Bővült a Biggeorge's-NV Equity Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. portfóliója: a közelmúltban 200 millió forintot fektettek be a szegedi székhelyű, online biztonságtechnikával foglalkozó Boardree Zrt-be.

Bővült a Biggeorge's-NV Equity Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. portfóliója: a közelmúltban 200 millió forintot fektettek be a szegedi székhelyű, online biztonságtechnikával foglalkozó Boardree Zrt-be.

A BNV-Equity eddig hét befektetést hajtott végre, az Alap 2010. tavaszi megalakulása óta a Boadree Zrt. a nyolcadik a sorban.

Az online biztonságtechnikával foglalkozó Boadree Zrt-t egy ötfős csapat alapította, akik fiatal koruk ellenére komoly nemzetközi tapasztalattal rendelkeznek a informatikai biztonság területén. A társaság fő profilja informatikai biztonsági szoftverek fejlesztése és szolgáltatások nyújtása globális üzleti (B2B) partnereknek. A megcélzott piaci szegmensek a KKV-któl a nagyvállalatokig terjednek, iparágtól függetlenül.

„Ha egy cég nem figyel oda weboldalának biztonságára, akkor kiteszi magát annak, hogy akár a teljes ügyfélkörének adatait ellophatják tőle. Ez több milliós, sőt milliárdos károkat is okozhat a vállalkozásnak, amit könnyen kivédhetett volna, ha megfelelő biztonságtechnikával látják el a honlapot" – mondta Ilosvai Péter, a Boadree Zrt. vezérigazgatója, akit az IVSZ (Informatikai Vállalkozások Szövetsége) 2011-ben az Év Menedzserének választott és korábban a T-Systems leánycégét, az IT-Services Hungary-t vezette.

 „Napjainkban az interneten nagyságrendileg 182 millió weboldal található, ezek 70%-a ki van téve támadásoknak, 40 millió honlap pedig alapvető hibákra is sérülékeny. Ezeknek a vállalkozásoknak szeretnénk egy könnyen alkalmazható megoldást adni" – mondta Hézső Bence a társaság egyik alapítója.

Az alapitók az Európai Entrepreneurship Alapitvány (EEF) cég gyorsitó kurzusán végeztek és a Jeremie befektetök elött vizsgáztak nagy sikerrel. „Programjainkkal elkötelezett csapatokat segitünk világpiacra vinni" mondta Záboji Péter, az EEF elnöke.

 „Azért tetszett meg nekünk a projekt, mert a csapat nagyon innovatív és agilis, Ilosvai Péter személyében pedig megtaláltuk azt a vezetőt, aki kellő nemzetközi tapasztalattal is rendelkezik." – említett Zsembery Levente, a BNV-Equity Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. vezérigazgatója. „Az on-line biztonságtechnikai piacon óriási növekedés várható és ebben minden bizonnyal élen jár majd a Boadree, hiszen a hagyományos etikus hekkeléssel szemben az általuk fejlesztett rendszer nagyon jól skálázható" – tette hozzá a szakember.

A BNV-Equity eddigi befektetései: Noispot Kft., EMK Zrt., Számlaközpont Kft., Attrecto Zrt., Velgene Biotechnológiai Kutató Kft., Saunik Kft., Laokoon Mozgó Szövet Kft.

A Jeremie-1 nyertes, Biggeorge's-NV Equity I. kockázati tőkealap- kezelő egy négymilliárdos saját tőkéjű, tízéves futamidejű tőkealap, mely az Új Magyarország kockázati tőkeprogramok Közös alap alprogramjának keretében jött létre. Az alap olyan kkv-kba fektet, melyek megalapozott üzleti modellel, egyedi, lehetőleg nemzetközi perspektívájú termékkel vagy szolgáltatással, elkötelezett menedzsmenttel és kiemelkedő növekedési potenciállal rendelkeznek. Kizárólagos szektorfókusza nincs az alapnak, az egészségügyi, biotechnológiai, informatikai, valamint a szolgáltatási területen tevékenykedő társaságok előnyt élveznek. Az alap – a Jeremie program szabályaival összhangban – 30-800 millió forintos tőkét fektet magvető, kezdeti és növekedési fázisban lévő hazai magánvállalkozásokba.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük