. A felmérés során az AGB Nielsen 1878 panel tagját vizsgálták, amit a fókusz csoportok feltérképezése követett a 2012-ben.

 

Romantikus szombatok a Universal Channelen.

A szerelem és a nevetés jól megfér együtt. Éppen ezért a Universal Channel szombatonként romantikus vígjátékokkal lepi meg nézőit. Kate Hudson, Julia Stiles és Freddie Prinze Jr. is szerelmes hangulatba kerül az elkövetkezendő hetekben.

A romantika és a humor kap főszerepet októberben a Universal Channel műsorában szombat esténként. A szerelmes vígjátékok különleges válogatásában a kapcsolatok könnyed oldalát ünnepli a csatorna.

Október 6-án a Jó tanácsok kamaszoknak című filmben láttuk, egy lázadó természetű tinit magániskolába küldenek, hogy megszokja a rendszeretetet és a szabályokat. Persze nem megy minden zökkenőmentesen, ahogy a 13-án képernyőre kerülő Hódító Adam-ben sem. A történet szerint egy dublini férfi ugyanannak a családnak négy tagját is elcsábítja. A sikermozi női főszereplője Kate Hudson. Október 20-án David Schwimmer rendezőként mutatkozik be a középiskolai találkozóról szóló Mióta elmentél-lel. 27-én pedig egy igazi tinikedvenc, a Rád vagyok kattanva szórakoztatja majd a Universal Channel nézőit Julia Stiles-szal és Freddie Prinze Jr.-ral.

Romantikus vígjátékok minden szombaton 21:00-tól a Universal Channel-en!

2012. október 13. – Hódító Adam

2012. október 20. – Mióta elmentél

2012. október 27. – Rád vagyok kattanva

 

Hawaii-i kalandok a Universal Channel-en.

Egyenruhás rendőr sztorik után egy lezserebb, napfényesebb történettel szórakoztatja a kalandot és bűnügyeket kedvelő nézőket a Universal Channel. Visszatér a Hawaii Five-O csapata, hogy a második évad epizódjaiban még több izgalmat csempésszen a hétfő estékbe.

Ki az, akit nem vonzana a homokos tengerpart és a napfény, na meg a Hawaii szigetek. A Universal Channel erre a varázslatos vidékre kalauzolja el nézőit. Na persze nem egy romantikus mozira kell gondolni, hiszen még egy ilyen álomba illő helyszínen is történnek bűnesetek. A Five-O csapata azonban mindent megtesz, hogy rendet tartson az elbűvölő szigetállamban. Az egységnek meggyűlik a baja az új, intrikus kormányzóval, miközben a belbiztonsági tiszt sem hagyja nyugodtan dolgozni Steve McGarrett kapitányt és társait. Továbbra is a csapatot erősíti Danny „Danno" Williams is, aki egykor New Jersey-ben szolgált rendőrként és hiába a Hawaii-i munka, még mindig a felhőkarcolók állnak közelebb a szívéhez, nem pedig a napfényes tengerpart. Ennek ellenére mindent megtesz az elvált nyomozó, hogy nyolc éves kislánya ideális és biztonságos környéken cseperedjen fel. A nyomozót alakító Scott Caan-nak ilyen problémái nincsenek, hiszen a színész még csak meg sem nősült. A családi perpatvarokról azonban tudna mesélni, hiszen szülei elváltak és összesen négy féltestvére van. A sármos színészt a Hawaii Five-O-n kívül olyan magyar mozifilmekben láthatta a közönség, mint például az Ocean's Eleven vagy a Tolvajtempó. Érdekesség, hogy utóbbi mozi egyik főszereplőjével, Angelina Jolie-val a középiskolában évfolyamtársak voltak, azt azonban nem tudni, hogy ezen kívül volt-e köztük bármilyen kapcsolat. A nagy szívtipró hírében álló színész októbertől a magyar hölgyek kegyeiért is verseng a Hawaii Five-O legújabb epizódjaiban.

A '70-es években készült, azonos című rendőr-sorozat újragondolásának első évada a tengerentúlon a legnépszerűbb tíz drámában volt, átlagosan 2,3 millió nézőt vonzott egy-egy epizód a képernyő elé. Most a második évad még izgalmasabb kalandokat tartogat és ráadásul dupla epizódokkal érkezik októbertől a Universal Channel-re.

Hawaii Five-O

2012. október 1-től minden hétfőn 21:20-tól dupla epizódokkal az Universal Channel-en!

 

www.universalchannel.hu

 

Lantai József

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.