A nyaralásig már a betörők is megállíthatatlanul visszaszámolnak, várva ezt az időszakot. Pihenésünk megkezdése előtt hajlamosak vagyunk minden apró teendőt cetlikre felírva ellenőrizni, nehogy valamit otthon hagyjunk. Azonban egy igen fontos dologra nagyon kevesen gondolunk: a házunk biztonságára, amely fontosabb bőröndünk tartalmánál is. Annak érdekében, hogy a nyaralás után ne érjen minket kellemetlen meglepetés, a Hörmann Hungária Kft. és az Árgus Security Kft. közösen kívánja felhívni a figyelmet házunk alapvető védelmi lehetőségeire.

A nyaralásig már a betörők is megállíthatatlanul visszaszámolnak, várva ezt az időszakot. Pihenésünk megkezdése előtt hajlamosak vagyunk minden apró teendőt cetlikre felírva ellenőrizni, nehogy valamit otthon hagyjunk. Azonban egy igen fontos dologra nagyon kevesen gondolunk: a házunk biztonságára, amely fontosabb bőröndünk tartalmánál is. Annak érdekében, hogy a nyaralás után ne érjen minket kellemetlen meglepetés, a Hörmann Hungária Kft. és az Árgus Security Kft. közösen kívánja felhívni a figyelmet házunk alapvető védelmi lehetőségeire.

Hallani ugyan humoros történeteket elfuserált, alkalmi betörőkről, akik ügyetlenségükkel hívják fel magukra a figyelmet, így leegyszerűsítve a hatóság munkáját. Azonban többségünk nem nevethet rajta, hiszen már átélte a profi behatolók hathatós ténykedését. Alapvető fontosságú tehát a megelőzés, amelyben utat mutat az Árgus Security – hazánk egyik vezető távfelügyeleti rendszerét működtető cége – és a Hörmann Hungária, amely a világ vezető garázskapu és bejárati ajtó gyártója.

„Hosszabb utazás előtt fontos pár apróságot szem előtt tartani. Érdemes ismerőst, barátot, szomszédot megkérni, hogy rendszeresen ürítse a postaládánkat, tekintve, hogy az abban felhalmozódó levelek és szórólapok egyfajta jelzések a betörők számára, hogy a lakás hosszabb ideje üresen áll"mondta el az Árgus Security Kft. budapesti igazgatója Kiss Sándor, majd hozzátette: „A betörők számára az időtényező a legfontosabb szempont. Emiatt szó szerint értékeket menthet egy jó minőségű ajtó, amellyel perceket nyerhetünk, amíg megérkezik a segítség. A jó minőségű nyílászárók megléte mellett nyugodtabbá válhat a nyaralás is, hiszen azzal a tudattal helyezhetjük magunkat kényelembe, hogy mi mindent elkövettünk."

A szakemberek kiemelik, hogy a tudatosság a legfontosabb. Ahogy a nyaralást megtervezzük, úgy kell átgondolni azt is, hogy mindent megtettünk-e otthonunk védelme érdekében.

„Feltörhetetlen ajtó nincsen. Azonban megnehezíthetjük a betörők dolgát, minőségi nyílászárók alkalmazásával. A piacon számtalan ajtót kínálnak, amelyek bár nagyon kedvező árúak, azonban kevesebb, mint egy perc alatt feltörhetőek. Ellenben a minőségi társaik még a legprofibb betörőket is hosszú percekig feltartóztathatják. Hosszú távon pedig egyértelműen egy megbízható gyártó minőségi ajtaja, garázskapujának beszerzése, illetve a megfelelő riasztórendszer kiépítése kívánatos" – mondta Szujó László a Hörmann Hungária Kft., ügyvezetője.

A szakemberek figyelmeztetnek: nem csak a nyári időszakban, hanem egész évben gondolnunk kell otthonunk védelme mellett, telkünk és nyaralónk biztonságára is! Hazánkban ma az a tapasztalat, hogy sokan itt tárolják értékesebb műszaki cikkeiket, nem használt tárgyaikat. Azonban ezeknek az ingatlanoknak a védelme jelentősen elmarad a lakásokétól, elhagyatottságuk miatt még könnyebb célpontot kínálva az illetéktelen behatolóknak.

A Hörmann és az Árgus Security is egyetért abban, hogy a védelmi rendszerekre – legyen szó egy minőségi ajtóról, garázskapuról vagy riasztós távfelügyeleti rendszerről – ráfordított anyagi befektetés hosszú távra szól, amellyel bevehetetlen erődöt nem tudunk kialakítani, viszont jelentősen megnehezíthetjük a betörők dolgát. Így nem csak a nyaralás lesz gondtalan és pihentető, hanem a teljes évünk is.

A Hörmann céget a múlt század harmincas éveiben August Hörmann alapította, aki – a személygépkocsik előretörését felismerve – fantáziát látott a garázskapuk gyártásában. Ehhez megvásárolta egy amerikai mérnök szabadalmát, és bevezette az öreg kontinensen a feltalálójáról elnevezett, egyszerűen működtethető Berry-kaput. Az egyszerűen kezelhető garázsbejárati megoldás az ötvenes években alapozta meg a vállalat sikerét, amelynek Németországon kívül ma már Kínában, az Egyesült Államokban, Franciaországban, Ausztriában, Hollandiában, Belgiumban és Lengyelországban is vannak gyártó üzemei, szám szerint összesen 23.

A Hörmann Magyarországon elsősorban garázskapuiról ismert, de jelentős szerepet játszik az ipari kapumegoldások és a fémből készült bejárati ajtók, belső ajtók és tűz gátló ajtók piacán is.

Gyorsaság, biztonság, kényelem – ez a három szó határozza meg 19 éve az ÁRGUS-SECURITY Vagyonvédelmi Kft. működését. Legyen szó irodaház őrzéséről, személyes védelemről, távfelügyeleti rendszer kiépítéséről vagy éppen üzemeltetésről, takarításról, ügyfeleink mindig biztosak lehetnek benne: árgus szemek vigyázzák értékeik biztonságát.

Az Árgus-Security Vagyonvédelmi Kft. 1995 januárjában alakult. Az elmúlt években folyamatosan bővült a szolgáltatások köre és az ügyfelek száma. Az Árgus-Security Kft. 19 éves fennállása, folyamatos fejlődése, terjeszkedése Magyarországon – és 2007-től Árgus-Security Srl. néven Romániában is -, folyamatosan növekvő árbevételünk és a személy -, és vagyonvédelmi piac minden szegmensére kiterjedő szolgáltatásaink híven tükrözik a cég stabil, kiegyensúlyozott gazdasági hátterét. Vállalkozásunk irodaházak, üzletek, logisztikai raktárbázisok őrzésére, takarítására és üzemeltetési feladatainak ellátására, valamint építési területek, nagyobb objektumok, biztonsági őrzésére és járőrszolgálatára specializálódott. A budapesti központtal és a területi igazgatóságokkal az ország egész területét lefedi. A hét területi igazgatóság Budapesten, Jászberényben, Kecskeméten, Szegeden, Székesfehérváron, Győrben és Tatabányán található. Tevékenységünk az ország egész területére kiterjed. Szolgáltatásaink állandó és megbízható minőségét az ISO 9001:2001 és 14001:2004 valamint az OHSAS 18001:2007 nemzetközi szabvány garantálja, emellett NATO „Beszállításra alkalmas" címmel is rendelkezünk. Munkánkért teljes körű felelősséget vállalunk, amelynek alapját az évente egymilliárd forint körüli éves árbevételéből származó szilárd pénzügyi háttér mellett, egy teljes körű szakmai felelősségbiztosítás jelenti 250 millió forintos értékig.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük