2022.augusztus.18. csütörtök.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Óriási érdeklődés övezte az Adventi épületfestő gyerekrajz pályázatot

2 perc olvasás

fenyp.jpgA nyári Zsolnay Fényfesztivál után az adventi időszakban is fény, szépség és kreativitás ragyogja be Pécs főterét, ugyanis több mint 700 alkotás érkezett a Zsolnay Örökségkezelő NKft. által meghirdetett épületfestő gyerekrajz pályázatra. Az alkotásokat december 15-16-án láthattuk a Dzsámira vetítve.

 

Elképesztő lehet gyerekként átélni, ahogy a rajzpapírról „kilépve” immár Pécs főterének emblematikus épületén elevenedik meg az alkotásuk – mondta Vincze Balázs, a ZsÖK ügyvezetője.

 

A ZsÖK ezzel a meglepetéssel igyekszik örömöt okozni mind a résztvevő gyerekeknek, mind a Széchenyi téren járóknak, hiszen lenyűgöző látványban volt részük.

 

A pályázatra három korosztályban lehetett nevezni: óvodások, 6–10 éves és 11–14 évesek küldtek több száz, a Dzsámi épületére komponált rajzot, a város határain innen és túlról.  Az elkészült alkotásokat a szervezők a pécsi Vizuál Tipp csapatának segítségével digitalizálták, majd december 15-én és 16-án, délután 5 órától a Dzsámi épületének délkeleti homlokzatára vetítették. Minden pályázat látható lesz korosztályi bontásban, ABC sorrendben.

 

A pályázatokat a közönség fogja értékelni, ehhez a Zsolnay Fényfesztivál Facebook oldalán lehetett szavazni december 17–20. között. A közönségdíjak mellett értékes tárgynyeremények is kiosztásra kerülnek, melyeket a pályázat szervezői és támogatói ajánlanak fel.

 

December 21-én a fényfestéssel színesített eseményen adják át az Adventi épületfestő gyerekrajz pályázat díjait.

 

Az egyedülálló látvány is garantált: fényfestéssel egy szinte teljes fény-kör-panorámát hoz létre a Night Projection csapata és Bodó Márton grafikus; ilyen látványosságra eddig nem volt példa a városban. Az eseményen beszédet mond dr. Őri László, Pécs alpolgármestere és Rózsa Zoltán, a Zsolnay Örökségkezelő NKft. ügyvezető helyettese.

 

  1. december 21. (csütörtök), 17:20

Pécs, Széchenyi tér

 

https://www.facebook.com/zsolnayfenyfesztival

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.