2023.február.02. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Örökség Fesztivál – Pécsi Napok – 2012. szeptember 7–23

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/64175"><img class="image image-_original" src="/files/images/o%20(1)_0.jpg" border="0" width="214" height="207" /></a></span>Hagyományápolás és művészi innováció: ezzel a két szóval jellemezhetjük leginkább a 22 éves múltra visszatekintő Örökség Fesztivált, mely a kezdetektől Pécs szellemi és épített örökségét kívánja bemutatni.</p> <p> 

o%20(1) 0Hagyományápolás és művészi innováció: ezzel a két szóval jellemezhetjük leginkább a 22 éves múltra visszatekintő Örökség Fesztivált, mely a kezdetektől Pécs szellemi és épített örökségét kívánja bemutatni.

 

o%20(1) 0Hagyományápolás és művészi innováció: ezzel a két szóval jellemezhetjük leginkább a 22 éves múltra visszatekintő Örökség Fesztivált, mely a kezdetektől Pécs szellemi és épített örökségét kívánja bemutatni.

 

Az idei rendezvény különlegessége abban rejlik, hogy a szabadtéri fesztiválhelyszín a Zsolnay Kulturális Negyedben talált új otthonra. A fesztivál ideje alatt, szeptember 7-23. között 72 program 665 fellépője várja a látogatókat. Közép-Kelet-Európa legnagyobb ipari műemléképület-együttesében megépült kulturális negyed izgalmas helyszínekkel és gazdag programkínálattal várja a pécsieket és az idelátogató turistákat. A hagyományos pécsi városi fesztiválon nemcsak a Negyedben lesznek programok: a ZSÖK NKft. más helyszínein, így a Kodály Központban, a Cella Septichora Látogatóközpontban, a Művészetek és Irodalom Házában szintén lehet válogatni az események közül.

 

A program hagyományos és nagy érdeklődésre számot tartó elemei, a könnyűzenei koncertek, a Veterán Gépjármű Találkozó, az Európai Bordalfesztivál ebben az évben is a programsorozat részei. A Nemzetiségi Napok keretében lesz Roma Nap, Német Nap és Horvát Nap, de igazi különlegességnek számít majd a Határon Túli Magyarok Fesztiváljának Gálaestje a Zsolnay Kulturális Negyedben, illetve a XV. Európai Bordalfesztivál Gálaestje a Kodály Központban.

 

A fesztivál második hétvégéjén, a Kulturális Örökség Napjainak rendezvényein az érdeklődők megismerkedhetnek a Zsolnay család egykori hétköznapjaival, megtekinthetik a porcelángyártás különböző fázisait, és betekintést nyerhetnek a Negyedben működő intézmények, az itt dolgozó alkotóközösségek életébe is.

 

Ízelítő az fesztivál programjaiból:

 

Könnyűzene

szeptember 7. Quimby

szeptember 8. Fantasio (F) és Psycho Mutants

szeptember 13. Európa Kiadó

szeptember 15. 30Y

szeptember 17. Socalled (CAN)

szeptember 17. Irie Maffia

szeptember 19. Tesztoszteron – Bornai Tibor lemezbemutató koncertje

 

Népzene

szeptember 9. Magyar Állami Népi Együttes

szeptember 14. Ghymes

szeptember 18. Roma nap – pécsi cigány együttesek műsora

szeptember 20. Roma Hungaricum

szeptember 22. Horvát Nap – pécsi horvát együttesek műsora

szeptember 23. Német Nap – pécsi német zenekarok műsora

 

Színház

szeptember 8, 9. Gyárturisták

szeptember 15,16. Gyárturisták

 

Egyéb

szeptember 7-9. Guixot de 8 (katalán játszóház)

szeptember 14-16. Mecsek Oldtimer Klub VIII. Nemzetközi Veterán Gépjármű Találkozó

szeptember 15-16. Kulturális Örökség Napjai

szeptember 15-16. Örökséggyár

szeptember 18. Café Mozart (Cella Septichora)

szeptember 22. XV. Európai Bordalfesztivál Gálaestje (Kodály Központ)

 

Fontos!

Az Örökség Fesztivál – Pécsi Napok rendezvénysorozat legtöbb programjára és a helyszínként szolgáló Zsolnay Kulturális Negyedbe a belépés alapvetően ingyenes! A Pirogránit udvar és a Kodály Központ egyes zenei programjai viszont kizárólag belépőjegy megvásárlásával látogathatók. Ezekről a programokról bővebben a Programok menüpontban tájékozódhat. A Zsolnay Kulturális Negyed belépődíjas látványosságaira – amelyek egyébként a fesztivál alatt is látogathatók a megszokott időben – az ingyenesség nem vonatkozik.

 

http://www.oroksegfesztival.hu/

 

Lantai József

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.