www.leaseplan.huwww.leaseplan.hu

A gépjárművek beszerzésében, üzemeltetésük menedzselésében és még a használt autók eladásában is online eszközök segítik a flottát üzemeltető vállalatokat. A nagy ügyfélbázissal rendelkező flottakezelő cégek ma már mind teljesebb e-szolgáltatásokat nyújtanak ügyfeleiknek.

 www.leaseplan.huwww.leaseplan.hu

A gépjárművek beszerzésében, üzemeltetésük menedzselésében és még a használt autók eladásában is online eszközök segítik a flottát üzemeltető vállalatokat. A nagy ügyfélbázissal rendelkező flottakezelő cégek ma már mind teljesebb e-szolgáltatásokat nyújtanak ügyfeleiknek.

Aki nem veszi fel a technika diktálta tempót az lemarad és kimarad a versenyből. Különösen fontos ez azon vállalatok esetében, ahol az általuk nyújtott szolgáltatások jellegéből fakadóan fontos szerepe van a napra kész információáramlásnak. A gépjármű flottakezelő vállalatok számára – akiken keresztül rengeteg információ áramlik át napi szinten – különösen az outsource formában működtett flották esetében fontos, hogy az ügyfél bármikor ellenőrizhesse flottája állapotát és kiadásai alakulását.

A Magyarországon piacvezető LeasePlan Hungária is egyre nagyobb hangsúlyt fektet az e-szolgáltatások fejlesztésére, idejében felismerve az ügyfelek igényét az említett területen.

„A LeasePlan minőségi szolgáltatásait a szakértelem és proaktivitás jegyében végzi. Ezért tartjuk fontosnak, hogy flottamendzsereink és autóvezetőink is megfelelően előkészített információk birtokában hozhassák meg saját területüket érintő döntéseiket." – mondja Gáti Tamás a LeasePlan Hungária ügyvezető igazgatója.

A komplex online szolgáltatások és ügyfélbarát megoldásaik már most kiemelik a LeasePlan-t a flottaüzemeltetők közül, pedig a teljes e-szolgáltatáscsomag még a létrehozása elején jár. A Customer Portal egyszerű, gyors hozzáférést biztosít a LeasePlan e-business szolgáltatásaihoz, amely a Fleet Reporting, Internet Quatiation, és a Fleet Adminstration-t foglalja magában.  

Az online adminisztrációs eszközök használatával az ügyfelek elfelejthetik a gyakran ismétlődő, manuális feladatokat; kéréseiket, módosítási igényeiket már nem kell faxon vagy emailben eljuttatniuk a cég számára, hanem a jól strukturált kommunikációs eszköz segítségével konkrét területekre bontva regisztrálhatják azokat.

November közepétől érhető el az ún. Fleet Reporting a kifejezetten a LeasePlan részére kifejlesztett egyedülálló flottaszervezési és riportáló eszköze, melynek köszönhetően a flottával kapcsolatos adatok azonnal elérhetőek, így az ügyfél járműveit folyamatosan az ellenőrzése alatt tarthatja. A modern, dinamikus felületet az ügyfelek által jelzett igényekhez igazodva alakították ki, így rendszeres e-mailen vagy alkalmilag az egyszerű belépési folyamat elvégzése után minden cég pillanatok alatt áttekintést kaphat a flotta helyzetéről, az aktuális adatokról.

Jó példa az online alkalmazásokra a CarNext rendszer bevezetése, amelynek köszönhetően a nemzetközi használtautó kereskedői körben is lehetőség nyílik a használt gépjárművek értékesítésére. A LeasePlan teljes körűen vállalja a flotta használt gépjárműveinek értékesítését és az ezzel kapcsolatos ügyintézést. „A vállalat érdekelt a gépjárművek minél magasabb áron történő eladásában, ebben segítségükre van a kereskedők közötti árversenyt leegyszerűsítő CarNext internetes felület, melyen keresztül nyílt licit folyhat az egyes gépjárművek áraira." – mondta Török János a LeasePlan informatikai igazgatója. A rendszert minden LeasePlan leányvállalat használja, így még jobb árakkal lehet számolni a járművek értékesítésekor. „E program felhasználásával koordinálható a szakértői felmérések munkája és az eredmények tárolása is. A leadott gépjárművek átlagosan 7 munkanapon belül értékesítésre kerülnek." – fejti ki a szakember

A holland anyavállalattal rendelkező LeasePlan piacvezető flotta- és járműkezelő. Leányvállalataival mind az öt földrészen, több mint 30 országban van jelen. Mára közel 6000 alkalmazottat foglalkoztat világszerte és összesen 1,28 millió járművet, valamint 13,7 milliárd euró értékű  lízingportfoliót kezel. A LeasePlan 1994-en kezdte meg magyarországi működését mint gépjármű flottakezelő vállalat. Mára hazánkban több mint 10.000 autóval és közel 600 ügyféllel rendelkezik. Fő tevékenységi köre operatív lízing, vagy más néven a tartós bérlet, és a flottakezelés. Ügyfelei között olyan jelentős cégeket találunk, mint például a MÁV, a MOL vagy az IBM.  Az eltelt több mint 10 év alatt a LeasePlan folyamatosan őrizte piacvezető pozícióját hazánkban is, hiszen a gépjárműparkok lízingje és kezelése piacának közel 1/3-át birtokolja.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük