Hihetetlen, de lehetséges! Extrém kicsi garzonok: otthon 2 millióért – kilenc négyzetméteres a budapesti rekorder. Saját lakás Budapesten kétmillió forint körül?  Igen – lehetséges.

 

Hihetetlen, de lehetséges! Extrém kicsi garzonok: otthon 2 millióért – kilenc négyzetméteres a budapesti rekorder. Saját lakás Budapesten kétmillió forint körül?  Igen – lehetséges.

 

A Jófogás.hu utánajárt, hogy mennyiért lehet ma a fővárosban egy kis zugot vásárolni, ha valóban szűkös keretből gazdálkodik az ember és hitelekkel sem akarja megterhelni a büdzséjét. Arra is fény derül, melyik volt az idei legkisebb lakás a piacon. Kilenc négyzetméteres!

 

1 millió 700 ezer forint – ez Budapest legolcsóbb kis lakása, legalábbis a Jófogás.hu statisztikái szerint. Az igazán jutányos ingatlan a VIII. kerületben található és egészen tágas: 13 nm-es. Új villanyhálózattal, villanyszekrénnyel és vízórával rendelkezik az eladó szerint. Apró szépséghiba, hogy üzletként van nyilvántartva, egyenesen az utcáról nyílik a bejárata, mint bármelyik boltnak.

 

Az apróhirdetési oldalon több tízezer fővárosi lakás között válogathatnak a saját ingatlanra vágyók. A meghirdetett budapesti lakások közül az idei legkisebb egy kilenc, azaz 9 nm-es XIII. kerületi minigarzon volt, amelybe a képek alapján egy dívány mindenképpen belefér, sőt külön előszoba és fürdő is tartozik hozzá. A központi elhelyezkedésű picike otthont 2,3 millióért kínálták, napok alatt elkelt.

 

Még olcsóbb egy 10 nm-es, most is kapható lakás, szintén a XIII. kerületben, jó közlekedési lehetőségek mellett, kis galériával. Nagyobb házibulikat azért ide se trombitáljunk össze. A 2,25 milliós lakáshoz WC tartozik ugyan, de az a körfolyosóról nyílik. A valamivel nagyobb, 14-15 nm-es lakások ára már jellemzően 3 millió forint fölé kúszik.

 

Hogy mi motiválja a vásárlókat, amikor ilyen kicsi lakást keresnek?

Nyilvánvalóan a felhasználható keret és az alacsony fenntartási költségek. Egy diák, vagy egyedülálló fiatal számára néhány évig vállalható lehet a kis élettér, cserébe a saját önálló lakásért és a mindössze 3000 forintos közös költségért.

 

„A kattintásszámok alapján nagy az érdeklődés az extrém kicsi lakások iránt" – mondta Oláh Alexandra, a Jófogás.hu marketing menedzsere. „Azt javasoljuk, hogy alaposan nézzenek körbe az érdeklődők az oldalon, az árra és területre is keressenek rá, ki tudja, lehet, hogy egy használt autó áráért is álomlakást találnak."

 

http://www.jofogas.hu/

 

Lantai József